محتوای یتیم چیست و چرا لازم است کنترل گردد؟

نوشته شده توسط سمانه اقاجانلو

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=20405

محتوای یتیم چیست و چرا لازم است کنترل گردد؟
3/5 - (2 امتیاز)

محتوای یتیم چیست و چرا لازم است کنترل گردد؟ آیا صفحاتی دارید که پتانسیل رتبه بندی و ترافیک جستجوی ارگانیک را دارند اما بخشی از ساختار سایت شما نیستند؟ یا صفحاتی که قرار نیست در ساختار سایت شما باشند، اما به هر حال گوگل آن ها را پیدا می کند؟ پاسخ به احتمال زیاد بله است. حداقل برای اکثر وب سایت ها مناسب است! این صفحات به عنوان صفحات یتیم شناخته می شوند و ارتباط مجدد صفحات عالی با ساختار وب سایت شما به شما کمک می کند تا از پتانسیل آن ها به طور کامل استفاده کنید. تا انتهای مقاله همراه دارکوب باشید.

مقدمه

یکی از مسائل رایج که اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد و می تواند بر رتبه بندی موتورهای جستجوی شما تأثیر بگذارد، وجود صفحات یتیم است. این صفحات که به دلیل عدم وجود لینک سازی داخلی از بقیه وب سایت جدا شده اند، می توانند بر روی دید وب سایت تأثیر منفی بگذارند و عملکرد کلی آن را مختل کنند. در این مقاله برای شما عزیزان توضیحی در مورد صفحات یتیم، نحوه بروز آنها ارائه می‌شود و راه‌حل‌ هایی برای جلوگیری و رفع آن‌ ها ارائه می‌شود که در اصول سئو و سئو داخلی بسیار تاثیر گذار است.

صفحات یتیم چیست؟

صفحات یتیم (orphun) ، که گاهی اوقات به عنوان “صفحه های زامبی” نیز شناخته می شوند، به صفحاتی گفته می شود که محتوای یتیم به هر محتوایی گفته می شود که از پست ها یا صفحات دیگر در همان وب سایت پیوند دریافت نکرده باشد. به همین دلیل، کشف محتوا هم برای گوگل و هم برای بازدید کنندگان سایت چالش بر انگیز است. محتوای یتیم به محتوایی گفته می شود که هیچ صفحه دیگری در همان وب سایت به آن پیوند داده نشده باشد.

اساساً محتوای یتیم محتوایی است که پیوندهای زیادی به آن اشاره نمی کند. یافتن یک محتوای یتیم هم برای موتورهای جستجو و هم برای بازدیدکنندگان سایت چالش برانگیز خواهد بود. این بدان معناست که از آنجایی که حضور آنلاین آن کم است، ترافیک ارگانیکی را که شایسته آن است دریافت نخواهد کرد. بنابراین، ممکن است هدف خود را برای تبدیل یک بازدید کننده یا دادن اطلاعات مورد نیاز به آنها انجام ندهد.

صفحات یتیم به صورت مجزا وجود دارند، به این معنی که هیچ پیوندی به آنها اشاره نمی کند و برای کاربران و خزنده های موتور های جستجو غیر قابل دسترسی است. تنها راه یافتن صفحه یتیم، دانستن مسیر آدرس دقیق صفحه است.

اما عنکبوت های موتور های جستجو از پیوند ها برای کشف و فهرست بندی صفحات جدید استفاده می کنند. بدون هیچ پیوندی که خزنده ها را به یک صفحه وب نشان دهد، اساساً برای موتورهای جستجو نامرئی است و بنابراین فهرست نمی شود. این بدان معناست که توانایی صفر در رتبه بندی در نتایج جستجو و هدایت ترافیک ارگانیک وجود ندارد.

