نوشته شده توسط مهندس کلانتری
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=656
در بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو (سئو) استراتژی های متعددی وجود دارد. گاهی برای موفقیت در رقابت باید روش های جدیدی کشف نمود و گاهی نیز بهترین خلاقیت این است که روش های مختلفی را با یکدیگر ترکیب کنیم. یکی از این استراتژی های سئوی فصلی است که می توان آن را به همراه استراتژی بلند مدت سئو و بازاریابی محتوا به کار برد.
آیا زمان سئوی فصلی است؟ شاید این سوال برای شما جدید باشد. شاید شما هم مثل من فکر می کردید که سئو یک استراتژی بلند مدت است نه اینکه برای یک فصل برای آن برنامه ریزی کنیم.
بله در واقع سئوی فصلی وجود دارد و باید در راستای استراتژی بلند مدت سئو به کار گرفته شود. برخی شرکت ها از این روش کلیدی برای کمک به استراتژی کلی سئو و کاهش هزینه و افزایش بازدهی استفاده می کنند. در این مقاله از دارکوب من سعی می کنم ابتدا سئوی فصلی را تعریف کرده و درباره اهمیت آن بگویم و اینکه توضیح دهم چطور می توانید آن را برای کسب و کار خود استفاده کنید.
لیست مطالب
اگر هم اکنون کسب و کار شما از تکنیک های سئو استفاده می کند، می دانید که بسیار مهم است که در ابتدا مخاطب خود را شناسایی کنیم، بدانیم که آن ها در زمان جستجوی کالا و خدمات چه عباراتی را چگونه جستجو می کنند؟ با این اطلاعات شما می توانید محتوایی به عنوان بهترین پاسخ مشروح ممکن (محتوا) به تمام کوئری هایی کاربران ایجاد کنید.
با توجه به آنچه که گفته شد، کلمات کلیدی وجود دارند که در طول سال به طور چرخشی جستجو خواهند شد. این کلمات بسیار اهمیت دارند چون می توانند پایه استراتژی بلند مدت سئوی ما را بسازند. هر چند که لایه دوم سئو که به شما اجازه می دهد که با مخاطب خود هماهنگ تر باشید، به این مربوط می شود که چطور در طول سال جستجو تغییر می کند.
برای مثال وقتی پاییز سر می رسد عبارات جستجوی مرتبط به لباس این فصل (بوت، شال گردن، کلاه و غیره) و جشن های آن (مانند شب یلدا) به شدت افزایش می یابد. این چنین است که هر فصلی مجموعه ایی از عبارات جستجو را به خود اختصاص می دهد. سئوی فصلی استراتژی بلند مدت سئوی شما را نسبت به روند و گرایش تنظیم می کند.
هماهنگ بودن با فصل که روی عبارات و رفتار جستجوی کاربران تاثیر می گذارد، می تواند به شما برای خدمات دهی بهتر به مشتریان کمک کرده و در عوض نتایج بهتری در کسب و کار خود به دست آورید. با سئوی فصلی است که شما می توانید با مناسبت ها و عید ها هماهنگ شده و از فرصت های آن بهره ببرید.
اما چطور می شود با یک فصل هماهنگ شد؟ هماهنگی رفتار حساب کاربری کسب و کار در شبکه اجتماعی، ترافیک ارگانیک جستجو، افزایش رفتارهای طبیعی و بالا رفتن رتبه SERP برای کلمات کلیدی خاص. در حقیقت با یافتن و تمرکز بر محتوای قابل کلیک مربوط به یک دوره خاص، کسب و کار را قادر می سازد که هزینه تبلیغات خود کم کرده و مشتری خود را از طریق استراتژی سئوی فصلی جذب کند.
خوب چطور سئوی فصلی را آغاز کنیم؟
اولین قدم در کمپین برای سئو اجرای یک تحقیق برای کلمات کلیدی است. مخاطبان شما چه چیزی را در طول فصل مورد نظر شما جستجو می کنند.
اغلب در دوره تعطیلات و عید ها افزایش چشمگیری در جستجوهای مرتبط با خرید هدایا دیده می شود مثلا در کار جواهرات برای مثال “عیدی دادن جواهر برای همسر”. همچنین بسیار مهم است که کلمات کلیدی موجود را با تعطیلات یا نام عید مورد نظر به کار ببرید. برای مثال: “عروسک بزرگ برای ولنتاین”.
زمانی که در حال تهیه این لیست از عبارت های جستجوی فصلی هستید، به یاد داشته باشید که عبارات طولانی بهتر عمل می کنند و تکنیک های جستجوی محلی نیز می توانند در هدف گیری برای یک منطقه خاص کمک خوبی برای شما باشند.
علاوه بر دانستن عباراتی که باید هدف قرار بدهید و اینکه چطور باید این کار را از طریق محتوا انجام دهید، شما به یک جدول زمانبندی برای انتشار محتوا سئوی فصلی دارید. یک تقویم بردارید و مشخص کنید که مردم معمولا در چه تاریخ هایی شروع به جستجوی این عبارت های خاص می کنند.
برای تعطیلات، ما چندین تاریخ کلیدی داریم که چندین نوع خاص جستجو را افزایش می دهد. مانند: عید نوروز، شب یلدا، ولنتاین، عید غدیر، قربان و غیره. در نتیجه می توان در چنین زمان هایی نسبت به فصل و مناسبت تمی برای تولید و انتشار محتوا طراحی نمود.
این بسیار مهم و تاثیر گذار است که محتوا را در زمان درستی انتشار دهید- یعنی زمانی که کاربران برای آن جستجو می کنند. پس شما نیاز دارید که توجه خود را به قصد کاربر در جستجو متمرکز کنید. یعنی بعد از هر عید یا مناسبتی شما آن موضوع را کنار گذاشته برای مناسبت بعدی در تم جدید تولید محتوا می کنید.
زمانی که شما محتوای فصلی خود را زمانبندی کردید به راحتی و با خیال راحت می توانید به پیاده سازی آن بپردازید. با توجه به کلمات کلیدی، مناسبت و تم خاص آن اقدام به تولید محتوا کرده و آن را در تمام کانال های آنلاین به اشتراک بگذارید، از وب سایت و شبکه های اجتماعی تا ایمیل ها و خبرنامه ها.
اما فراموش نکنید که در کنار تولید محتوا وب سایت را نیز برای مناسبت بهینه سازی کنید. برای مثال لازم است تم طراحی، پیام وب سایت، رنگ های استفاده شده در طراحی، بخصوص بهینه سازی صفحات فرود و CTA هایی ویژه فصل و مناسبت های آن را ایجاد نمایید.
Google Trends ابزار مهمی برای درک علاقمندی کاربران برای جستجو در طول زمان است. Google Keyword Planner نیز به شما برای شناسایی روند و گرایشات در سطح بالا کمک می کند.
همچنین به گوگل آنالیتیکز وب سایت نگاهی بیاندازید، ببینید چه زمانی ترافیک جهش پیدا می کند و توجه داشته باشید که زمان آن در سال یا مناسبت های دیگر آن، فاکتور مهم و تاثیر گذاری برای این تغییر ترافیک هستند یا خیر. به علاوه، به عملکرد گذشته وب سایت توجه کنید، ببینید چه عنوان هایی در گذشته به خوبی در جهت اهداف شما کار کرده اند.
و در آخر همیشه بسیار خوب است که رقابت ها را تحلیل کرده تا ببینید که کدام عبارت جستجو رتبه بهتری گرفته و کیفیت آن چگونه بوده است.
مناسبت های ملی، مذهبی و فصلی یکی پس از دیگری فرا می رسند، پس از همین الان می توانید برای سئوی فصلی دست به کار شوید. اگر تا بحال چنین کاری نکرده اید اصلا نگران نباشید، می توانید کم کم شروع کرده و در طول این مسیر تجربه کسب کنید. مهم آن است که مناسبت های زیادی وجود دارد و با کمی تحلیل و برنامه ریزی می توانید استراتژی خاص کسب و کار خود را برای هر زمان که می خواهید بهینه سازی کنید. خوبی سئوی فصلی این است که لازم نیست برنامه های بلند مدت خود را تغییر دهید. بلکه کاری که قرار است شما مانند ما در دارکوب انجام دهید این است که با این فعالیت ها استراتژی فصلی را نیز ترکیب کنید. علاوه بر این بهترین بخش این است که هر سال زمانی که فصل ها تکرار می شود، شما می توانید بر روی فصل قبلی فصل جدید را بسازید تا رتبه سایت شما افزایش پیدا کند. هر چند، به خاطر داشته باشید که در سال آینده می توانید برای برنامه ریزی زودتر اقدام کرده و از تجربیات و آنالیز های سال گذشته نیز بهره ببرید.