بررسی عبارات کلیدی وب سایت

رتبه بندی کاربر: 4 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE

به عمل پیدا کردن و تحقیق کردن درباره عبارتهایی که مردم برای سرچ در نوار موتور جستجو وارد میکنند، تحقیق کلیدواژه میگن. وقتی بدونید تو صنعتتون از چه عبارتهای جستجویی استفاده میشه یا رقباتون از چه عبارتهایی استفاده میکنند، میتونید روشهای سئوی محتواتونو تقویت کنید یا بر اساس این اطلاعات کمپینهای تبلیغاتی مفیدی راه بندازید.


من یه فرایند 5 مرحله ای ساده رو اینجا شرح میدم که خیلی به چیزی که ما تو دارکوب انجام میدیم شبیهه و کمکتون میکنه بتونید کلیدواژه ها رو پیدا و محدود کنید. از هر کلیدواژه بطور استراتژیکی تو بازاریابی محتوا و کمپینهای بازاریابی موتور جستجو (SEM) استفاده میشه.
1- برای کلیدواژه هایی که میخواهید استفاده کنید، چند دسته کلی درست کنید.
2- زیر هر دسته، کلیدواژه های مرتبط با اون دسته رو بنویسید.
3- در مورد عبارتهای مختلفی که برای سرچ استفاده میشه تحقیق کنید.
4- در مورد عبارت های کلیدی طولانی تحقیق کنید و اونها رو هم زیر دسته بندیهایی که کرده بودید قرار بدید.
5- ببینید رقباتون از چه کلیدواژه هایی استفاده کرده اند.
6- فهرستتونو کمتر کنید.
با خوندن این پست و استفاده از این 6 مرحله ای که گفته شد میتونید کلیدواژه های مناسبی پیدا کنید و با کمک اونها به مخاطب مناسبتونو پیدا کنید، و با بکارگیری یک استراتژی قوی، بهتر در نتایج جستجو دیده بشید.
قبل از اینکه بریم سر فرایند 5 مرحله ای که وعده دادم، باید  Google AdWords Keyword Planner رو بشناسید. اصولا روش گوگل ادوردز اینه که میگه چقدر از کارتون راضیه و چقدر میخواد بهتون کمک کنه، اما کیورد پلنر برای کلیدواژه بهتون ایده میده تا بتونید کمپینهای بهتر و استراتژی بازاریابی محتوای مؤثرتری بسازید.
گوگل ادوردز پلنر تو سه چیز مهم به مدیران صنایع کمک میکنه:
1- پیدا کردن کلیدواژه های جدید
2- مقایسه مدهای کلیدواژه ای
3- ایجاد و اشتراک گذاری برنامه کلیدواژه هاتون

گام اول: عناوین دسته ها رو بنویسید

اگه هنوز برای استفاده از گوگل ادوردز پلنر آماده نیستید، میتونید با یه برنامه ساده تر شروع کنید. عنوان های کلی مرتبط با کسب و کارتون رو بنویسید. پیشنهاد میکنم از یه Google Doc Spreadsheet استفاده کنید، چون
1- میتونید به هر کس که میخواهید (از جمله کارمندهای شرکتتون) دسترسی بدید.
2- چند نفر همزمان میتونن روی یک صفحه گسترده کار کنند و دوباره کاری به حداقل میرسه.
3- دیگه مجبور نیستید هر بار که یکی تغییری روی صفحه گسترده بوجود آورد، شما هم صفحه گسترده خودتونو بروز کنید، همه به یک صفحه گسترده دسترسی دارن و روی همون کار میکنند و همه چیز در یک مکان مرکزی ذخیره میشه.
من اینجا برای مثالهایی که میزنم از کلیدواژه های کار خودمون استفاده میکنم، شما هم باید عناوینی که مینویسد با توجه به کلیدواژه های کار خودتون انتخاب شده باشند. کلیدواژه های کار ما تو سه دسته کلی جا میشن (که هر کدوم رو تو یه صفحه گسترده جدا میذاریم):
1- طراحی و توسعه وبسایت: توسعه وبسایت فروشگاهی، توسعه وبسایت CMS، نرم افزار آنلاین سفارشی و نگهداری وبسایت.
2- بازاریابی دیجیتال: بازاریابی ایمیل، بازاریابی محتوا، سئو، شبکه های اجتماعی، رسانه های اجتماعی غیررایگان، بازاریابی موتورهای جستجو و وبلاگ نویسی.
3- مشاوره و آموزش: کمک برای رفع جریمه های گوگل، مشاوره تجارت آنلاین، مشاوره استارتاپ، بررسی های بازاریابی موتور جستجو و نگهداری وبسایت.

گام دوم: کلیدواژه هاتونو انتخاب کنید

حالا وقت اینه که کلیدواژه های مرتبط با هر دسته رو بنویسید. من فقط روی دسته اول، یعنی طراحی و توسعه وبسایت، مثال میزنم. این کلیدواژه ها نشون دهنده کلمات و عبارتهایی هستند که کاربران اینترنت (بخصوص کسایی که شما برای کسب و کارتون هدف قرار میدید) تو نوار سرچ موتورهای جستجویی مثل گوگل تایپ میکنند. موتور جستجو هم برای هر کدوم از این عبارتها یا واژه های کلیدی مرتبط ترین نتایج رو نمایش میده.
مثال کلیدواژه هایی که میشه برای طراحی و توسعه وبسایت و خدماتی که ما در این رابطه ارائه میدیم استفاده کرد:

  • توسعه دهنده وب مجنتو
  • توسعه دهنده مجنتو
  • برنامه نگهداری وردپرس
  • نگهداری وبسایت
  • توسعه دهنده وب وردپرس
  • برنامه نگهداری وردپرس
  • طراحی وبسایت وردپرسی
  • وبسایت فروشگاهی
  • شرکت طراحی وب

میدونید که این فهرست میتونست با ترکیب کلمات مختلف طولانی تر هم بشه. میتونید با استفاده از ابزارهای تحقیق کلیدواژه مثل UberSuggest  براحتی یه فهرست بلند بالا بنویسید.

گام سوم: در مورد عبارتهایی که سرچ میشه و حجمشون تحقیق کنید

چون گوگل خیلی شما رو دوست داره، همیشه وقتی یه عبارت خاصی رو سرچ میکنید، خودش هم یه فهرست از سرچ های مرتبط در پایین و سمت چپ صفحه نتایج براتون ارائه میده. مثلا اگه کلیدواژه مجنتو رو گوگل کنید، پایین صفحه اول نتایج نوشته "مجنتوSearches related to " و زیرش چند تا عبارت کلیدی به رنگ آبی لینک شده میبینید.
اگه از کیورد پلنر استفاده کنید میتونید حتی برای هر عبارت کلیدی حجم سرچ شده، اینکه از هر دستگاه چقدر سرچ شده و از هر منطقه چقدر سرچ شده رو هم ببینید و حتی با دامن های رقیب هم مقایسه کنید.
مثلا وقتی تو کیورد پلنر عبارت "توسعه وبسایت فروشگاهی" رو سرچ میکنید (اگه از هیچ فیلتری استفاده نکنید، تعداد سرچ این عبارت رو در امریکا بهتون میده، پس ایران رو انتخاب کنید) تعداد میانگین ماهانه سرچ ها رو روی نمودار بهتون نشون میده.
از این منابع هم میتونید استفاده کنید:
Google Trends
Google Search Console (Webmasters Tools)
Query Explorer

گام چهارم: در مورد کلیدواژه های طولانی تحقیق کنید

منظور از کلیدواژه های طولانی عبارتهای سه چهار کلمه ایه که به طور خاص و دقیق به یکی از محصولات یا خدماتتون اشاره دارند. معمولا این مدل عبارتهای کلیدی برای تبلیغات ادوردز یا استراتژی محتوا بهترند چون کسایی که این مدل عبارتها رو سرچ میکنند معمولا دقیقا میدونن دنبال چی میگردن و احتمال اینکه چیزی بخرند یا خدماتی رو سفارش بدن بیشتره.
کلیدواژه های طولانی برای توسعه وب میتونه اینها باشه:

  • طراحی وب سایت فروشگاهی مجنتو
  • توسعه دهنده های وبسایت مجنتو در منطقه من
  • راهنمایی برای امنیت وبسایت وردپرسی
  • چطور وبسایت وردپرسیم را از هکرها حفظ کنم
  • توسعه وبسایت سیستم مدیریت محتوا
  • آیا مجنتو برای کسب و کار من پلتفرم فروشگاهی مناسبی محسوب میشود

میشه جای کلمات رو تو این عبارتها هم عوض کرد یا عبارت رو از نو یه مدل دیگه نوشت. اگه میخواهید این تحقیق کلیدواژه رو برای تبلیغات ادوردز انجام بدید، میتونید گزینه target broad match keywords رو انتخاب کنید تا تبلیغتون برای عبارتهایی که مشابه این عبارتها باشه، مدلهای جمع و مفرد نوشته هاتون، اشتباهات تایپی از این عبارتها یا عبارتهای مرتبط باهاشون هم نمایش داده بشه.
برای تحقیق کلیدواژه های مرتبط با استراتژی محتواتون، اگه یه عبارت کلیدی طولانی رو انتخاب کنید، ترافیکی که میگیرید با کیفیت تر از وقتی میشه که فقط یک واژه تنها رو انتخاب کنید.

گام پنجم: در مورد کلیدواژه های رقباتون تحقیق کنید

تحقیق از رقبا خیلی سرگرم کننده است، برای من که اینطوریه. اگه از SpyFu یا یه چیز مشابه دیگه استفاده کنید کارتون خیلی راحتتر میشه. با اسپایفو میتونید بدون اینکه رو سایت رقیبتون اکانت ایجاد کنید، یکم رو سایتشون بچرخید، اما بعضی جاها هم مجبورید عضو بشید. البته این برنامه رایگان نیست و مبلغی رو ماهیانه ازتون میگیره.
حتما یادتون باشه ممکنه رقیبتون به دلایلی که برای شما وجود نداشته باشند، کلیدواژه هایی رو انتخاب کنند. مثلا من شرکتهایی رو دیدم که برای تبلیغات ادوردزش هر کلیدواژه ای رو که رو زمین پیدا میشه گذاشته بود، حتی شاید اصلا اون کالا رو هم نداشته باشه.
به نظرتون چرا این کارو میکنند؟ در ظاهر به نظر میاد دارن کلی پول برای کلیدواژه هایی هدر میدن که براشون ترافیک باکیفیتی هم نمیارن. اما در اصل هدفشون اینه که با این روش و پولی که خرج میکنند برندشونو معروف کنند و تو اذهان عمومی بشینند. پس شما تو تحقیقی که میکنید به کلیدواژه های خیلی گسترده ای خواهید رسید که بعدا اونها رو محدود میکنید. اما اگه متوجه نشدید چرا یه سری کلیدواژه ها رو هدف گرفتند و یا دارن چی کار میکنن، اصلا ازشون تبعیت نکنید!
دونستن فهرست کلیدواژه هایی که رقیبتون براشون رتبه گرفته روش خوبیه که بتونید کلیدواژه های خودتونو محک بزنید و در عین حال روش اونها رو هم بفهمید. اگه دیدید برای یه سری کلیدواژه های مرتبط با شما به طور طبیعی بیشتر از شما رتبه گرفتند، باید یه کاری بکنید. با این روش میتونید کلیدواژه هایی رو که از چشم رقیبتون دور مونده رو پیدا کنید و با استفاده از این فرصتی که براتون پیش اومده، خودتون روشون مانور بدید.

گام ششم: فهرستتونو محدود کنید

اولش به نظر میاد واژه هایی که میشه در ارتباط با هر کسب و کاری سرچ کرد نامحدودند و برای همین آدم براحتی میتونه تو فهرست کلیدواژه هاش غرق شه و تو نوشتنشون زیاده روی کنه. اما گامهای 3 تا 5 کمک میکنند تا بفهمید کدوم کلیدواژه ها ارزش وقت گذاشتن و تولید محتوا دارند یا کدومها ارزششو ندارن که برای تبلیغات کلیکی روشون هزینه کنید.
اینم از تحقیق کلیدواژه ای که قولشو دادم.
اگه سوالی داشتید یا برای ارزیابی کلیدواژه ها و پیدا کردن کلیدواژه های جدید و حذف کلیدواژه های اضافی کمک لازم داشتید باهامون تماس بگیرید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258
ایمیل: info@sitedar.com
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز