نوشته شده توسط مهندس کلانتری
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=314
موتورهای جستجو برای رتبه بندی وب سایت ها از ربات های و الگوریتم های متنوعی استفاده می کنند. ربات های موتورهای جستجو یا Crawler ها با کمک بک لینک ها از وب سایتی به وب سایت دیگر رفته، محتوای صفحات آن ها را خوانده و فهرست بندی می کنند. هر چه ساختار وب سایت استاندارد و برای موتورهای جستجو قابل درک تر باشد، مطالب بیشتری از وب سایت فهرست می شود.
بعد از فهرست شدن محتوای وب سایت، اطلاعاتی که در دیتابیس های موتورهای جستجو قرار دارد، با انواع الگوریتم ها رتبه بندی می شوند. در این الگوریتم ها نیز ممکن است تغییراتی و به اصطلاح به روز رسانی هایی در جهت بازدهی بهتر نتایج جستجو صورت بگیرد. هر یک از این به روز رسانی ها تاثیراتی در سئو و رتبه بندی وب سایت ها دارد، که لازم است هر وب سایت نسبت به آن اقداماتی را صورت دهد. در صورتی که وب سایت ها با تغییرات موتورهای جستجو خود را هماهنگ نکنند به تدریج رتبه خود را از دست می دهند.
اما مسئله اینجاست که کارکرد موتورهای جستجو رمز و رازی پنهان دارد. موتورهای جستجو با اینکه کلیات الگوریتم ها و دستورالعمل های سئو و طراحی وب سایت را برای سئو کارا مشخص می کنند، اما جزئیات عملکرد آن ها کاملا مشخص نیست. بنابراین سئوکاران لازم است از طریق تحقیق، آنالیز داده ای ترافیک موتورهای جستجو، آزمون و خطا به این علم دسترسی پیدا کرده، تا بتوانند برای سئوی یک وب سایت استراتژی مناسبی را طرح ریزی کنند.
وب سایت ماز نیز در صنعت سئو بسیار شناخته شده است، و با هر بار به روز رسانی مقالات و تحلیل های مفیدی در این باره ارائه می دهد. در این آپدیت جدید گوگل نیز بررسی هایی انجام داده که در قسمت پایانی این مقاله بخشی از آن را برای مخاطبان دارکوب ارائه می کنم.
لیست مطالب
در ابتدای آگوست 2018 دنی سالیوان از گوگل در توئیتر اعلام کرد که آن ها یک به روز رسانی گسترده الگوریتم هسته گوگل انجام داده اند. در گفتگویی با سئو کاران و کسانی که پیگیر تغییرات الگوریتم های فهرست و رتبه بندی گوگل هستند متوجه تغییرات شدیدی در رتبه بندی شدیم. برخی از وب سایت ها نسبت به حوزه کسب و کار خود از 10 تا 60 درصد تغییر در مقدار رتبه و ترافیک خود داشته اند. این تغییرات در رتبه بندی در دو روز ابتدایی ماه آگوست در اوج خود بودند. و ظاهرا این تغییرات هنوز به پایان نرسیده است.
تصور می شود که این به روز رسانی کوئری های YMYL را هدف قرار داده است و به طور نا متناسبی بر روی وب سایت های بهداشت و سلامت تاثیر گذاشته است.
به طور کلی به نظر می رسد که قصد گوگل از این تغییرات بهبود رتبه بندی وب سایت هاست. یعنی وب سایت هایی که تا کنون به جایگاه مطلوب خود علیرغم استاندارد ها نرسیده بودند، شانس افزایش رتبه را یافتند.
پس می توان نتیجه گرفت که گوگل دارد وب سایت ها را دوباره رتبه دهی می کند، تا آن هایی که در زیر انبوه سایت ها نادیده گرفته شده بودند شانس بهتری بیابند. پس اگر وب سایت شما کاهش رتبه داشته احتمالا بخاطر کشف یک رقبای سایت شما توسط گوگل اتفاق افتاده است و وب سایت شما مشکلی ندارد. پس نیازی به نگرانی و تعمیر وب سایت نیست. اما با این حال کار در اینجا تمام نمی شود. و باید هنوز صبور بود تا نتایج در طول زمان مشخص تر شوند.
اینکه وب سایت شما نیاز به تعمیر ندارد، به این معنا نیست که ضعف های سئوی وب سایت شما از چشم گوگل پنهان خواهد ماند و اهمیتی ندارند. بهینه سازی وب سایت را نباید به زمانی واگذار کرد که وب سایت رتبه خود را از دست می دهد. پس اگر مشکلی از نظر سئو دارید زود تر آن را بر طرف نمایید.
همانطور که از عنوان این به روز رسانی مشخص است. تغییرات در هسته گوگل انجام گرفته است. احتمالا می دانید که گوگل برای رتبه بندی وب سایت از بین از 200 فاکتور متفاوت استفاده می کند. همه سئو کاران این فاکتور ها را می شناسند اما هیچ کس به طور دقیق نمی داند که هر فاکتور دقیقا چه سهی در رتبه بندی وب سایت دارد. می توان حدس زد که تغییرات اخیر گوگل نیز در تغییر اهمیت این فاکتور است که تا به امروز یک راز بوده است. بنابراین ما انتظار نداریم که گوگل بر خلاف گذشته عمل کرده و راز رمز خود را آشکار سازد.
نتیجه ایی که می توان گرفت این است که گوگل با این به روز رسانی وب سایتی را جریمه نمی کند. بلکه با تغییر امتیاز دهی جایگاه های وب سایت ها تغییر کرده است. این باعث می شود که وب سایت هایی که در بهینه سازی های خود در قسمت هایی کوتاهی کرده اند، به تلاش افتاده و فاکتورهای بیشتری را در وب سایت خود رعایت و بهینه سازی نمایند. یعنی برتری دیروز وب سایت شما امروز امری عادی برای گوگل است و شما باید کارهای انجام نشده بیشتری را برای رتبه بهتر پیاده سازی نمایید.
بهینه سازی های وب سایت و عوامل رتبه دهی تقریبا مشخص هستند تنها امتیاز آن مشخص نیست. شما برای درک اهمیت آن ها باید خود را جای گوگل و کاربران آن بگذارید: چطور می توان سایت را برای گوگل قابل درک تر کرد؟ چطور می تواند به کاربران (به قصد کاربران در جستجو) پاسخ بهتری دارد؟ این دو سوال کلی هستند. شما برای یافتن پاسخ صحیح نیاز به بررسی دستور العمل های گوگل برای سئو و همچنین آنالیز وب سایت خود دارید.
گوگل اعلام کرده است که این به روز رسانی الگوریتم نیازی به تغییر در وب سایت ندارد. البته این به معنای کوتاهی کردن و در کار سئو نیست. همانطور که در بالا توضیح دادم، با تغییر امتیاز فاکتور ها فرصت هایی برای بهینه سازی های بیشتر به وجود می آید. یعنی زمانی این بهینه سازی های به خاطر کم بازده بودن توجیه اقتصادی نداشت. اما امروز با تغییرات گوگل سئو کاران به فکر بهینه سازی های بیشتری می افتند. این کار اگرچه در نهایت به هدف موتورهای جستجو کمک می کند اما سئو را دشوارتر و رقابتی تر از گذشته می کند. به یاد بیاورید که در ابتدا سئو به لینک سازی و پر کردن صفحات وب و تگ ها از کلمات کلیدی محدود می شد. اما امروز دیگر این روش ها کاملا بی ارزش بوده و در صورت استفاده نا به جا از کلمات کلیدی گوگل ارزش کمتری برای وب سایت قائل خواهد شد.
برخی از گمانه زنی ها مبنی بر این است که این بروز رسانی با تغییرات اخیر گوگل در دستورالعمل های کیفیت آن مرتبط است. در حالی که بسیار بعید است که رتبه های دستی (Manual Ratings) بر اساس رهنمود ها و دستورالعمل های جدید، تغییرات عمده ای در رتبه بندی داشته باشند (به ویژه خیلی سریع). اما کاملا قابل قبول است، زمانی که این راهنما در کنار الگوریتم به روز می شود یک دید کلی فلسفی درباره کیفیت و آخرین تفکر گوگل در مورد موضوع را در خود داراست.
نظریه ی Marie Haynes از اتصال YMYL نیز این ایده را مطرح می کند که ممکن است گوگل در حال نزدیک شدن به سیگنال های Expertise, Authoritativeness and Trust)) باشد. در حالی که قطعا این یک نظریه بسیار جالب است، وب سایت ماز نتوانسته با کمک داده این مسئله را اثبات کند. کاهش در سایت هایی مانند فورچون، IGN و آندروید مرکزی، برخی از سوالات جالب درمورد اعتبار و اعتماد در خارج از دسته سلامت را مطرح می کند، اما این تردید وجود دارد که برای سایر وب سایت ها نیز این گونه بوده باشد.
با این حال این به روز رسانی به تازه گی انجام شده است و طبیعی است که مدتی در وضعیت تغییر و تنظیم کردن باشد. پس بهتر است که ما به آنالیز های خود در طول زمان ادامه بدهیم تا عملکرد آن را بهتر درک کنیم.