چرا کاربران یک وب سایت ریسپانسیو می خواهند نه یک App

نوشته شده توسط مهندس کلانتری

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=321

5/5 - (1 امتیاز)

سوالی از شما دارم: ماه گذشته را به یاد آورید و ببینید که در این مدت چند App بر روی موبایل خود نصب کرده اید. اگر جواب شما بیش از صفر است شما در گروه اقلیت کاربران قرار دارید.

App ها امروز در دامنه وسیعی وجود دارند. از طرفی مانند کلم بروکلی هستند. همه به شما می گویند که برای شما عالی است. همه از مزایای فراوان آن تعریف کرده و آن را با جزئیات توجیه می کنند. اما زمانی که به سوپر مارکت می روید و مقداری کلم خریده و آماده کرده و خوردید، مزه واقعی آن به دهان تان خوش نمی آید و مدتی در دهان تان باقی خواهد ماند. آن وقت متوجه می شوید که شاید هر چیزی که خوب است برای شما خوب نباشد و با ذائقه شما نسازد.

App ها نیز به همین شکل هستند. در دنیای دیجیتال آن ها بسیار تقدیس می شوند. اما شما نمی دانید که آیا برای بازاریابی دیجیتال کسب و کار شما واقعا خوب هستند یا خیر. شاید حتی حس کنید که نه تنها اپ ها کمکی به کار شما نمی کنند بلکه مثل سنگی کف کفش شما چسبیده و حرکت را برای شما دشوار کرده اند.

بسیاری از صاحبان کسب و کار این دیدگاه را ندارند. آن ها می خواهند سوار بر این موج حرکت کنند، حتی اگر درباره این موضوع آگاهی ندارند. آن ها اپ ها را بلیطی طلایی برای پیش افتادن از رقبا، شرکت های تکنولوژیک و غیره می بینند.

اما چیزی که صاحبان کسب و کار نمی دانند که این است که بسیاری از افرادی که با تکنولوژی و موبایل سر و کار دارند علاقه ایی به دانلود اپ و نصب آن ها بر روی تلفن های همراه خود را ندارند. اگر می خواهید بیشتر در این باره بدانید، پس با این مقاله از سایت دارکوب با همراه باشید.

 

اپ App چیست؟

خوب من از گوگل پرسیدم که app چیه و این هم جوابیه که به من داده:

یک نرم افزار خودکفا (self-contained) که برای انجام یک کار یا رسیدن به یک هدف خاص طراحی شده است. یک برنامه کاربردی که توسط کاربر بر روی دستگاه تلفن همراه بارگذاری و نصب شده است.

کلمه کلیدی در اینجا همان “برای رسیدن یک هدف خاص” است. وجود و عدم یک app برای این هدف است. شاید شما بگویید که این موضوع برای وب سایت هم صدق می کند، اما به طور عمومی، یک وب سایت برای رسیدن به هدف متفاوتی به وجود آید.

یک اپ به هدفی دست پیدا خواهد کرد که یک وب سایت نمی تواند. و تنها در دو حالت است که یک اپ می تواند به آن برسد:

 

در چه حالتی به اپ App نیاز است؟

دو سناریو وجود دارد که در آن ها سرمایه گذاری بر روی اپ App توجیه پذیر است. شما حداقل باید یکی از این دو شرایط را برای App داشته باشید که هر دوی آن ها به هدف مرتبط هستند.

 

برند شرکت در حد قابل قبولی شناخته شده باشد

برای مثال شرکت پپسی یک app  دارد به نام Pepsi Pass که به مردم اجازه می دهد با خرید محصولات آن پاداش دریافت کنند. با نگاهی به این برنامه ما متوجه دو نکته می شویم:

  1. این App برای رسیدن به هدف خاصی طراحی شده است: پاداش دادن به وفاداری مشتریانی که محصولات شرکت را خریداری می کنند. این کار در عمل موفق است چون مردم به اندازه کافی به این شرکت اهمیت می دهند و این سیستم پاداش کار می کند.
  2. همچنین App نسخه موبایل وب سایت نیست. اشتباه رایج در تولید app این است که این برنامه را تبدیل به یکی کپی از وب سایت می کنند. پس فایده ساخت App چیست؟

به یاد دارید که گفتم وب سایت و App اهداف متفاوتی را دنبال می کنند؟ نکته همین جاست، اگر مردم بخواهند درباره مثلا شرکت پپسی اطلاعاتی به دست آورند، می توانند از طریق مرورگر و وب سایت به آن برسند، نه اینکه یک App را بر روی موبایل خود نصب کنند.

همه این ها درباره مراحل مختلف یک فرآیند است: کسی که به تازگی یک برند را کشف کرده مسلما App نمی خواهد. آن ها می خواهند در ابتدا برند را بشناسند، سپس شاید تصمیم بگیرند که انقدر برایشان اهمیت دارد که App را نیز نصب کنند.

 

زمانی که محصول شرکت یک App است

مثلا عملکرد های کلیدی اسنپ چت تنها در App آن کار می کند. App برای این نوع کسب و کار بسیار ایده آل است چون به نوعی تنها این برنامه کسب و کار آن است. در واقع این برنامه به ابزارها و امکانات تلفن همراه مانند دوربین و دسترسی سریع نیاز دارد و از آن ها استفاده می کند.

این نمونه ایی است که به ما می گوید که چطور یک کمپانی متمرکز بر APP موفق است. چون در این حالت App تنها یک هدف دارد و این هدف کسب و کار آن نیز هست. آیا تا به حال شده که وارد سایت اسنپ چت یا سایت کسب و کاری بر اساس App بشوید؟ من هم نه. چون هدف استفاده و انجام کسب و کار با App هست و هر کس نیاز دارد آن را بر روی دستگاه خود نصب می کنند.

 

چرا App ها اغلب انتخاب غلطی هستند؟

مردم با دیدن برنامه های موفق در گوشی های تلفن همراه خود فکر می کنند که آن ها هم باید برای کار خود یک App داشته باشند. البته اگر ایده شما یکی از شرایط بالا را دارد چرا که نه!

بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند تنها از 6 تا 10 برنامه در هفته استفاده می کنند. پس اگر به آمار نگاه کنیم بعید است که App شما در میان آن ها باشد. App های پر کاربرد امروزی دارای موضوع مشابهی هستند:

  1. برند های بزرگ و شناخته شده
  2. اصیل: یعنی کاربرد ضروری دارند

و البته این App ها نسخه موبایلی وب سایت نیستند. آمار نشان می دهد که پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی، نقشه، تاکسی اینترنتی بیشترین کاربر را در بین App ها دارند.

اگر فکر می کنید App ی را که برای کسب و کار خود تهیه می کنید می تواند یکی از 6 تا 10 برنامه ایی باشد که اکثر کاربران معمولی استفاده می کنند، احتمالا این سرمایه گذاری بازدهی خیلی خوبی خواهد داشت. در غیر این صورت بهتر است که بر روی طراحی واکنش گرا یا Responsive سرمایه گذاری نمایید.

 

آمار دانلود App های تلفن همراه

شاید تعجب کنید که در این آمار اغراق شده است. اما جالب است بدانید که 65% کاربران در ماه هیچ App جدیدی بر روی گوشی های خود نصب نمی کنند.

چطور ممکنه؟ آمار و بررسی ها نشان می دهد که کاربران تنها برنامه ایی را نصب که می کنند که نیازی را برای آن ها بر آورده کند. پس اگر می خواهید وارد این رقابت شده و برنامه شما یکی از محدود برنامه های نصب شده بر روی موبایل کاربران باشد، باید نیازی را پاسخ دهید که برنامه های پر طرفدار هنوز آن را شناسایی و پاسخ نداده اند.

طبق بررسی های Quartz تنها یک سوم کاربران به طور متوسط در طول ماه App دانلود می کنند. حتی اگر کاربران نیز برنامه شما را نصب کنند احتمال نگه داشتن آن خیلی کم است.

مثلا آمار App های iOS که به مدت 30 روز بر روی دستگاه نگه داشته می شوند تنها 3.2% است. یعنی اینکه اکثر App های نصب شده زمان بسیار کمتری در موبایل ها باقی می مانند و طی مدت زمان کمی حذف می شوند.

از طرف دیگر ساخت و نگهداری App هزینه بالایی دارد. که باید پیش از تصمیم گیری برای توسعه آن به هزینه های نگهداری و توسعه توجه شود. آیا این سرمایه گذاری بازگشت و سودهی دارد یا خیر؟ پس بد نیست بدانید که، طبق آماری دیگر از 1% App ها 94% درآمد App Store را تولید می کنند.

