نوشته شده توسط خانم بربروشان
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=9640
با پیشرفت استفاده از اینترنت و لزوم استفاده از دیجیتال مارکتینگ در میان مردم و انواع کسب و کار ها، بسیاری از مردم با مفهوم سئو آشنا هستند. اغلب افراد می دانند که سئو به معنای بهینه سازی موتور های جستجو است و آن را متعلق به موتور جستجو گوگل می دانند. (البته این تصور اشتباه است.) اما شاید کمتر کسی از تاریخچه سئو اطلاع داشته باشد و بداند که سئو را چه کسانی و به چه علتی ابداع کردند. لذا در این مقاله سعی داریم به تاریخچه سئو و بهینه سازی وب سایت ها بپردازیم.
لیست مطالب
همانطور که می دانید، بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو سایت، فرآیند بهینه سازی وب سایت با استفاده از انواع تکنیک های معرفی شده و اعمال تغییرات مداوم برای نمایش جایگاه بهتر سایت در نتایج جستجو است.
هدف از انجام سئو، بهبود عملکرد وب سایت و در نتیجه بهبود تجربه کاربر از بازدید وب سایت است. سئو باعث عملکرد بهتر سایت در نتایج جستجو می شود و در نهایت باعث افزایش ترافیک بازدیدکنندگان به وب سایت می گردد.
با آنکه مفهوم سئو جدید می باشد اما بخش وسیعی از عصر دیجیتال و دنیای اینترنت را به خود اختصاص داده است. همه ما سئو را با گوگل می شناسیم و بر این باوریم که سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتور جستجو گوگل است. اما اگر به تاریخچه سئو مراجعه کنیم، خواهیم دید که سئو قبل از گوگل وجود داشته است و متعلق به این شرکت نیست. شاید مفهوم سئو از طراحی اولین وب سایت در سال 1991 میلادی شکل گرفته باشد. اما به طور رسمی سئو و همه موارد مربوط به بازاریابی موتورهای جستجو در سال 1997 معرفی شد.
در سال 1991 میلادی از www: World Wide Web یا شبکه جهانی وب رونمایی شد. در این سال، تیم برنرز لی اختراع خود را برای اولین مرورگر، World Wide Web، که اغلب به عنوان “وب” نامیده می شود، به اشتراک گذاشت. در آگوست 1991، پیشگامان وب یک کتابخانه کدlibWWW را برای کاربران منتشر کردند تا بتوانند مرورگر ها و سرور های وب خود را ایجاد کنند.
1994 سال لینک سازی یا link building بود. لینک سازی قبل از اهمیت آن در افزایش رتبه بندی جستجو در گوگل آغاز شد. در آن زمان نیز، link building یک عامل هم در بازاریابی وب سایت ها بود با این حال اینترنت در آن دوره به پیچیدگی و ازدحام سایت های امروز نبود.
در آن زمان شخصی به نام اریک، بیان کرد که با گذشت زمان وب هیچ معنای نخواهد داشت مگر آنکه راهی برای پیدا کردن URL برای مردم وجود داشته باشد. در سال 1994 جری یانگ، بنیانگذار یاهو دسته بندی جدیدی در فهرست شرکت های نوپا ایجاد نمود این کار با هدف تبلیغ وب انجام شد. با این کار در نهایت لینک سازی گسترش یافت به نحوی که امروزه link building یکی از مهمترین فاکتور های رتبه بندی در گوگل است.
در نهایت سال 1995 اولین مرورگر های تجاری طراحی شدند. در اوایل سال 1995 اولین مرورگر به نام Netscape توانست با موفقیت کار خود را در فضای اینترنت شروع کند. در همان سال نیز شرکت مایکروسافت اولین مرورگر خود یعنی Internet Explorer طراحی و عرضه نمود.
مرورگر ها از همان ابتدا دارای رابط کاربری GUI بودند یعنی همزمان متن و تصاویر گرافیکی را در یک صفحه واحد نمایش می داند. این نوآوری بزرگ باعث رشد وب و محبوبیت آن نزد کاربران شد. موتور های جستجو نیز در همان سال ها طراحی شدند اما به دلیل سرعت و برد محدودی که داشتند کیفیت زیادی را ارائه نمی دادند. Alta Vista یکی از همان موتور های جستجو اولیه بود. این موتور جستجو در آن زمان محبوبیت زیادی داشت اما با گذشت زمان نتوانست اطلاعات زیادی را به عنوان دایرکتوری به کاربران ارائه دهد. از طرفی بسیاری از مردم از یاهو به عنوان دایرکتوری استفاده می کردند.
SEO اولین بار در سال 1997 توسط یک شرکت بازاریابی عنوان شد و آن را به عنوان خدمات طراحی وب سایت به مشتریان خود ارائه داد. در آن زمان رتبه بالا در موتور های جستجو هنوز برای اغلب کاربران بسیار جدید و نا مفهوم بود. همچنین این عنوان در آن سال ها بسیار دایرکتوری محور بود.
قبل از آنکه از سئو حرفی به میان بیایید، مدیران وب سایت ها برای قرار گرفتن در نتایج موتور های جستجو مجبور بودند، URL سایت خود را به موتور جستجو مورد نظرشان ارسال کنند. سپس موتور جستجو با ارسال ربات های خود به وب سایت مربوطه اطلاعات صفحات آن را شناسایی و در نتایج خود قرار می داد. رفته رفته وب مستر ها به این باور رسیدند که هر چه جایگاه بهتری در نتایج داشته باشند، بازدیدکننده بیشتری را دریافت خواهند کرد. به همین دلیل در سال 1997 یک شرکت بازاریابی اقدام به بررسی فاکتور هایی برای رتبه بندی بهتر در موتور های جستجو کرد که در نتیجه از اصطلاح SEO استفاده نمود.
با دانستن این موضوع که جایگاه بهتر در موتور های جستجو برابر است با بازدیدکننده بیشتر و در نتیجه افزایش مشتری، بسیاری از وب مستران با دستکاری وب سایت خود اقدام به رتبه بندی بهتر در موتور های جستجو کردند. آنها با استفاده از انبوهی از کلمات کلیدی در صفحه توانستند جایگاه خوبی در نتایج موتور های جستجو نظیر یاهو بدست بیاورند. البته موتور های جستجو اولیه در همان زمان الگوریتم های خود را برای جلوگیری از دستکاری وب مستران مدام تغییر می دادند.
Larry Page و Sergey Brin دو بنیانگذار گوگل بعد از دیدار با هم در سال 1998 اقدام به طراحی یک موتور جستجو قدرتمند کردند. نام گوگل نیز بر گرفته از اصطلاح شماره 1 و 100 صفر است. پروژه ای که در سال 1998 به عنوان یک تمرین علمی برای تعیین اهمیت صفحات در شبکه جهانی وب شروع شد، اکنون یکی از بزرگترین شرکت های فناوری در جهان است.
امروزه گوگل با حدود 5.6 میلیارد جستجو در روز محبوب ترین موتور جستجو است. اکنون می دانیم که گوگل چگونه می تواند نتیجه آنچه را که ما جستجو می کنیم را نمایش دهد و از طرف دیگر، چگونه یک وب سایت در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می شود؟ بله را حل همه این موارد چیزی جز بهینه سازی موتور های جستجو یا همان سئو نیست.
الگوریتم های مختلف گوگل بسیار پیچیده تر از سایر موتور های جستجو هستند و کارشناسان گوگل هر روز در حال به روز رسانی و اعمال تغییرات بزرگ و کوچکی در آن هستند بدون آنکه اختلالی در کارکرد این موتور جستجو برای کاربران پدید بیاید. به همین دلیل بهینه سازی وب سایت برای گوگل از هر موتور جستجوی دیگر اهمیت بیشتری دارد و اغلب وب مستران فقط سعی به بهینه سازی سایت خود در گوگل دارند.
بعد از آنکه موتور جستجو گوگل کار خود را قدرتمند تر از سایر موتور های جستجو شروع نمود، بسیاری از وب مستران با استفاده از راهکار های مختلف اقدام به دستکاری سایت خود با هدف رتبه بندی بهتر در گوگل کردند. بسیاری از آنها در این راه موفق بودند و توانستند در مدت زمان محدودی با کسب جایگاه بهتر در لیست نتایج گوگل بازدیدکننده بیشتری بدست بیاورند.
اما کارشناسان گوگل به سرعت با این قبیل اقدامات به مقابله پرداختند. آنها یک قانون برای ایجاد یک وب سایت عالی به نام دستورالعمل مدیران وب Webmaster Guidelines ارائه دادند. امروزه این دستورالعمل ها به عنوان تاکتیک های SEO کلاه سفید شناخته می شوند. این دستورالعمل ها فهرستی از نحوه بهینه سازی وب سایت به دور از نقض قوانین گوگل و جلوگیری از مجازات وب سایت ها توسط این موتور جستجو است.
در سال 2003 برخی از افراد با بررسی تاکتیک های رتبه بندی موتور های جستجو توانستند لیستی از فاکتور هایی بدست بیاورند که بر اساس آنها بتوان در کمترین زمان ممکن رتبه خوبی در نتایج جستجو گوگل بدست آورد. این روش ها که بر خلاف دستورالعمل های Webmaster Guidelines است به عنوان “SEO کلاه سیاه” شناخته می شود.
تاکتیک های سئو کلاه سیاه شامل مواردی مانند پر کردن صفحات با کلمات کلیدی، تکرار محتوا و پنهان کردن متن و پیوندها است. اولین واکنش گوگل به این رفتار در سال 2003 به روز رسانی الگوریتم خود با رمز Florida (علت این نامگذاری طوفان عظیم در شهر فلوریدا بود.) بود. گوگل با این به روز رسانی توانستند با وب سایت هایی که از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند به مبارزه بپردازد. این مبارزه مساوی با حذف وب سایت ها از لیست نتایج گوگل بود.
موتور جستجو گوگل تا سال 2011 میلادی در هر زمان اقدام به به روز رسانی هایی در جهت تجربه بهتر کاربران و همچنین مبارزه با سئو کلاه سیاه می کرد، تا اینکه در سال 2011 اقدام به، به روز رسانی الگوریتم Panda 1.0 کرد. این کار در جهت مبارزه با تکنیک content farms بود. چرا که اغلب وب مستران با ایجاد محتوای بی کیفیت در صفحات خود رتبه های خوبی در گوگل بدست می آوردند. الگوریتم پاندا با شناسایی صفحاتی با محتوای بی کیفیت توانست رتبه بسیاری از سایت ها را تغییر دهد و همچنین با شناسایی صفحاتی با محتوای با کیفیت رتبه آنها را بهبود بخشید.
سپس در سال 2012 نوبت به روز رسانی الگوریتم Penguin 1.0 بود. این الگوریتم به طور کامل وب سایت ها را از نظر لینک دهی رصد می کرد. در ابتدا الگوریتم پنگوئن فقط اقدام به بررسی کیفیت پیوند های داخلی می کرد اما بعد از چندی رصد پیوند های خارجی نیز به فعالیت های آن افزوده شد.
در سال 2013 نیز الگوریتم Hummingbird یا مرغ مگس خوار معرفی شد. این الگوریتم کار دو الگوریتم قبلی را به طور کامل پوشش می داد. الگوریتم مرغ مگس خوار با ترجمه جستجوی معنایی، نتایج را با هدف جستجوی بهتر یا واقعی تر نشان داد. همچنین به وب سایت هایی که برای نتایج محلی در نظر گرفته شده اند کمک کرد و فهرست بیشتری از نتایج ارگانیک محلی را به کاربران نمایش داد.
موتور جستجو گوگل در سال 2015، RankBrain را معرفی کرد. RankBrain اولین به روز رسانی الگوریتم گوگل با استفاده از هوش مصنوعی artificial intelligence (AI) بود. هدف آن کمک به درک سوالات جدید در هنگام ظهور و مشخص کردن هدف کاربر بود. این الگوریتم مستقیما رضایت کاربران را هدف قرار می دهد و وب سایت ها را از دید کاربران بررسی می کند.
اکنون عوامل رتبه بندی برتر گوگل برای همه مشخص است. استفاده از این عوامل می تواند باعث افزایش بازدیدکننده سایت از راه ارگانیک شود. گوگل مانند هر زمان دیگر، برای جلوگیری از تکنیک های منفی سئو هر روز در تلاش به روز رسانی الگوریتم های خود می باشد. وب مستر اگر بتواند این عوامل و به روز رسانی ها را به صورت مداوم رصد کند، می تواند به سادگی سایت خود را در جایگاه های برتر گوگل جای دهد. شرکت طراحی وب سایت دارکوب نیز به عنوان یک شرکت سئو کار در سال های اخیر توانسته است با استفاده از تکنیک های سئو کلاه سفید، بسیاری از وب سایت های مشتریان خود را در صفحات اول موتور جستجو گوگل جای دهد.
در شرکت طراحی وب سایت دارکوب، سئو کار ها موظف هستند به صورت مداوم دانش سئو خود را به روز رسانی کنند. به همین دلیل است که شرکت دارکوب در ارائه خدمات سئو یکی از بهترین شرکت های سئوکار می باشد.
از آنجایی که امروزه بازاریابی اینترنتی برای کسب و کار های مختلف اهمیت بسزایی دارد، توجه به سئو و بهینه سازی وب سایت باید بیشتر از قبل باشد. چرا که سئو یکی از فاکتور های مهم دیجیتال مارکتینگ می باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره بهینه سازی وب سایت خود با کارشناسان ما در شرکت طراحی وب سایت دارکوب به صورت حضوری یا آنلاین و کاملا رایگان در ارتباط باشید.
به مجموعه ای از فرایند های مداوم که باعث بهبود کیفیت وب سایت و در نتیجه نمایش بهتر سایت در نتایج موتور های جستجو می شود SEO: Search Engine Optimization یا بهینه سازی موتور های جستجو گفته می شود.
هدف از انجام تکنیک های سئو، بهبود کیفیت و عملکرد وب سایت برای کاربران و موتور های جستجو است. که در نهایت باعث بهبود تجربه کاربر از بازدید وب سایت و کسب جایگاه بهتر سایت در نتایج موتور های جستجو می گردد. در نتیجه تعداد بازدیدکنندگان یک سایت با بهینه سازی آن افزایش خواهند یافت.
در سال 1997 با پیدایش موتور های جستجو مختلف، یک شرکت بازاریابی برای رتبه بندی بهتر وب سایت ها در موتور های جستجو از عنوان SEO یاد کرد. این شرکت در پی راه حل هایی برای یافتن جایگاه بهتر وب سایت ها در نتایج موتور های جستجو بود.