مشکل نام دامنه میتونه حتی ماهها ما رو با خودش درگیر کنه، این مدت زمان بستگی به این داره که چطور برید سراغش. میزان موفقیت نام دامنه ای که انتخاب میشه هم میتونه خیلی متغیر باشه. اصلا به نظرتون باید دامنه دات کام داشته باشید؟ این مقاله رو بخونید تا جواب بگیرید.
بیشتر مردم گیج میشن و نمیدونن از چه TLD استفاده کنن. TLD حروف اختصاری Top Level Domain به معنی "دامنه سطح بالا"ست و یعنی همون قسمت از اسم دامنه که بعد از دات قرار میگیره.
بازیکنان اصلی بازی TLD عبارتند از .com .org .net .me .ir
البته به کشور هم مربوط میشه، مثلا برای کشور چین .cn هم جزء دامنه های اصلیه، همونطور که .ir دامنه مخصوص ایرانه.
- دامنه دات کام بخریم؟
معمولا اول پروژه همه این سوال رو دارن و جواب دادنش هم اونقدرها که به نظر میرسه ساده نیست. اجازه بدید از اول شروع کنیم...
شما دارید این دامنه رو برای شرکتی که مشغول فعالیته میخرید یا تازه میخواهید کارتونو شروع کنید؟ اینجا مسئله مقدار تعهد مطرحه. اگه بیشتر از دو ساله که تو این کار هستید، یعنی دیگه کاملا به کارتون متعهد هستید و میتونید برای شرکتتون دامنه دات کام بخرید. اما اگه هنوز در مراحل ابتدایی کار هستید یا حتی کار رو شروع نکردید و فقط در حد ایده است، باید بیشتر در مورد TLD سایتتون فکر کنید.
خریدن .com گرون درمیاد چون بیشترشو خریدن و احتکار کردن که روز مبادا به قیمتهای کذایی بفروشن.
شما که حالا کارو شروع نکردید و ممکنه در مسیر انجام کار بعضی مسائل تغییر کنن. بعلاوه باید با دقت یه نام مناسب انتخاب کنید. دو روش برای انتخاب نام دامنه مناسب برند وجود داره:
نام دامنه ای که دقیقا مشابه نام شرکت باشه، مثلا tarahisite.com
نام دامنه کلی تر، مثلا site.com
tarahisite برای یه چیز خوبه – یعنی برای طراحی سایت. اما اگه بخواهید بعدا خدمات سئو هم ارائه بدید دیگه خوب نیست.
site کلی تره و میتونه برای هر چیزی که مربوط به صنعت سایت میشه استفاده شه، بنابراین شاید شما الآن فقط یکی از خدمات مربوط به سایت رو ارائه میدید اما بعدا بخواهید خدمات دیگه ای هم بهش اضافه کنید. با این نوع نام دامنه های کلی دیگه برندتون فقط محدود به یه چیز نیست.
گاهی می بینید دامنه دات کام برای اسمی که شما انتخاب کردید آزاده، در اینصورت شانس باهاتون یاره! بخریدش و برید تو کارش. اگه آزاد نباشه باید ببینید با چه اسمی میخواهید در عرصه آنلاین حضور داشته باشید.
بیشتر وقتها، ساده ترین گزینه همون دات کامه. بازاریابهای اینترنتی هم معمولا بطور پیشفرض دات کام رو انتخاب میکنن چون بیشتر مردم تو کل دنیا اگه TLD سایتی رو فراموش کنن بجاش .com میذارن.
هممون تو این شرایط قرار گرفتیم که میخواستیم اسم دامنه رو تایپ کنیم و نصفشو یادمون نمیومده، پس میدونید چی میگم.
- چه وقت دات کام نخریم؟
شاید پرطرفدارترین TDL، برای شما بهترین انتخاب نباشه. مثلا www.eggplantdigital.cn رو در نظر بگیرید. این سایت سایت میسازه، اما به طور خاص کارش بازاریابی آنلاین برای مخاطبان چینی است. به همین انتخاب دامنه .cn انتخاب درستی بوده، چون هر بار که شما دامنه رو تایپ میکنید بهتون یادآوری میکنه که eggplant برای افراد و سایتهای چینی خدمات ارائه میده.
- برندسازی شخصی
برندها و سایتهای شخصی اکثرا از .me استفاده میکنن. حتی شاید متوجه بشید یه نفر دیگه هم با اسم شما و با دات کام شما در حال فعالیته. در واقع .me برای یکی از کشورهاست اما بخاطر محبوبیتش تو دامنه سایت خیلی از سازمانهای بزرگ هم بکار رفته. علت این محبوبیت هم شاید معنی کلمه me تو زبون انگلیسی باشه که به خود فرد اشاره داره. اگه بخواهید تو فضای برند شخصی کار کنید یا یه وبلاگ شخصی داشته باشید میتونید این TLD رو هم استفاده کنید.
- TLDهای دیگه رو هم بخرید
همه کسب و کارها باید سعی کنن بیشترین توجه رو از سمت کاربر دریافت کنن. پس اجازه ندید کاربرتون با تایپ یه TLD اشتباهی، شما رو برای همیشه گم کنه. بعضی از TLD ها مثل .ir و کلا TLDهای خاص کشورها چون معمولا از طرف ثبت اسناد کشور به فروش میرسن، ارزونتر هستن.
بعلاوه اگه برندتون رشد کنه و قدرت بگیره، قطعا دوست ندارید یه سایت دیگه با اسم سایت شما و یه TLD دیگه هم وجود داشته باشه و کاربرهاتونو غر بزنه.
بنابراین TDL های دیگه هم برای اسم آنلاینتون بخرید و بعد ترافیک رو به سایت خودتون بفرستید تا هر کس اشتباه کرد به طور خودکار سر از سایت خودتون دربیاره. این کار اصلا هم وقتتونو نمیگیره و خیلی سادست.
از این مقاله لذت بردید؟ اگه هنوز هم در مورد اسم دامنه سوالی تو ذهنتونه که این مقاله بهش جواب نداده، با ما تماس بگیرید.