در زمان های قدیم، تو یه کهکشان خیلی خیلی دور، بهینه سازی سایت و آوردنش به بالای صفحه نتایج جستجو کار خیلی ساده ای بود و روال مشخصی داشت. اما همین مسیر منظم و مشخص باعث شده بود تا بدافزارها بتونن اولین جایگاه ها رو اشغال کنند. موتورهای جستجو هم وقتی دیدن اوضاع اینطوریه، قوانینی گذاشتن تا صفحه نتایج بازیچه دست نشه، اما با این وجود هنوز هم یه سری از سئوکارها با انجام تاکتیک های کلاه سیاه، بدون ارائه مطالب جدید و مفید به کاربرها، خودشونو به بالای صفحه نتایج جستجو میرسونن.
من همیشه برای اینکه بفهمم یه تاکتیک، جزء تاکتیک های کلاه سیاهه یا کلاه سفید با خودم میگم اگه جدی (تو فیلم جنگ ستارگان) بود همچین کاری میکرد؟ یا این از اون کارهاییه که سیت (تو فیلم جنگ ستارگان) انجام میده؟ اگه یادتون باشه جدی آدم خوبه ی فیلم بود و با روشنایی سعی می کرد جهانو حفظ کنه، و در مقابل دشمنش سیت از نیروی تاریکی برای رسیدن به اهدافش استفاده می کرد.
برای تکنیک های کلاه سفید و کلاه سیاه هم همینطوره. وقتی میخواهید تکنیک خاصی رو تو سایت به کار ببرید باید ببینید آیا استفاده از این تکنیک فقط به نفعِ سایته و ترافیک رو (چه از سرچ های مرتبط و چه نامرتبط) بالا میبره، در حالی که اثری رو نرخ تبدیل (تبدیل ترافیک عادی به خریدار) نداره؟ یا این شرکت سئوکار داره با محتوای بهتر کاری می کنه که مشتری ها هم راحتتر سایت رو پیدا کنن و ازش استفاده کنن و هم نهایتا منجر به یه نرخ تبدیل بالا میشه؟
یه تعریف ساده از تکنیک های کلاه سفید اینه: "تکنیکی که مطابق راهنمایی های موتورهای جستجوست و هیچ حقه و نیرنگی توش نیست". اینجور تکنیک ها برای یه مدت طولانی دووم میارن و به رتبه گرفتن سایت و بالا رفتنش رو صفحه نتایج جستجو کمک می کنن. معمولا به تکنیکهای کلاه سفید این دید هست که میخواد برای کاربر (انسان) محتوا تولید کنه، نه برای موتورهای جستجو(روبات). مثالش میشه تولید محتوای مرتبط با کلیدواژه های منتخب، محتوایی که از نظر کاربرها مفید باشه مثل مقاله ها یا اینفوگرافی ها، تحقیق درباره کلیدواژه ها و استفاده از کلیدواژه هایی که انتخاب کردیم توی سایت طوری که طبیعی جلوه کنه، و پیدا کردن لینک های مناسب از سایت های معتبر دیگه ای که موضوعشون با موضوع سایت شما یکیه.
تکنیک های کلاه سیاه نقطه مقابل این مسئله است. یعنی تکنیک هایی که میخوان سیستم رو بازی بدن و رتبه سایت رو با روش هایی که موتورهای جستجو ممنوع اعلام کردند بالا ببرن. معمولا تو این تکنیک ها حقه بازی و دوز و کلک هست. تکنیک هایی مثل پنهان کردن متن صفحه (معمولا رنگ متن رو همرنگ پس زمینه می کنن)، مزرعه های لینک (یعنی یه سایت فقط با هدف لینک دادن به سایت های دیگه ساخته شده و البته از وقتی گوگل بروزرسانی الگوریتم پنگوئن رو انجام داده دیگه میتونه دست این سایت هارو رو کنه)، و لفافه پردازی (اینجور سایت ها بسته به اینکه سایت با کلیک انسان به نمایش در اومده یا موتورجستجو، صفحه متفاوتی رو نمایش میدن). الآن متوجه مشکل تکنیک های کلاه سیاه شدید؟ این تکنیک ها میتونن به طور موقتی آمار ترافیک سایت را بالا ببرن ولی در طولانی مدت یا از بین میرن یا با بروزرسانی الگوریتم موتور جستجو محکوم به فنا میشن.
این وسط یه دسته تکنیک ها هم هستن به اسم تکنیک های کلاه خاکستری که تا به طور موقتی برای موتورهای جستجو ناشناخته اند و هنوز موتورهای جستجو بهشون واکنشی نشون ندادند. تکنیک های کلاه خاکستری عمدتا هدف بدی پشتشون نیست. گوگل به این تکنیک ها میگه "توصیه های خطرناک و بد". تو مجموعه داکوب ما سعی می کنیم تا جایی که میشه از تکنیک های کلاه خاکستری استفاده نکنیم، چون هیچ وقت آدم نمی دونه گوگل یا موتورهای دیگه کی الگوریتم هاشونو بروز می کنن و ممکنه با یکی از این بروزرسانی ها یکی از کارهای کلاه خاکستری رو ممنوع اعلام کنن و اونوقت یه سری سایت هایی که از اون تکنیک استفاده کرده بودن از صفحه نتایج جستجو حذف میشن.
به طور خلاصه، تکنیک های کلاه سیاه مثل "دارت ودر" هستن (فقط به فکر خودشون و نزدیکانشونن)، تکنیک های کلاه سفید مثل "لوک اسکای واکر" (سخت کوشن و مدت بیشتری دووم میارن)، و تکنیک های کلاه خاکستری هم مثل "جار جار بینکز" میمونن (بهتره ازشون دوری کنید). امیدوارم این مقاله تونسته باشه انواع تکنیک هایی که برای سئو بکار میرن رو براتون روشن کنه.