برای جلب رضایت الگوریتم های پیچیده و متغیر هیچ سلاح خاصی وجود نداره، اما اگه اصول اولیه طراحی یه سایت قدرتمند رو رعایت کنید، یه پی ریزی خوب برای یه عملکرد قوی در گوگل انجام دادید. اینجاست که طراحی خوب به سئو ربط پیدا می کنه.
- لینک های داخلی خوب: تأییدیه سایت شماست
بعد از محتوا، لینک های داخلی بهتر از هر چیزی موتورهای جستجو رو متقاعد می کنن که سایت شما قابل اعتماد، مرتبط و معتبره. تو مقالات قبلی خیلی راجع به بایدها و نبایدهای لینک ها نوشتیم. بروزرسانی های پاندا و پنگوئن سعی کردن سایت های بی کیفیت رو از صفحه اول گوگل حذف کنن و برای این کار هم بیشتر از لینک ها استفاده کردند. لینک های طبیعی از سایت های مشهور تأییدیه سایت شما هستن و رتبه تونو بالا میبرن. در مقابل لینک های اسپم که از مزرعه های لینک خریده شده باشن نه تنها کمکی بهتون نمی کنن بلکه حتی باعث مجازات شدن و پایین اومدن رتبه تون میشن.
- طراحی سایت واکنش گرا: سایت هایی که روی همه دستگاه ها درست کار میکنن مورد علاقه گوگل هستن
طراحی سایت واکنشگرا یا ریسپانسیو (RWD) یه روش برای هماهنگ کردن ظاهر و عملکرد سایت روی کامپیوتر و دستگاه های موبایله. 4 سال پیش، قبل از ظهور RWD، استاندارد کار این بود که یه سایت برای موبایل بسازن و یه سایت برای کامپیوتر. اما با RWD یه URL برای هر سایت کافیه. موتور جستجو بر اساس دسترسی سایت روی یه تبلت، تلفن هوشمند و لپتاپ، سایت رو کاربرپسند در نظر میگیره. هنوز عده ای بین اینکه از RWD استفاده کنن یا از سایتهای مجزا (برای کامپیوتر و موبایل) شک دارن، اما قطعا گوگل اولی رو ترجیح میده.
- سایت هایی که جهت یابی ساده ای داشته باشن عملکرد بهتری دارند
سایتهایی که جهت یابیشون سخته نرخ خروج بالایی دارن. این نشون میده کاربرها از این سایت ها راضی نیستن و در عرض مدت کوتاهی از سایت خارج میشن. گول هم اینو میدونه و تو نتایج جستجو اثر میده. راحتی جهت یابی مستقیما به کاربرپسند بودن سایت مربوط میشه و در نتیجه مستقیما روی رتبه سایت میتونه اثر بذاره. دارکوب مقاله های زیادی در مورد جهت یابی سایت داره که میتونید مطالعه کنید.
فهرست های جهت یابی باید کوتاه باشن، معمولا کمتر از 7 آیتم داشته باشن. همه صفحات باید فقط با 3 کلیک از صفحه نخست قابل دسترسی باشن. از همه صفحات بشه به راحتی به صفحه اول برگشت – میتونید لوگوی برندتونو تبدیل کنید به یه دکمه که با کلیک کردن کاربر رو به صفحه نخست هدایت کنه. اگه لوگوتون خیلی خوب نیست میتونید از لوگو ساز آنلاین استفاده کنید و یکی بسازید. و در آخر از فهرست های آبشاری استفاده نکنید، مگر در شرایطی که سایتتون خیلی بزرگ باشه. کار با فهرست های آبشاری یکم برای کاربرها سخت و گیج کنندست.
- از اشتراک گذاری های اجتماعی استفاده کنید (ولی زیاده روی نکنید)
موتورهای جستجو به سایت هایی که مطالبشون به اشتراک گذاشته شده باشه بیشتر امتیاز میدن. وقتی یه نفر مطلبی از سایتتونو به اشتراک میذاره، تأییدیه سایتتونه. اما اگه دکمه های اشتراک گذاری خیلی بزرگ باشن، فضای غالب صفحه رو بگیرن، و مرتب تکرار بشن، کاربرها رو زده میکنه. به کاربر امکان اشتراک گذاری مطالب رو بدید اما زیاده روی نکنید.
گرچه سایتی که ظاهر خوبی داشته باشه میتونه رتبه خوبی روی صفحه نتایج جستجو بگیره، اما وقتی طراحی سایت قدرتمند باشه روی همه آپدیت های الگوریتم ها نتیجه میده. پس خلاصه می کنم، اصول طراحی سایت رو رعایت کنید، سایتتون باید سازگار با موبایل باشه که به مدد طراحی سایت واکنش گرا شدنیه، به کاربرها اجازه بدید مطالبتونو به اشتراک بذارن اما مجبورشون نکنید، و همیشه جهت یابی سایتتونو ساده نگهدارید.