با اینکه همین عبارت "بروزرسانی موبایل" کافیه تا آدم یاد "موبایلگدنِ" سالهای 1395 و 96 بیفته، اما نترسید. در اصل گوگل میخواد تجربه کاربری کاربرهای گوشی های هوشمند رو بهتر کنه و با این کار برای بازاریابها و شرکتها فرصتهای بیشماری فراهم کرده.
فهرست بندی اول-موبایل جدید گوگل امسال قراره راه اندازی بشه. تو این تغییر به این نکات توجه داشته باشید:
خونسردی خودتونو حفظ کنید
در بدترین حالت، فهرست بندی اول-موبایل رتبه بندی سایتتونو افتضاح میکنه و در بهترین حالت، به شدت انتظار رخ دادن اتفاق بعدی رو میکشید. در هر دو حالت، احتمالا کلی هم سوال دارید. آیا من باید تگهای متعارف قبلیمو عوض کنم؟ آیا تغییرات رتبه بندی، لینکها و محتوای موبایل رو تغییر میده؟ آیا تو این فهرست بندی جدید موبایل، محتوای قابل توسعه موبایل میتونه باعث کسب رتبه بشه؟ شاید جواب این سوالات رو بتونید تو مقاله "چطور از موج بعدی بروزرسانی گوگل در امان بمانیم" پیدا کنید.
دلیلی نداره انتظار بدترین شرایط رو بکشیم. اینطور که دو تا از متخصصین گوگل (پاول هار و گری ایلیس) پیشبینی کردند، نتایج جستجو در نتیجه این بروزرسانی، تغییرات حداقلی خواهد داشت و در نتیجه موبایلگدن3 با اینکه اسمش مثل اسم یه فیلم سینمایی بزرگه، احتمالا خروجی خاصی نخواهد داشت. برای اینکه از این تغییرات در امان بمونید، یا باید یه سایت موبایلی جداگانه داشته باشید، یا طراحی سایتتون واکنشگرا یا انطباقی باشه و همیشه از دستورالعملهای گوگل تبعیت کنید. در حقیقت با بکار بستن دستوالعملهای گوگل، میتونید حتی بهترین رتبه خودتونم رد کنید.
فهرست بندی موبایلی یعنی چی؟
گوگل در حال حاضر فقط یک فهرست بندی داره و اون هم بر اساس سایتهای کامپیوتریه. روبات گوگل با عاملهای کاربری، نشونه هایی میسازه که گوگل بتونه با روبات موبایلی سایتها رو بخزه و معیارهای مرتبط با سازگاری سایت با موبایل رو بررسی کنه. اما گوگل نمیخواد یه فهرست جدید بر اساس سایتهای موبایلی درست کنه.
امروزه وقتی یه کاربر از طریق گوگل چیزی روی موبایل یا کامپیوترش سرچ میکنه، بخش بازیابی الگوریتم، فهرست کامپیوتری سایتها رو میبینه که خزنده کامپیوتری گوگل درست کرده. بر اساس این فهرست، نتایج مرتبط رو پیدا میکنه و بهشون رتبه میده و باز بر اساس همین فهرست، به کاربری که سرچ کرده یه اسنیپت نشون میده. از اینجا به بعد، رتبه دهنده، نشونه های موبایلی رو که خزنده موبایل جمع کرده ارزیابی میکنه و سایتها رو رتبه بندی میکنه.
البته خیلی مونده تا این روش به یه روش عالی تبدیل بشه. در خیلی از موارد، کاربر یه اسنیپت میبینه، روی نتایج کلیک میکنه و مستقیما به صفحه اصلی موبایلی سایت میره و میبینه محتوایی که میخواسته روی نسخه موبایلی سایت وجود نداره. این یه تجربه کاربری ضعیف اما رایجه.
هدف گوگل از فهرست بندی اول-موبایل اینه که دیگه جلوی این قبیل فعالیتها رو بگیره.
چه محتوایی تحت تأثیر این فهرست بندی قرار میگیره؟
فهرست بندی اول-موبایل فقط روی صفحاتی اثر میذاره که یه نسخه موبایلی دارند ولی همون محتوای نسخه کامپیوتری روی نسخه موبایلی در دسترس نیست. فرض کنید یه صفحه داریم: اگه این صفحه روی نسخه موبایلی هم وجود داشته باشه و نمونه موبایلیش همه محتوایی رو که روی صفحه کامپیوتری هست در برنگیره، در سرچها جا میمونه. اما اگه این نمونه فقط صفحه کامپیوتری داره، محتوا همچنان رتبه میگیره اما روی گوشی های تلفن قطعا دیگه جذابیتی نداره. اگه میخواهید تو فهرست بندی موبایلی آینده موفق بشید، درک این تفاوت خیلی مهمه.
نحوه ساخت محتوای موبایلی رو بشناسید
تولید محتوای استثنایی ویژه موبایل مستلزم اینه که بدونیم کاربرهای موبایل چی میخوان و بهشون همونو بدیم. بعضی از سایتها امداد جادهای دارند و به کاربرهای موبایل کمک میکنند چرا که این دسته از کاربرها بیشتر از کاربرهای کامپیوتر طرفدار این توصیه ها هستند. فرض کنید اگه یه رستوران آدرس رستورانشو به صفحه اصلی سایت موبایلی – نه کامپیوتری – اضافه کنه، در واقع به مشتریهای گرسنهی در راه کمک کرده. نکته: تولید محتوای عالی کافی نیست. محتوایی بسازید که علاوه بر عالی بودن به مخاطب خاصی با نیازهایی خاص خدمت رسانی کنه تا بتونه رتبه و برگشت سرمایه رو بالا بکشه.
اگه 7 سال پیش میخواستید محتوای موبایلی سایتتونو بروز کنید، اونموقع متاسفانه گوگل همچنان سایتها رو بر اساس محتوای کامیپوتریشون رتبه بندی میکرده و در نتیجه سئوی موبایلیتون تحت تأثیر قرار نگرفته. اما الآن اوضاع فرق کرده. سال 1394، گوگل گفت سرچ هایی که توشون از عبارت "نزدیک من" استفاده میشده نسبت به سال 92، 34 برابر شده و بین سالهای 93 تا 94 دوبرابر بوده. گوگل درسته که الآن فقط محتوای کامپیوتری رو میبینه و متنی که همراه با موقعیت جغرافیایی شماست رو نمیبینه، اما با رسیدن فهرست بندی اول-موبایل این مشکل حل میشه و ارتباط هر صفحه بر اساس سرچ های کاربر مشخص میشه.
حالا وقتشه که شما هم محتوای موبایلی سایتتونو برای کاربرهای موبایل جذاب تر کنید. اپلیکیشن برای خودتون توسعه بدید و عملکردهایی رو که قبلا روی سایتتون وجود داشت، روی اپلیکیشنتون در دسترس کاربرهای گوشی های موبایل قرار بدید. شاید هم برندتون نیازی به چراغ قوه و امکانات موبایلی نداشته باشه، اما ساخت یه اپلیکیشن مرتبط قطعا در طول زمان، اثر مثبتی روی سئو و ترافیک سایتتون خواهد داشت.
اگه هنوز نگرانید که نکنه فهرست بندی اول-موبایل اثر منفی روی سایتتون بذاره، با متخصصان دارکوب تماس بگیرید تا راهنماییتون کنند. گروه ما متشکل از متخصصان ماهر و مجربی در زمینه بازاریابی دیجیتال و توصعه و طراحی سایته که همه برای کمک به شما مخاطبین محترم آمادهاند.