تاریخچه طراحی وبسایت

رتبه بندی کاربر: 5 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE

تقریبا میشه گفت اینترنت اختراع جدیدیه اما ببینید تو همین عمر کوتاهش چقدر همه چیزو تحت الشعاع قرار داده! نوع زندگی ما رو تغییر داده و هزاران هزارن شغل ایجاد کرده که بدون اینترنت اصلا وجود نداشتند.


یکی از این شغلها طراحیه سایته، یعنی اگه نبود قطعا به ما هم نیازی نبود. ما بدون انیمیشن میخواستیم چی کار کنیم؟ بدون پس زمینه های رنگی، نوشته های فانتزی و پخش موسیقی در پس زمینه؟
اصلا اینها از کی شروع شد؟
سال 1369 اولین مرورگر توسعه یافت که اسمش WorldWideWeb بود، اما بعدها به نکسوس تغییر نام داد. در اون زمان روی صفحه وب فقط متن نوشته میشد، نه فونت فانتزی، نه عکسی نه ویدئویی، فقط متن ساده با لینکهای آبیِ زیر خط دار.
سه سال بعد Mosaic منتشر شد، اولین مرورگر وب که روش میشد از تصویر در صفحات وب استفاده کرد. این مرورگر از تصاویر .gif و مدلهای مخصوص وب پشتیبانی میکرد که برای زمان خودش خیلی بود.
طراحی صفحات خیلی عالی و دلچسب نبود و دلیلش هم محدودیت پهنای باند بود که مرورگر رو محدود میکرد، در واقع بیشتر برنامه نویسها تو مشکل بودند تا طراح ها.
اواسط دهه 70 بهترین مرورگر وب Netscape بود اما خیلی زود اینترنت اکسپلورر جاشو گرفت و جنگ مرورگرها شروع شد. در این مدت طراحی سایت با استفاده از جداول و قالبها و عکسهای بیشتر رفته رفته پیچیده تر شد.
تصاویر گیف متحرک برای ساخت دکمه های سایت بکار رفت و جاوااسکریپت روی بعضی سایتها دیده میشد.
از اواخر دهه 70 دیگه جعبه ابزارهای توسعه وب بوجود اومدن. شاید DreamWeaver یا GoLive رو به خاطر داشته باشید. هرچی  تعداد کاربرهایی که به ساخت صفحات وب دسترسی داشتن بیشتر میشد، محبوبیت این جعبه ابزارها هم بیشتر میشد.
وقتی تعداد سایتها بیشتر شد، طراحان وب بیشتری به کار گرفته شدند و شغلهای بیشتری تو طراحی وب بوجود اومدن. فناوری فلش هم تو همین دوره از طراحی وبسایت ظهور کرد، هرچند اوایل شهرت چندانی نداشت.
سالهای 1379 تا 1383
سال 79 خیلی از کسب و کارهای مربوط به وب ارزششونو از دست دادند، هرچند که موقتی بود و زیاد طولی نکشید. استانداردهای طراحی وب دوباره بکار گرفته شدند.
حالا کم کم شاهد کلاس بهتری از طراحی ها هستیم. طراحی هایی داشتیم که بر اساس جدول نبودند، تونستیم با تصاویر .png تو عکسهامون شفافیت داشته باشیم و CMSها (سیستم های مدیریت محتوا) شروع به کسب شهرت و محبوبیت کردند. سیستم مدیریت محتوا برنامه ایه که به طراح ها در انتشار محتوا روی وب کمک میکنه. طراح هر وقت بخواد میتونه به پنل مدیریت بره و چیزهایی رو که قبلا منتشر کرده بوده ویرایش کنه و تغییر بده.
سالهای 1383 تا 1386
وب 0.2 در سال 83 متولد شد. این دوره، دوره سایتهای بزرگنما بود که با هدف برقراری ارتباط بوجود اومده بودن. تایپوگرافی های بُلد (Bold) و اجزای درخشان بیشتر شدند. زوایا گرد شدند و طراحی سایت یه بار دیگه با سرعت نور پیشرفت کرد.
سایتها در این زمان کم کم عملکردی تر شدند و برای درست کار کردن نیاز به رابط کاربری داشتند. ویجت ها ظهور کردند تا سایتها با هم ترکیب بشن. معمولا شبکه های اجتماعی و وصل کردن خوراکهای خارجی به سایت یا از سایت به وبلاگ از این خاصیت بهره میبرند.
این دوره به خاطر افزایش دسترسی مردم عادی به سایتها مشهور شده. توسعه هایی مثل وردپرس و بلاگر با راهنمایی های کاربرپسندشون در مورد ساخت سایت با مردم معمولی کمک کردند تا بدون دانش HTMLیا CSS بتونن سایت بسازن.
1387 تا حال حاضر
طراحی سایت به طرز شگفت انگیزی در طول سالیان اخیر رشد کرده و یکی از چیزهایی که باعث این رشد شده آیفون بوده، هرچند شاید باورکردنش براتون سخت باشه. طراحی سایت موبایلی که در این سالها معرفی شد، به کاربرها اجازه میده تا سایتها رو از طریق تلفنهاشون درست ببینن.
سایتهای بزرگ زیادی نسخه موبایلی سایتشونو ساختند، به خصوص برای گوشیهای هوشمند و تبلتهایی که به سرعت تبدیل به وسایل محبوبی شدند. روی خود اینترنت، رشد سریع و زیاد سایتهای شبکه های اجتماعی باعث شد ویجت های بیشتری برای کاربرها ساخته بشه تا وبلاگ و سایتهای دیگه ای که از این ویجتها بهره بردند بتونن روی سایتهای شبکه های اجتماعی قرار بگیرن.
در طراحی، تایپوگرافی به سرعت رشد کرد و طراحی های شبکه ای دارن به سرعت تبدیل به یه چیز معمول میشن.
امروزه طراحی سایت خیلی وسیع شده. طراحی ها پیچیده تر شدند و در عین حال دیگه صفحات درهم و برم و شلوغ پلوغ نیستند. جهتیابی اولین سایتها دشوار بود؛ امروز دیگه کافیه یه سایت خوش ساخت داشته باشید که مطمئن باشید کسب و کارتون رشد خواهد کرد.
از حالا به بعد هر جا اسم اینترنت شنیده میشه در کنارش طراحی هم حضور داره. ما رنگ رو داریم، فونت داریم و تصویر داریم. میتونیم حتی ویدئو هم روی سایت کار بذاریم، کی میدونه در آینده چه تغییرات دیگه ای پیش خواهد اومد.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258
ایمیل: info@sitedar.com
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز