قرار دادن Pop Up بر روی وب سایت: خوب یا بد

نوشته شده توسط مهندس کلانتری

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=195

5/5 - (1 امتیاز)

سوال این است که آیا از پاپاپ Pop Up استفاده کنیم یا خیر؟ این سوالی خیلی از سئو کاران است. بسیاری از ملاحظات، از زمان بندی و نحوه تاثیر آنها بر نرخ های همکاری، تا دستورالعمل های رسمی گوگل در مورد این موضوع وجود دارد. این مقاله از دارکوب، تمام دلایلی را که شما باید به دقت در مورد چگونگی استفاده از Modal ها و Overlay ها در نظر داشته باشید و اینکه آیا این که این دستاوردها ارزش هزینه کردن دارد یا خیر می پردازد.

انواع

خوب بیایید یک بررسی از المان های صفحه وب داشته باشیم. اینکه این طراحی ها و المان های UX چه کار هایی انجام می دهند، و بهترین روش هایی که ما می توانیم داشته باشیم بدون آنکه به سئوی وب سایت آسیبی بزنیم. کدام هستند.

Pop Up

پاپاپ ها چند نوع دارند. پاپاپ هایی که در یک پنجره جدید باز می شوند. در واقع آن ها پنجره های جدید هستند، و اصلا خوب نیستند و گوگل از آن ها متنفر است و کاملا با آن ها مخالف است. و در عین حال بسیاری از مرورگرهای اینترنتی مانند گوگل کروم و فایرفاکس به طور اتوماتیک آن ها را متوقف می کنند. در واقع کاربران نیز این نوع پاپاپ ها را دوست ندارند. با این حال برخی وب سایت های اسپمی و کم اهمیت هنوز از آن ها استفاده می کنند.

 

Overlays

هنگامی که ما در مورد یک پنجره بازشو در همان پنجره مرورگر صحبت می کنیم، و اساسا فقط یک عنصر بصری است که اغلب به عنوان یک پوشش یا Overlay نامیده می شود. یک Overlay یعنی، جایی که محتوای صفحه شما وجود دارد و یک عنصر کوچکتر، قطعه، جعبه، یک پنجره، ظاهر می شود که مثلا می گوید: ” برای خبرنامه ایمیل ثبت نام کنید”، و سپس یک مکان برای وارد کردن ایمیل شما وجود دارد. یا “دریافت سریع کتاب” و شما بر روی آن کلیک کنید و کتاب را دریافت کنید. این نوع پوشش ها در وب بسیار رایج هستند و حداقل آنها مشکلی از نظر گوگل ایجاد نمی کنند. با این حال، ما در مورد آن ها بعدا بحث خواهیم کرد، برخی از مسائل در این رابطه وجود دارد و به خصوص با تلفن همراه.

 

Modals

Modals به نوعی پنجره های تعامل هستند که بیشتر تمایل به عناصر کاربردی دارند. بنابراین Light Box  برای تصاویر یک مدل بسیار محبوب  از آن ها است. مدال چیزی است که در آن کار می کنید. در داخل یک جعبه جدید و نه در محتوایی که زیر آن قرار دارد. بنابراین یک فرم ورود به سیستم همانند Overlay،  که بر روی بقیه محتوا ظاهر می شود. اما این به شما اجازه نمی دهد که با محتوای زیر آن ارتباط برقرار کنید، و یک مدال محسوب می شود. به طور کلی، اغلب اوقات، مدال مشکلی ندارد، مگر اینکه آن ها چیزی شبیه به هرزنامه یا تبلیغات باشند یا چیزی که کاربر را از تجربه کاربری منحرف کند.

 

Interstitials

سپس در نهایت،  interstitialها هستند و بسیاری از این ها را نیز می توان تجربیات بینشی نامید، اما یک میانجیگری کلاسیک است چیزی شبیه آنچه که Forbes.com انجام می دهد. هنگامی که از Forbes دیدن می کنید و یک مقاله برای اولین بار می بینید، ممکن است چیزی شبیه به این را دریافت می کنید “خوش آمدید حامی امروز ما شرکت طراحی سایت دارکوب است”. سپس شما می توانید بعد چند ثانیه ادامه دهید. این نوع نیز بسیار از نظر کاربران نامطلوب است. با اینکه برای کسب و کار لازم است اما، آره، گوگل هم از آنها متنفر است. البته هنوز این مساله باعث حذف فوربس از صفحه نتایج جستجو نشده است، اما بعید نیست که به زودی اتفاق افتد. گوگل قطعا بسیاری از وب سایت های دیگر را که طی سال ها از طرح های تهاجمی استفاده می کردند را حذف کرده است.

 

چه فاکتورهایی برای سئو مهم است؟

زمان

خوب، به نظر می رسد زمان بندی یک فاکتور مهم است. بنابراین زمانی که عنصر به نمایش در می آید مهم است. اساسا، اگر عنصر در ابتدا بر روی صفحه بارگذاری شود، متفاوت از آن  است که پس از چند دقیقه نشان داده شود. به عنوان مثال، اگر دومین چیزی که شما یک صفحه می بینید Overlay “ثبت نام کنید” باشد، نسبت به نمایش چیزی پس از پیمایش 80٪ کل پست وبلاگ  بسیار متفاوت خواهد بود. یا حتی ممکن است در مورد نحوه رفتار گوگل و سئو تاثیری نداشته باشد و پس در این حالت تنها رفتار کاربران است که اهمیت دارد.

بنابراین پس از چه مدت زمانی عملکرد مطلوب حاصل می شود؟ بنابراین Interstitial، به ویژه آنهایی که تبلیغات دارند، مسائلی را همانند سایت فوربس مطرح می کنند. همچنین برخی مسائل درباره Overlay های وجود دارد که امکان بستن ندارند پس مدت زمانی که یک پنجره نمایش داده می شود مهم است به خصوص اگر تبلیغات در آن نشان داده می شود. به طور کلی بدیهی است، زمان کوتاه تر بهتر است، اما ممکن است شما با همان زمان کم هم دچار مشکل شوید.

 

متعامل یا Interaction

آیا این عنصر می تواند به راحتی بسته شود و یا آیا مشکل نا خوانایی محتوا را ایجاد می کند؟ مانند چیزی که در دستورالعمل های جدید سایت های تلفن همراه گوگل آمده است، کارشناسان سئو بر این عقیده هستند که اگر یک Overlay یا یک مدال یا چیزی دیگری مانع یک دید بازدید کننده به خواندن محتوای واقعی در صفحه شود، گوگل ممکن است آنها را جریمه کرده و یا تگ سازگاری با تلفن همراه را حذف نماید.و به طور کاملا واضحی به سئو آسیب می زند.

 

محتوا

استثنا ها و مسائل زیادی در بخورد های گوگل وجود دارد. مثلا بخصوص زمانی که شما المانی دارید که باید از کاربر سن اش را بپرسد، یا اخطاری درباره کوکی ها بدهد چیزی که در اروپا و انگستان بسیار متداول است که کاربر قانونا با استفاده از کوکی ها توسط یک سایت باید با در پیغام موافقت کند، چیز هایی است که باید درباره گوگل به آن ها توجه کنید. بنابراین این نوع پیغام ها که در از کاربر اطلاعات ضروری را مانند سن قانونی و غیره را می پرسند از نظر گوگل مجاز بوده و هیچ جریمه ایی برای وب سایت در پی ندارد.

همانطور که بحث کردیم اما تبلیغات از سوی دیگر می تواند برای شما مشکل ایجاد کند. اگر CTA برای اقدام در وب سایت است، می تواند به دو طریق تاثیر گذار باشد. اگر بخشی از تجربه کاربر است، به طور کلی مشکلی در این باره وجود ندارد. یعنی چیزی شبیه به مدال ها که وقتی وارد یک وب سایت می شوید به شما می گوید “می توانید کامنت بگذارید” یا اینکه امکان لاگین آسان و سریع کاربر را فراهم می کند. یا مدالی که حاوی یک عکس است که با کلیک بر روی آن تصویر بزرگ تر نمایش داده می شود. دوباره این روش مشکلی ندارد چون بخشی از تجربه کاربر است.

 

شرط

شرط نیز مهم است. یعنی این که شما پروتوکل هایی برای انواع بازدید کننده داشته باشید. مثلا تشخیص دهید که این بازدید کننده از صفحه نتایج گوگل یا بینگ است. شما می توانید پروتوکلی مشروط برای نمایش یا عدم نمایش Overlay ها و مدال ها نسبت به بازدید کننده داشته باشید.

این مورد می تواند در کوکی ها نیز دیده شود که المانی تنها برای کاربرانی که لاگین کرده اند نمایش داده شود. این می تواند آسیب زننده بوده یا کار فنی زیادی لازم داشته باشد. مانند فیسبوک که محتوای آن در پشت لاگین کاربران زندانی شده است یا سایت Quora با تمام تلاشی که کرده است محتوای آن رتبه کمتری می گیرد.

 

تاثیر میزان علاقه مندی و اشتغال کاربر در وب سایت

در نهایت مشکل از آنجایی است که کاربران بر روی یک لینک در صفحه نتایج جستجو کلیک کرده و با محتوایی رو به رو می شوند که مطلوب آن ها نیست، سپس بر روی دکمه برگشت کلیک می کنند. گوگل نمی خواهد مکانی باشد که هر محتوایی با هر کیفیتی جایگاهی در صفحه نتایج آن داشته باشد که کاربران را اذیت کند. بنابراین مهم است که بدانید که چه حالاتی می تواند موجب نارضایتی کاربر و در ادامه آن گوگل شود، حتی اگر شما آن را دوست نداشته باشید باید این واقعیت را بپذیرید.

 

پس بهترین روش در استفاده از Overlay، Modal و Pop-Up ها چیست؟

خوب حالا به جایی می رسیم که درباره بهترین روش های استفاده از این المان ها صحبت کنیم. در همین ابتدا به شما تاکید می کنم که از هر گونه استفاده از این المان ها که باعث آسیب به تجربه کاربری می شوند جدا خود داری کنید. اگر می خواهید بخشی از تجربه کاربری را برای منافع بازاریابی قربانی کنید مشکلی نیست اما حتما باید این معامله به سود شما تمام شود.

چهار المان است که من می خواهم حتما در استفاده خود از این المان ها به آن دقت کنید.

  • نرخ پرش یا Bounce Rate
  • نرخ مرور یا Browse Rate
  • نرخ بازگشت کاربر یا Return visitor Rate، یعنی تعداد کاربری که مرتب به وب سایت شما باز می گردند.
  • زمان مشاهد المان

بنابراین این چهار المان به شما می گوید که آیا درباره تجربه کاربری درست عمل کرده اید یا خیر.

در تلفن همراه، اطمینان حاصل کنید که محتوای حیاتی شما زیر پوشش این المان ها قرار نگرفته است، که تجربه خواندن و تجربه مرور مختل شود. لطفا هر آنچه انجام می دهید، اطمینان حاصل کنید که رد یا پرش کردن از این عناصر آسان و واضح باشد. این بخشی از رهنمودهای گوگل در مورد آن است، اما حتما برای تجربه کاربری شما مفید خواهد بود.

به یاد داشته باشید که تمها یکی ای از این المان ها را نگه دارید و به خاطر داشته باشید که با این کار کدام فاکتور ها (نرخ پرش یا باز گشت کاربر و .. ) را قربانی می کنید و آیا ارزشش را دارد یا خیر؟ مثلا شما با قرار دادن یک مدال برای گرفتن آدرس ایمیل بازدید کنندگان چند ثانیه ایی بر تجربه بازدید آنان آسیب می زنید اما در عوض مقدار قابل توجهی از کاربران از آن استقبال کرده و شما اطلاعات مفیدی به دست می آورید. اما اگر تنها یک درصد از کاربران در این مدال مشارکت کنند این اصلا نسبت به آسیبی که به وب سایت می زند قابل جبران نیست.

از این شرط استفاده کنید که اگر بازدید از سمت موتورهای جستجو می آید المان نمایش داده نشود. اگر پیاده سازی این مورد به خوبی عمل کرد اما به دستور العمل های گوگل مشکل داشتید پس بهتر است که کلا المان در بازدید های مستقیم از سوی موتور های جستجو حذف کنید و آن را در صفحه دوم وب سایت قرار دهید، رویکردی که در بسیاری مواقع موفقیت آمیز است.

اگر شما در تلاش برای به دست آوردن موثر ترین عواید از این نوع عناصر هستید، به نظر می رسد که عنصر بصری کمتر مورد استفاده شده و معمولی از نظر ظاهری تعامل بیشتری را در بر دارد. اما در طرف دیگر این سکه می تواند یک تجربه خسته کننده تر ایجاد کند. بنابراین، اگر مردم با طرح طراحی پوسته و یا مودال که شما انتخاب کرده اید از نظر بصری آشنا نیستند ممکن است با آن بیشتر ارتباط برقرار کنند. آنها ممکن است به راحتی از روی آن پرش نکنند، زیرا کاربران هنوز به آن عادت ندارند، اما همچنین می توانند تجربه خسته کننده ایی برای آن ها باشد. پس دوباره به تاثیر المان بر فاکتورها نگاهی بیاندازید.

 

کلام آخر

استفاده از انواع صفحات یا لایه هایی که جدا از صفحه محتوا به کاربر نمایش داده می شوند، ریسک های زیادی دارد. اما شما می توانید با تکنیک های زمان بندی، کوکی ها و شناسایی بازدید کننده نمایش این المان ها را در صفحه وب سایت خود مدیریت کنید. با این حال طراحی شما از این نوع نیاز به ارزیابی بازدهی دارد. یعنی شما باید تصمیم بگیرید که هزینه ها و ریسک هایی که شما برای نمایش این محتوا اضافی پرداخت می کنید سودی برای وب سایت شما دارد یا خیر. آیا شما با این نوع استفاده از لایه ها و مدال ها تنها کاربران را خسته کرده اید یا آنکه آنها را به اهداف کسب و کار خود با کمترین هزینه هدایت نموده اید . روشی که در بسیاری از وب سایت ها انجام می شود و در طول زمان تاثیر خود را بر روی کاربران و سئوی وب سایت می گذارد. ما نیز در دارکوب با اعتقاد به اینکه طراحی سایت و سئو از هم جدا نیستند همیشه راهی را به مشتریان خود پیشنهاد می دهید که بیشترین بازدهی را برای کسب و کار وب سایت و کمترین آسیب را به سئو سایت داشته باشد.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز