نوشته شده توسط مهندس کلانتری
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=223
چرا وب سایت من در صفحه نتایج جستجو رتبه خوبی ندارد؟ چرا فلان سایت به این خوبی رتبه گرفته است؟ این سوالاتی است که بسیاری از ما می پرسند. اما سوال من از آن ها این است: آیا می دانید دارید در وب سایت خود چه کار می کنید؟!!
کم نیستند وب سایت هایی که با دقت طراحی شده اند. طراح وب سایت زمان زیادی را صرف است تا ساختار صفحات، ساختار سایت، انتخاب رنگ و عکس و هر آنچه برای یک وب سایت لازم است که کاربر را خرسند کرده و به سمت اهداف کسب و کار پیش ببرد، انتخاب، تولید و طراحی کند. این هدف یک سایت می تواند تنها افزایش زمان حضور کاربر در وب سایت، یا مشارکت کاربر در وب سایت و یا تبدیل بازدید کننده به مشتری باشد. اما در کمال تعجب علیرغم تمام تلاش های طراح هنوز این وب سایت نزد موتورهای جستجو و کاربران اقبالی نداشته است. اغلب با یک نگاه کارشناسی کوتاه می توان مشکل را در محتوای وب سایت یافت. اغلب وب سایت های ناموفق استراتژی مشخصی برای تولید و ارائه محتوا ندارد. محتوای غیر مرتبط، بی کیفیت، تکراری، و از آن بدتر شاید کپی شده از وب سایت های دیگر، می تواند باعث شکست هر وب سایتی شود. پس در این حالت مشکل از طراحی وب سایت نیست.
معمولا توضیح این مشکلات به صاحبان وب سایت بسیار دشوار است. ما تنها می توانیم آن ها را به نمونه های موفق ارجاع بدهیم تا آن ها باور کنند که چطور می شود که یک وب سایت به یک جایگاه خوب نزد کاربران و موتور های جستجو برسد. مسیری که اصلا آسان نیست و بلکه طولانی بوده و اما در اکثر مواقع ارزش پیمودن و هزینه کردن را دارد.
حتی موضوع می تواند از این پیچیده تر هم بشود. صاحبان وب سایت مدام در پی هزینه و تبلیغ وب سایت خود هستند. وب سایتی که در روز اول مانند یک خانه لوکس بود اما امروز انگار جز خرابه ایی از آن باقی نمانده است. با این حال آن ها تلاش می کنند که آدرس همان خانه خرابه تبلیغ کنند. پیش از آنکه نگاهی به وضعیت امروز آن بیاندازند. در این حالت وب سایت نیاز به یک خانه تکانی یا بازسازی جدی دارد.
لیست مطالب
بهتر است بگوییم طراحی وب سایت به تنهایی نمی تواند باعث فروش و موفقیت آن شود. مشکل محتوای وب سایت این نیست که باید خوب باشد تا کسب و کار هم خوب پیش برود. بلکه محتوای وب سایت باید منحصر به فرد، جدید و فوق العاده باشد.
محتوای خوب است که وب سایت شما را جدا از توده سایر وب سایت ها قرار می دهد و پیام درست را در قلب و ذهن مشتریان شما می گذارد. موفقیت وب سایت شما عمدتا توسط محتوای آن تعیین می شود. در نهایت، محتوا است که در کار فروش برنده می شود. تمام اجزای دیگر وب سایت شما (طراحی، تصاویر، فیلم ها، و غیره) یک نقش پشتیبانی ثانویه را ایفا می کنند.
در اینجا دو حوزه کلیدی وجود دارد که فقط محتوا می تواند از عهده آن بر بیاید: راندن ترافیک به وب سایت، چه در پی گرفتن لینک یا جذب رباتها؛ دوم ایجاد لینک نهایی با مشتریان که آنها را برای خرید قانع می کند. بنابراین هر کدام از مشتریان شما به نوعی به محتوا چه طولانی چه کوتاه نیاز دارند، اما این محتوا باید بسیار خوب ساخته شده تا نیاز آنها را برآورده کرده و به سمت تماس یا خرید هدایت کند.
پس محتوای وب سایت را جدی بگیرید، و آن را به سطحی عالی برسانید تا وب سایت شما به حداکثر پتانسیل و بازدهی خود دست پیدا کند. مراحلی که در ادامه از آن صحبت می کنم به شما کمک خواهد که در مسیر درست را در تهیه و ارائه محتوا بپیمایید.
شما باید از همان ابتدا در زمان شروع طراحی وب سایت به محتوای آن نیز فکر کنید. شاید شما هم مانند بسیاری افراد بخواهید که پیش از کار روی محتوا، وب سایت خود را آماده کنید. اما شما باید برای زمان بندی تحویل محتوا و وب سایت از پیش توافق کنید.
تهیه هر صفحه محتوا چقدر طول می کشد؟ لازم است در این زمین از نظر کارشناسان طراحی سایت و سئو استفاده کنید. نمی توان به راحتی به یک عدد تنها یا یک متد تکیه کرد. مثلا بسیاری می گویند که 800 کلمه برای همه ی صفحات یا فقط صفحه اول وب سایت کافی است، که این نوع پیشنهادات خیلی دقیق نیست.
بعضی مواقع هست که صاحب وب سایت مدعی است که از وب سایت قبلی خود محتوا خوبی دارد. اگر می خواهید به حداکثر بازدهی محتوا برسید باید درباره صحت این ادعا نیز دقیق بود. آیا واقعا وب سایت قبلی محتوای خوبی داشته است؟ علت شکست و یا نا کارآمدی وب سایت قبلی چه بوده است؟ در بسیاری مواقع لازم است که شما رویکردی متفاوتی در پی بگیرید تا به نتیجه مطلوب خود برسید. در حالت ایده آل در این وضعیت شما نیاز به تحقیق و تفکر استراتژیک دارید تا ترجیحات مشتریان، نارضایتی های آنان و حال و هوای بازار و فروش را به درستی هدف بگیرید.
این گفته از سوی بازاریابان محتوا صحیح است: محتوای وب سایت شما باید همیشه با یک تحقیق متناسب درباره بازار آغاز شود. اول از همه باید شما با ارزش ترین مشتریان خود را شناسایی کنید. سپس برای آن ها به اصطلاح یک پرسونا یا قالب طراحی نمایید و به این فکر کنید که چطور می توانید آن ها را هدف بگیرید.
ممکن است صاحب وب سایت کسب و کار کوچکی بگرداند و توان و هزینه لازم برای تحقیق در بازار را نداشته باشد. در این وضعیت نیز کارشناسان سئو می توانند با کمک تجربه و آگاهی خود صاحبان وب سایت را در زمینه موضوعات و تهیه محتوا برای وب سایت راهنمایی کنند.
حتی نویسندگان حرفه ایی هم نیاز به ویرایش گر دارند. یک ویرایش گر می تواند جلوی ورود محتوای بد را بگیرد یا آن را بهبود دهد. اما این مسئله خود نیاز به دانش و تجربه دارد. ویرایش تنها محدود به چک کردن غلط هایی تایپی، گرامر و نقطه گذاری نیست. اگر برای رفع آن ها اقدام نکنید در نهایت شما یا محتوای بد دارید و یا در بیان آن موضوع شکست خواهید خورد. در مورد دوم معمولا ویرایش گر پیشنویس را همراه با نقد سازنده به نویسنده اصلی بر می گرداند. شاید در این مواقع بهترین کار بجای انتشار محتوای کم کیفیت و غیر ضروری این است که انتشار آن را تا زمان تهیه محتوای بهتر به تعویق انداخت.
اگر نویسنده محتوا عادت به نوشتن های طولانی، شلوغ و پر از اصطلاحات تخصصی عجیب غریب دارد، این محتوا برای اکثر مخاطبی غیر قابل دنبال کردن و فهمیدن خواهد بود. بنابراین ویرایش گر باید این مسائل شناسایی و در جهت رفع آن ها بکوشد.
همانطور که بسیاری از نویسندگان محتوای حرفه ایی می دانند، محتوا باید تا جای ممکن ساده و به زبان مخاطب نزدیک باشد. هر نویسنده بتواند مطلب را در جملات ساده تر و کوتاه تر بیان کند ارزش آن محتوا بیشتر خواهد بود. زبان محاوره امروز زبانی است که بیشتر کاربران از آن در زمان جستجو از آن استفاده می کنند. و از سوی دیگر موتورهای جستجو نیز برای درک بهتر نظر کاربران رو به درک بهتر زبان محاوره ایی آورده اند.
خوب ما گفتیم که محتوا است که باعث فروش می شود، بنابراین صفحات فرود نقش مهمی در آن بازی می کنند. معمولا این نوع صفحات دارای حجم محتوای کم تری هستند اما شما شانس این را دارید که از آن ها حداکثر استفاده را کرده که با کمترین تلاش حداکثر ارزش را به مخاطبان خود ارائه دهید. فقط اطمینان حاصل کنید که صفحات کلیدی فروش به خوبی بهینه و تست شده باشد.
یک صفحه فرود خوب با پرداختن به یک مسئله یا مشکل آغاز می کند، که احتمالا شما آن را در مرحله برنامه ریزی کشف کرده اید. سپس در چندین جمله به بحث درباره مسئله بپردازید. اول سعی کنید به با مخاطب رابطه عاطفی برقرار کنید و سپس به آن ها بگویید که شما چطور می توانید در مقابل آن نیاز یا مشکل راه حلی ارائه دهید. و همچنین نشان دهید که در گذشته چطور در موارد مشابه عمل کرده اید و در صورت امکان از پروژه های موفق و نشر مشتریان رضایتمند خود بگویید.
حالا اینجاست که شما می توانید یک کلید یا CTA برای اقدام بازدید کننده در صفحه قرار دهید. این CTA می تواند “خرید” یا “تماس با ما” یا لینک مطالب مرتبط و هر چیزی که بازدید کننده را یک قدم به نقطه خرید و یا هدف شما پیش می برد، باشد.
تجربه نشان می دهد که اکثر وب سایت ها جدا از کیفیت محتوا، به مقدار مناسب محتوا در طول زمان تولید نمی کنند. اکثرا در همان ماه های اولیه متوقف شده و یا اهمیت آن را درک نمی کنند یا به تولید محتوای وب سایت متعهد نیستند.
در هر شرکت حداقل یک نفر وجود دارد که به نوشتن خلاقانه علاقه دارد. می توان از همان شخص خواست که حداقل برای نوشتن دو مقاله در هفته تلاش کند. شاید به نظر شما این مقدار زیاد باشد، اما مطمئن باشید که همین مقدار حداقلی می تواند بازدهی سایت شما را بسیار بالا ببرد. در مقاله دیگر درباره زمان بندی انتشار صحبت خواهم کرد. اما اگر شما یک وب سایت شرکتی دارید لازم است دو تا سه پست در هفته در فاصله زمانی مشخص و به طور مداوم در وب سایت خود اضافه کنید. اما این مقدار برای وب سایت های خبری روزی حداقل سه مطلب است.
اما مشکلی که اکثر تولید کنندگان محتوای غیر حرفه ایی دارند، پیدا کردن موضوع برای نوشتن مقاله است. شما می توانید از کارشناس سئوی وب سایت خود کمک بگیرید. یا بهترین کار این است که از اعضای شرکت خود که با مشتریان و یا کارفرمایان در تماس هستند بخواهید که دغدغه ها و سوالات و مشکلات متداول آن ها را به صورت عنوان مقاله به شما ارائه دهند. شما می توانید برای توضیح مسائل، ارائه راه حل و هر نوع راهنمایی از این عنوان ها برای تولید مقالات وبلاگ خود استفاده کنید. با این روش شما نه تنها بهترین موضوعات را که اکثر کاربران آن ها را جستجو می کنند یافته اید، بلکه این باعث ورود بیشتر کاربران جدید به سایت شما می شود. از سوی دیگر به مشتریان فعلی خود پاسخ مدونی داده اید که به نوعی بار کارهای تکراری در پاسخ دهی به مشتریان را تا حدی کم تر کرده اید.