در اینجا قصد من اصلا این نیست که از App ها بد گویی کنم. همانطور که توضیح دادم App ها تنها در شرایطی خاص است که می توانند موفق شده و بازدهی داشته باشند. ما در دارکوب طبق درخواست و نیاز مشتری خدمات طراحی سایت، سئو و App را ارائه می دهیم.

 

چرا طراحی ریسپانسیو راه حل بهتری است؟

طراحی واکنش گرا یا Responsive امکان نمایش وب سایت را در انواع تلفن های همراه با اندازه های متفاوت صفحه نمایش فراهم می کند. در این طراحی اندازه صفحه وب نسبت به اندازه صفحه نمایش کاربر تغییر اندازه پیدا می کند.

مشتریان و سفارش دهندگان وب سایت ممکن است دانش کاملی از امکانات و تکنولوژی های وب نداشته باشند. آن ها اغلب با سفارش وب سایت و یک App برای تلفن های همراه به طراحان وب مراجعه می کنند. اما زمانی که ما از آن ها علت نیاز به App را می پرسیم، پاسخ می دهند که می خواهند مشتریان آن ها بتوانند از طریق تلفن های همراه نیز خرید کرده یا از وب سایت استفاده کنند. اما زمانی که ما وارد گفتگو و بررسی نیازمندی های کسب و کار و شرایط خاص آن می شویم، در می یابیم که تصور اشتباه مشتری باعث شده فکر کند که به App نیاز دارد. در حالی که یک طراحی Responsive یا واکنش گرای وب سایت می تواند نیاز های مدل های بسیاری از کسب و کار ها را پاسخ دهد.

 

کاربران نیازهای خود را در وب سایت ها جستجو می کنند نه در App Store

امروز بیش از 70% فرآیند خرید از موتورهای جستجو مانند گوگل آغاز می شود. که بیش از نیمی از آن ها کاربران تلفن های همراه هستند. App Store، بازار، گوگل پلی هیچ یک موتور جستجوگر اینترنتی نیستند. همانطور که گفتم زمانی که برند شما به اندازه کافی شناخته شده نیست. و کاربری به دنبال بررسی گزینه های موجود برای نیازها خود است، به احتمال بسیار بالایی تنها از طریق موتورهای جستجو و سئو است که کسب و کار شما را خواهد یافت.

 

وب سایت و سئو در مقابل App

محدود کردن دسترسی وب سایت برای کاربران موبایل تنها از طریق App نه تنها می تواند بازدید وب سایت را پایین آورد بلکه می تواند عواقب منفی برای کسب و کار داشته باشد.

از نقطه نظر سئو درست است که گوگل برخی از محتویات App ها را فهرست می کند، اما مقدار محتویات فهرست شده و سئوی (بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو) قابل مقایسه با یک سایت واکنش گرا نیست.

از سوی دیگر، طراحی واکنش گرا از سوی گوگل برای دسترسی بهتر کاربران تلفن همراه پیشنهاد شده است. بنابراین این روش اشتباه است که بخاطر App سایر ابزار های طراحی سایت و سئو را کنار بگذاریم.

 

کلام آخر

App ها گزینه خوبی برای کسب و کار هایی هستند که عملکرد های اصلی آن نیازمند تلفن همراه است. در غیر این صورت در بسیاری موارد استفاده از App نه تنها ضرورتی نداشته بلکه توجیه سرمایه گذاری را نیز ندارد.

کاربران نیز نشان داده اند برای نیاز های خود به موتورهای جستجو که فهرست کامل تری دارند مراجعه می کنند. آمار می گوید اگر چه تنها یک سوم کاربران در ماه برنامه جدیدی در موبایل خود نصب می کنند. اما مدت زمان باقی ماندن یک App بر روی موبایل برای اکثر برنامه ها بسیار نا چیز است.

طراحی واکنش گرا که از سوی گوگل پیشنهاد شده است نیز می تواند نیاز کاربران موبایل را بر آورده کند. با این کار نه تنها هزینه توسعه و نگهداری بی مورد App برای شما کاهش پیدا می کند، بلکه مطالب وب سایت برای کاربران موبایل قابل دسترسی است و با سئوی قوی تر بازاریابی بهتری را تجربه خواهید نمود.

 

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز