نوشته شده توسط مهندس کلانتری
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=282
بسیاری از مشتریان ما در دارکوب و صاحبان کسب و کارهای امروز سئو را به عنوان بخش جدایی ناپذیر از بازاریابی اینترنتی پذیرفته اند، حتی اگر بخاطر پیچیدگی های آن نمی دانند که سئو چگونه کار می کند.
سئو سال هاست که وجود دارد. اما تقریبا از سال 2000 غول موتورهای جستجو، گوگل شروع به پیاده سازی استانداردها و فرمول هایی برای رتبه بندی وب سایت ها نمود. و تا به امروز گوگل توجه خودش را بر روی پاسخ های سریع و معتبر به عبارات جستجو متمرکز نموده است، یعنی پاسخ به جستجو ها حتی با عبارات غیر دقیق، غلط های املایی یا کلمات محاوره ایی امکان پذیر است.
به عنوان یک کاربر منفعل شاید شما هنوز به تاثیر عمیق سئو پی نبرده اید، و شما تنها با کسب نتایج جستجوی مطلوب خود شاد هستید.
در گذشته سئو به شدت بر پایه کلمات کلیدی بود. در نتیجه بسیاری از وب مستر ها و سئوکاران زمان زیادی را صرف تحقیق درباره کلمات کلیدی و چپاندن آن ها در هر جای سایت می کردند، این روشی بود برای ظاهر شدن بیشتر در صفحه نتایج جستجو و جذب بازدید کننده برای وب سایت. نوشتن و تولید محتوا نیز بر همین کلمات کلیدی متمرکز بود، محتوا پر بود از عبارات کلیدی اما بی معنی و کم ارزش که بیشتر برای سئو مفید بود تا کاربر حقیقی.
خوب وقتی محتوا با عبارت جستجو شده کاربر هماهنگی نداشته باشد و نیاز وی را پاسخ ندهد، نتایج جستجو که تنها برای گوگل نوشته شده و نه کاربر حقیقی افزایش یافته، و در این حالت رضایت کاربران کاهش می یابد.
بنابراین سئو در طول زمان تغییر کرد، و ما امروز از تحت الفظ به سمت معنا در حال حرکت هستیم.
لیست مطالب
از 2002 گوگل شروع به بروز رسانی یک سری الگوریتم ها و الزامات برای دسته بندی و رتبه بندی وب سایت ها نمود. که به موجب آن دیگر وب مستر ها نمی توانند فقط به پر کردن وب سایت از کلمات کلیدی و پخش کردن لینک ها بپردازند. در عوض آن ها باید به تولید محتوای مفید بپردازند تا بتوانند به رتبه بالایی دست یابند.
تاکید برای محتوای کاربر پسند تا سال 2013 ادامه پیدا کرد وقتی گوگل به روز رسانی الگوریتم مرغ مگس خوار را انجام داد. این الگوریتم شیوه تعبیر عبارات جستجو را توسط گوگل متحول نمود. بجای آنکه گوگل به کلمات کلیدی در عبارات جستجو متمرکز شود توجه خود را به قصد و نیت کاربر متمرکز نمود.
دیگر لازم نبود که عبارات یا کلمه جستجو به طور دقیق مطابقت پیدا کنند. گوگل دیگر در پی وب سایت هایی با همان “ایده” کاربر است. دیگر عبارات لازم نیست به همان شکل، ترتیب، املا که در محتوا آمده باشد بلکه دیگر تنها ایده و قصد کاربر مهم است.
آپدیت الگوریتم مرغ مگس خوار پاسخی است به نیاز کاربران امروز که دیگر نمی خواهد زمان زیادی را صرف جستجو کنند یا نمی خواهند عبارات دقیق را بکار برند.
مهم ترین قسمت آپدیت مرغ مگس خوار RankBrain نامیده می شود. این الگوریتم که از هوش مصنوعی استفاده می کند. اجازه می دهد که گوگل عبارات جستجو را بهتر تفسیر نموده و قصد کاربر را که در پشت آن نهفته است را نیز بهتر درک کند.
توسعه تکنولوژی های متفاوت باعث به وجود آمدن این روش جدید شد. مهم ترین آن افزایش تعداد تلفن های هوشمند و توانایی تبدیل صدا به متن بود.
با استفاده از این تکنولوژی کاربران می توانند موضوع مورد نظر خود را از طریق میکروفون و امکان تبدیل صدا به متن در گوگل جستجو کنند.
در نتیجه کاربران بیشتری روز به روز اقدام به انجام جستجو های پیشرفته و پیچیده تر می کنند. در واقع کاربران امروز بجای یک زبان استاندارد بیشتر از واژه های محاوره ایی و غیر رسمی استفاده می کنند.
کاربران متفاوت از روش تایپ کردن صحبت می کنند و گوگل نیز می خواهد قصد آن ها را درک نماید. پس این بروز رسانی در الگوریتم مرغ مگس خوار تجربه کاربر را از یک قالب خشک کلمات کلیدی به سمت تجربه ایی معنایی منتقل می کند.
خوب این تغییر به سمت جستجوی معنایی چه تاثیرات مثبتی برای سئو داشته است؟
تغییراتی که در سئو و در پشت موتورهای جستجو به وجود آمده است، باعث شده کاربران به تجربیات غریزی در جستجو و نتایج مرتبط حاصل از آن عادت کنند.
در گذشته برای کسب نتیجه مطلوب ما مجبور بودیم بعضا چندین روش جستجو و عبارت را امتحان کنیم، چون جستجوگر های اینترنتی خیلی هوشمند نبودند. برای همین در آن زمان سئو کاران باید نگاه می کردند که کاربران از چه عباراتی استفاده می کنند و عینا همان عبارات را در محتوا وب سایت خود قرار می دادند. بنابراین بین قصد کاربر و محتوای صفحات وب یک عدم ارتباط وجود داشت.
جستجوی معنایی Semantic توجه و تمرکز را بجای عبارات و کلمات کلیدی خاص به قصد اصلی کاربر منتقل کرده است. بنابراین سئوکاران باید استراتژی های خود را برای پاسخ دهی به این نوع جستجو ها تغییر دهند.
هدف هر آپدیت الگوریتم های موتورهای جستجو بهبود تجربه کاربری بوده است. با الگوریتم مرغ مگس خوار نتایج جستجو توجه بیشتری به جستجو های غیر تایپی نمود. مردم نیز از عباراتی استفاده می کنند که بیشتر محاوره ایی است و ربطی به عبارات جستجوی گذشته ندارد. گوگل نیز در مقابل با استفاده از هوش مصنوعی وب سایت ها را برای یافتن نتیجه مناسب نسبت به این نوع عبارات، جستجو می کند.
با توجه کمتر به زبان استاندارد و کلمات کلیدی خاص محتوای وب سایت ها باید امروز بیش از پیش کیفیت بهتری داشته باشند. پس دیگر پر کردن وب سایت از کلمات کلیدی در هر جایی بدون توجه به معنا و کیفیت محتوا برای گوگل قابل پذیرش نیست.
برای تولید محتوای با کیفیت با انتظارات و شرایط جدید، تولید کنندگان محتوا باید تحقیقات بیشتری بر روی عنوان ها و روش نوشتن خود انجام دهند، محتوایی که به راحتی قابل خواندن بوده، توجه کاربران و موتورهای جستجو را به خود جلب کند.
با سئو معنایی، انتظار می رود صفحه نتایج جستجو با محتوای با کیفیت که به کوئری اصلی پاسخ می دهد پر شود. یکی از آن ها استفاده از پاسخ های غنی یا Rich Answer است. این نوع پاسخ در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شوند و نیازی به کلید کردن بر روی URL آن ها برای دیدن محتوا نیست. چون در یک اسنیپت Snippet محتوای کوتاهی که پاسخ کوئری است برای کاربر نمایش داده می شود.
به غیر از اسنیپت ها، چارت ها، جدول ها، اسلاید ها، نقشه و فرم ها نیز می توانند برای نمایش اطلاعات مرتبط در صفحه نتایج جستجو استفاده شوند.
وقتی کاربران وب پاسخ خود را سریع و دقیق دریافت می کنند، تجربه خوبی از موتورهای جستجو خواهند داشت و به استفاده از آن ها ادامه می دهند.
با سئوی معنایی هدف ارائه بیشترین ارزش به کاربران وب و پاسخ دهی به نیاز اصلی آن ها است. سئو کاران امروز باید زمان بیشتری را برای بهینه سازی وب سایت و محتوای آن برای ارائه ارزش به کاربران اختصاص دهند.
البته این چیزی است که بسیاری از افراد برای سال ها درباره آن صحبت می کردند، اما الان شما باید به این نکته توجه کنید که کاربران چگونه سوالات خود را می پرسند، نه اینکه آن ها فقط از چه کلمات کلیدی ایی استفاده می کنند.
زمانی که کلمات کلیدی اهمیت کمی پیدا می کنند، درک قصد کاربران برای سئو کاران بسیار دشوار تر می شود. این چیزی است که تقریبا غیر قابل پیشبینی است. با این حال سئو کاران با تولید محتوای بهتر و ارائه ارزش به کاربران به تعداد بیشتری از مخاطب دسترسی پیدا خواهند کرد.
همانطور که می دانید سئوی معنایی تاکید کمتری بر کلمات کلیدی دارد. تحقیق درباره کلمات کلیدی هنوز برای اندازه گیری محبوبیت برخی از کلمات کلیدی مهم است. با این حال انتخاب و هدف گیری کلمات کلیدی دیگر حرف آخر سئو نیست.
روز هایی که وب سایت ها نیاز به مطابقت کامل کلمات کلیدی داشتند و هر صفحه از وب نیاز به نسبت مناسبی از کلمات کلیدی داشت به پایان رسیده است. امروز آن کلمات کلیدی کمک می کند که توجه خود را روی موضوعات و بحث های خاصی متمرکز کنیم، اما محتوای ما باید به قصد کاربر و چیزی که کاربر نیاز دارد متمرکز باشد.
فاصله گرفتن و توجه کمتر به مطابقت کامل عبارات جستجو به سئوکاران انعطاف پذیری بیشتری در محتوا می دهد. با کلمات متنوع و جایگزین و هم معنی ها نتایج جستجوی کوئری ها می تواند محتوای خلاقانه تر، خاص تر و مفید تری را نمایش دهد.
نویسندگان محتوا حالا دیگر محدود به تولید محتوا با کلمات کلیدی خاص نیستند. رویکرد سئوی معنایی برای کاربران و سئوکارانی که محتوا را برای وب سایت بهینه می کنند مفید است. هر دو طرف به درک بهتری از یکدیگر دست می یابند که در نهایت به تجربه کاربری بهتری در سطح کل اینترنت منجر می شود.
آیا وب سایت شما برای جستجوی معنایی بهینه شده است؟ اگر نه، وب سایت شما شانس کمتری برای ظاهر شدن در نتایج برتر موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی هدف شما خواهد داشت.
گوگل توجه بیشتری بر روی کیفیت تجربه کاربران وب دارد، و اگر وب سایت شما هنوز به روش های قدیمی تولید محتوا می کند، بدانید که شانس کمی برای موفقیت محتوا و سئوی شما وجود خواهد داشت.
بهینه سازی وب سایت و به روز ماندن با الگوریتم های گوگل زمان بر بوده و نیاز به تلاش و سرمایه گذاری دارد. همچنین شما بیش از پیش به دانش بروز سئو برای تولید محتوا و تدوین استراتژی بازاریابی دارید. برای همین اگر شما مشتری دارکوب در زمینه طراحی وب و سئو سایت هستید حتما در تولید محتوا از کارشناسان ما مشاوره دریافت کنید تا بهترین نتیجه را کسب نمایید.