برخی از نمونه های رایج صفحات یتیم عبارتند از:

  • صفحات محتوای قدیمیپست‌های وبلاگ قدیمی، منابع یا سایر محتوایی که قبلاً پیوند داده می‌شدند اما پیوندهای پیمایش ممکن است در طول زمان تغییر کرده باشند.
  • صفحات بدون پیوند یا دسته بندیاغلب محصول جانبی تغییر معماری سایت یا حذف دسته ها است.
  • صفحات ناتمامصفحاتی که هنوز در حال توسعه هستند و به طور تصادفی قبل از تکمیل ایندکس شده اند.
  • صفحات رویدادصفحات ایجاد شده برای یک رویداد خاص که به پایان رسیده است، به این معنی که پیوند ها پس از آن حذف می شوند.

چرا محتوای یتیم بر سئو سایت شما اثر میگذارد؟

برای رتبه بندی محتوای شما، گوگل باید در مورد آن اطلاعات داشته باشد. موتورهای جستجو لینک ها را دنبال می کنند و محتوایی را که کشف می کنند در فهرست خود ذخیره می کنند. محتوای یتیم دارای پیوندهای کمی از پست ها یا صفحات مشابه است. از آنجایی که بهینه سازی سایت شما برای موتورهای جستجو فرآیند بهینه سازی صفحات برای نمایش در رتبه های برتر موتور های جستجو است، شما باید بهترین شیوه های سئو را در نظر بگیرید. این شامل پیوند داخلی محتوای شما برای جلوگیری از یتیم شدن آنها است.

اگر فکر می کنید که محتوای خاصی برای شما ضروری است، به لینک های زیادی نیاز دارید که به آن اشاره کنند. موتور های جستجو صفحاتی با تعداد زیادی لینک ورودی را مهم می دانند. بنابراین اگر تعداد زیادی از لینک‌های شما به محتوای خاصی منتهی شود، موتور های جستجو و بازدید کنندگان سایت متوجه می‌شوند که یکی از مهم‌ترین محتوای شماست.

به یاد داشته باشید که هنگام پیوند دادن صفحات باید به یکدیگر مرتبط باشند تا زحمات شما هدر نرود. گاهی اوقات، موتورهای جستجو واقعاً ارزشی برای تلاش‌های پیوند داخلی شما قائل نمی‌شوند، به خصوص اگر صفحات پیوند داده شده ارتباط کمی داشته باشند یا اصلاً ارتباطی نداشته باشند.

تاثیرات منفی محتوای یتیم

  • صفحات با پتانسیل با رتبه بالا که از ساختار سایت پیوند داده نشده اند، بسیار بعید است که کشف و نمایه شوند و مزایای مورد انتظار مانند ترافیک ارگانیک را ارائه دهند.
  • صفحات یتیم با کیفیت پایین ممکن است به دلیل بک لینک سازی از سایت های دیگرخزیده و ایندکس شوند. این منجر به هدر رفتن بودجه خزیدن سایت شما می شود.
  • صفحات یتیم بسیار زیاد است. پرداختن به آنها همیشه ساده یا سر راست نیست.

صفحات یتیم در سئو

محتوای یتیم چگونه ایجاد می شود؟

اگر محتوای جدیدی بنویسید، این محتوا را منتشر کنید و پیوند های داخلی را که باید در آن قرار می دادید فراموش کرده باشید. اگر این اتفاق اغلب رخ می دهد، سایت شما در کمترین زمان پر از محتوای یتیم می شود. هرچه محتوای یتیم بیشتری در سایت خود داشته باشید به این معنی است که پتانسیل کامل محتوای شما به حداکثر نمی رسد.

اگر صفحات سایت شما پیوند داده نشده باشند، موتورهای جستجو و افراد نمی توانند به آن دسترسی پیدا کنند. تنها راهی که کاربران وب می توانند محتوای شما را پیدا کنند این است که URL دقیق آن محتوا را بدانند و آن را در مرورگر جستجو کنند. بنابراین، فراموش کردن پیوند دادن یا عدم پیوند عمدی محتوای خود، دلیل اصلی بی‌کاری صفحات در وب‌ سایت شما خواهد بود.

صفحات یتیم چگونه در موتور های جست و جو تاثیر میگذارند؟

عدم وجود لینک های داخلی بر نحوه کشف محتوای سایت شما توسط خزنده های موتورهای جستجو تأثیر منفی می گذارد.

  • موتورهای جستجو لینک های داخلی یا خارجی را به URL های سایت شما دنبال می کنند
  • آنها فایل های نقشه سایت XML را بررسی می کنند

صفحات یتیم ممکن است در نقشه سایت گنجانده شوند یا دارای پیوندهایی از دامنه های دیگر باشند. آنها هنوز صفحاتی یتیم محسوب می شوند، اما احتمال خزیدن و ایندکس شدن آنها افزایش می یابد.گوگل می‌تواند نشانی‌های اینترنتی موجود در نقشه سایت را فهرست‌بندی کند و همچنان در تعیین سلسله‌مراتب صفحه و دو نفر تلاش می‌کنند تا آن را به عنوان ارزش افزوده ببینند این باعث می شود که صفحات یتیم از فهرست خارج شوند و در گوگل رتبه ای نداشته باشند و ترافیک ارگانیک به سایت شما را صفر کنند.

اگر یک صفحه یتیم به دلیل عوامل دیگر ایندکس شود، رتبه صفحه به صفحه یتیم جریان نمی یابد. با داشتن لینک های داخلی صفر، موتور های جستجو فاقد زمینه معنایی یا ساختاری مناسب برای ارزیابی صفحه هستند. موتور های جستجو همچنین برای تعیین اینکه صفحه مربوط به کدام پرس و جو است و چگونه با ساختار کلی سایت شما مطابقت دارد، در تلاش هستند.

اگر صفحات یتیم با کیفیت پایینی دارید و خزیدن توسط برچسب‌های robots.txt یا noindex محدود نمی‌شود، موتورهای جستجو بودجه خزیدن را صرف آن‌ها می‌کنند. اگر سایت بزرگی دارید که از مشکلات بودجه خزیدن رنج می برد، این مضر است.

صفحات با کیفیت پایین همچنین می توانند منجر به شکاف ایندکس شوند، جایی که صفحات یک دامنه به طور غیرقابل کنترل ایندکس می شوند و هر چیزی را که پیدا می کند، از جمله محتوای نازک، فهرست می کند. اگر می‌خواهید محتوای واقعی شما در موتورهای جستجو نمایه شود و کاربران واقعی را جذب کنید، این یک نه شدید است. اگر صفحه ای برای ایندکس شدن ارزشمند نیست، می تواند از ایندکس شدن سایر صفحات سایت شما نیز جلوگیری کند.

صفحات یتیم چگونه بر کاربران تاثیر میگذارد؟

صفحات یتیم برای کاربران نیز مشکل ایجاد می کنند. اولاً، منجر به تجربه کاربری ضعیف برای بسیاری از کاربران می شود. اگر صفحات یتیم محتوای با کیفیتی دارند که ترافیک را به سایت شما هدایت می کند، باید منجر به تبدیل شود. اگر کاربران در ساختار سایت شما حضور نداشته باشند، در یافتن آن ها با مشکل مواجه خواهند شد.

این نیز منجر به اتلاف وقت و منابع برای هر دو طرف می شود. این زمان می توانست در غیر این صورت به ایجاد محتوا در آن صفحات اختصاص داده شود. با این حال، اگر آن صفحات یتیم به طور هدفمند پیوند داده نشده باشند، سناریوی کاملاً متفاوتی است، اما همچنان یافتن آنها برای کاربران آسان است.

صفحات یتیم

نحوه پیدا کردن صفحات یتیم

اگر می خواهید صفحات یتیم را شناسایی کنید، اغلب بهتر است URL های فعلی وب سایت خود را با URL های موجود در فایل های گزارش خود مقایسه کنید. برای انجام این کار، باید از یک برنامه برای خزیدن سایت خود و ایجاد لیستی از URL های خود استفاده کنید. سپس باید این روند را با فایل های لاگ خود تکرار کنید. پس از دریافت لیست ها، باید تعیین کنید که آیا هر URL با این دو مورد مطابقت دارد یا خیر. اگر به هر کدام برخورد کردید، این صفحات یتیم هستند.

این روش می‌تواند زمان‌بر باشد و ممکن است منجر به اشتباهات (صفحات یتیم از دست رفته) شود، به‌ویژه زمانی که با وب‌سایت‌های بزرگ سروکار دارید. خوشبختانه، روش راحت‌ تر و سریع‌ تری برای مکان‌یابی صفحات یتیم وجود دارد. و تنها چیزی که لازم است این است که صفحه خود را با برنامه ای مانند Screaming Frog و a hrefs خزیده و به آن اجازه دسترسی به فایل های گزارش خود را بدهید. سیستم لیستی از صفحات یتیم شما را با یک کلیک نمایش می دهد. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به هر صفحه، مانند کد وضعیت آن یا میزان بازدید GoogleBot را به دست خواهید آورد.

جلو گیری با محتوای یتیم

بهترین راه برای مقابله با صفحات یتیم این است که در وهله اول آنها را نداشته باشید. پیوند دادن محتوای خود به صورت داخلی از مکان های دیگر در وب سایت شما می تواند به شما در جلوگیری از یتیم شدن صفحات کمک کند. جدا از جلوگیری از یتیم شدن یک قطعه محتوا، پیوند دادن آنها از مکان های مختلف در وب سایت شما نیز می تواند به هدایت ترافیک ارگانیک به آنها کمک کند. با افزایش ترافیک ارگانیک، دید محتوا نیز افزایش می یابد.

برخی ار بهترین شیوه ها برای جلوگیری از محتوای یتیم:

  • پیوند داخلی را متمرکز کنیدپیوندهای ناوبری اصلی سایت، آرشیوها، نقشه های سایت و غیره را استاندارد کنید تا همیشه با اتصال صفحه مناسب به روز بمانید. یک مدیر بازاریابی محتوا سئو یا بازاریابی را برای نظارت بر این موضوع منصوب کنید.
  • دستورالعمل‌های لینک‌سازی را پیاده‌سازی کنیدپروتکل‌های لینک‌سازی را برای سازندگان محتوا در پیوند به محتوای وب‌ سایت مرتبط ایجاد کنید، و ارتباطات مورد نیاز را ایجاد کنید.
  • ممیزی های منظم یتیم را برنامه ریزی کنیداسکن های سه ماهه یا دو سالانه تشخیص یتیم را اجرا کنید تا از مسائل یتیم جلوتر باشید.
  • مانیتور کردن خطاهای 404 در تجزیه و تحلیلگزارش‌های 404 در حال انجام را بررسی کنید و پیوند های بدی را که باعث ایجاد خطا می‌شوند، شناسایی کنید، که ممکن است به صفحات یتیم یا مشکل‌دار در انتهای ارجاع‌دهنده علامت دهد.

البته منو بندی سایت نیز یکی از عوامل موثر برای جلوگیری از محتوای یتیم به شمار می رود ایجاد نظارت بیشتر بر پیوند های داخلی در نهایت به شما امکان می دهد صفحات یتیم را در دراز مدت به حداقل برسانید.

سخن پایانی

در آموزش سئو موارد زیادی گفته می شود یکی از این موارد ساخت بک لینک ها است در بهینه سازی سایت شما تاثیر قابل توجهی میگذارد. نکته حائز اهمیت این است که صفحات سایت شما محتواش یتیم نباشد تا بتوانید به تولید محتوا بهتر بپردازید و هم چنین رتبه های بالاتری نیز گوگل دریافت کنید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز