بهترین روش های بازاریابی اینترنتی

نوشته شده توسط مهندس کلانتری

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=1830

5/5 - (2 امتیاز)

داشتن وب سایت و استفاده از شبکه های اجتماعی حتی اگر خیلی هم از سازکار آن خبر نداشته و درباره استراتژی های آن چیزی ندایم، باز هم می تواند برای کسب و کار مفید باشند. اما این دوران گذرا بوده و ما نیاز داریم در هر زمینه از تکنولوژی که به کسب و کار مربوط می شود، بادقت و دانش بیشتری تمرکز کرده و آن را به کار بگیریم. اصطلاح بازاریابی اینترنتی یکی از اصطلاحاتی است که چون چتر بزرگی بر فزار سایر روش ها مهم مربوط به بازاریابی قرار دارد.

بازاریابی آنلاین یا اینترنتی به پروسه ایی برای گسترش یک کسب و کار یا برند و محصولات یا خدمات با کمک اینترنت و ابزارهایی که ترافیک و ارتباط با مشتریان بالقوه را افزایش می دهد، گفته می شود.

اصطلاح بازاریابی اینترنتی بسیار وسیع بوده و دامنه آن تاکتیک ها و استراتژی ها از جمله: محتوا، ایمیل، سئو، دستگاه ها و غیره را در بر می گیرد.

با این حال بازاریابی اینترنتی در ارتباط بسیار نزدیک با بازاریابی محتوا می باشد. از این جهت که محتوا روش امروز و آینده در بازاریابی اینترنتی است.

موسسه بازاریابی محتوا، بازاریابی محتوا را به عنوان: یک رویکرد بازاریابی استراتژیک متمرکز بر ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار با جذب و نگهداری مخاطبان (تعریف شده) و در نهایت برای هدایت مشتری به سمت سودآوری است.

بازاریابی محتوا بهترین روش بازاریابی اینترنتی

امروز دیگر تبلیغات کارکرد گذشته را ندارند. مردم هشیار تر شده اند و تبلیغات تاثیر گذاری کمتری بر روی آن ها دارد. از طرفی کاربران نیز از افزونه های مسدود کننده تبلیغات در مرورگرهای خود استفاده می کنند. هیچ کس نمی خواهد به زور کالایی به وی تحمیل شود. برای همین محتوای با ارزش جایگاه اصلی را در بازاریابی به خود اختصاص داده است.

در مقابل بازاریابی محتوا تقریبا یک سوم تبلیغات هزینه دارد و بازدهی آن تا سه برابر بیشتر است. حتی وب سایت هایی که وبلاگ دارند نسبت به سایر آن هایی که وبلاگ ندارند، رشد بیشتری از نظر مشتری و سئو دارند. بنابراین بازاریابی محتوا با فاصله بسیار زیاد برترین روش بازاریابی اینترنتی شناخته می شود.

اما لازم است که ما درک کنیم که چگونه و چه محتوایی می تواند با چنین قدرتی کار بازاریابی را به پیش ببرد.

 

وبلاگ و مقالات

این نوع متداول ترین شکل محتوا یعنی پست های وبلاگ و مقالات هستند. به ویژه وبلاگ ها پلتفرم خوبی برای محتوا هستند چون پایگاهی را در اختیار ما قرار می دهند که می توانیم پست ها، صفحات و محتوای زیادی ایجاد کنیم که همه به وب سایت اشاره می کنند.

پست ها و صفحات یک وبلاگ مانند شاخه های یک درخت هستند که با پیگیری آن می توان به تنه اصلی رسید. اما در صفحه نتایج موتورهای جستجو همین شاخه های فرعی هستند که کار شناساندن وب سایت و کسب و کار شما را به عهده دارند. اینطور است که محتوا می تواند Lead های ارزشمندی از مشتریان بالقوه برای کسب و کار فراهم کنند.

 

اینفوگرافیک

این یک روش زیبا و هیجان انگیز برای ارائه محتوا است. اینفوگرافیک ها می توانند از جدول، گراف، تصویر نقاشی برای توضیح موضوع استفاده کنند. درک آسان مزیت مهم این نوع محتوا است در حالی که قابل اشتراک گذاری نیز می باشند.

 

پادکست

این محتوای صوتی در بسیاری از وب سایت های خلاق و فعال به خوبی به کار گرفته شده است. پیشنهاد می شود در کنار محتوای متنی از این نوع محتوا نیز تولید شود. نوشتن ساختار مند و دقیق شاید برای برخی افراد دشوار باشد یا اینکه محتوا به شکل شنیداری قابل درک و بیان تر است و کاربر می تواند آن را دانلود کرده حتی در هنگام رانندگی بشنود. این محتوا اگر به درستی تولید شود می تواند ارتباط عمیق و دوستانه با مخاطبین ایجاد نماید که هر کسب و کاری به اعتبار و اعتماد دراز مدت در این عمق نیاز دارد.

 

ویدئو ها

پیش از این می دانستیم که ویدئو مورد علاقه درصد بیشتری از کاربران است. اما با توسعه ابزاری چون اینستاگرام، ایجاد این نوع محتوا به امری بدیهی و الزامی تبدیل شده است. تا جایی که همه برای کسب اطلاعات به جای خواندن مقاله می خواهند که ویدئویی آن را تماشا کنند. از سوی دیگر این نوع محتوا از نظر سئو گاه می توانند راحت تر از محتوای متنی رتبه گرفته و ارتباط برقرار کنند.

 

سئو

حال که ما برای بازاریابی اینترنتی محتوای با ارزشی تولید کرده ایم لازم است که با کمک سئوی (داخلی و خارجی) این محتوا را به حداکثر بازدهی برسانیم. در واقع ما باید ساختار داخلی وب سایت خود را بهینه سازی و اطلاعات و محتوا را به شکل استانداردی برای موتورهای جستجوی کاربر سازماندهی کنیم. علاوه بر این برای تولید و استراتژی محتوا نیز از ابزار ها و بهینه سازی ها سئو استفاده نماییم.

 

شبکه های اجتماعی

هم اکنون توئیتر، فیسبوک و تلگرام این غول های شبکه های اجتماعی در کشور ما فیلتر هستند. این روش بازاریابی در کشور ما همراه با ریسک و تهدید های فیلتر شدن همراه است. از آنجایی که ما نمی دانیم در آینده شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام به سرنوشت تلگرام مبتلا می شود یا خیر، و این که آیا آینده شبکه های اجتماعی داخلی مانند تلویزیون داخلی در مقابل شبکه های ماهواره ایی می شود یا خیر، در کنار تحریم های خارجی مختلف نمی توانیم زیاد به آینده آن ها امیدوار باشیم.

با این حال باید بدانیم که شبکه های اجتماعی امروز و آینده نقش بزرگی به اندازه گوگل در بازاریابی بازی خواهند کرد. تا جایی که کارآفرینی مانند گری وی می گوید اینترنت مساوی است با شبکه های اجتماعی، جایی که توجه مردم به جای تلویزیون به آن جلب شده است. در هر حال وجه مشترک شبکه های اجتماعی با مواردی که ذکر شد، تولید و  بازاریابی محتوا است و بدون محتوا نمی توان به موفقیت دست پیدا کرد.

 

بنر ها و تبلیغات کلیکی

این مورد هنوز هم اهمیت خود را دارد. اما باید توجه داشته باشید که این نوع تبلیغات نیاز به بهینه سازی دارد. و در دوره های مناسب در کنار سایر روش های بازاریابی به کاربرده شود.

برای مثال گوگل ادوردز بسیار گران است، اما برای برخی از کسب و کار ها در دوره زمانی نزدیک به یک مناسبت خاص مرتبط و موثر بر روی یک کسب و کار، آن هم با تمرکز به کلمات کلیدی که بازدهی بیشتری در کنار سئو دارد، پیشنهاد می شود، نه یک تبلیغ کور بدون ارزیابی و بازدهی.

 

بهینه سازی نرخ تبدیل

اگر وب سایت شما به عنوان پایگاه اصلی کسب و کار آنلاین استفاده می شود لازم است که مانند یک فروشگاه فیزیکی به گونه ایی چیده شود که تا لحظه خروج از فروشگاه مشتری تشویق به خرید شود. یا حداقل چیزی باعث نشود که مشتری که وارد سایت شده بخاطر مسائل طراحی و رویه ها، از سایت ما خارج شده و جایگزین دیگری را بیابد.

در حالی که زمان و انرژی زیادی برای جذب کاربر به سایت یا کسب و کار خود صرف کرده ایم، از دست دادن کاربر پس از ورود به سایت و آشنایی با کسب و کار ما، نشانه هدر رفت خیلی زیاد سرمایه گذاری ما است. پس توجه داشته باشید بهبود نرخ تبدیل (تبدیل بازدید کننده به مشتری) مهم ترین بخش از بازاریابی اینترنتی است.

 

کلام آخر

ما در دارکوب درباره سئو و بازاریابی اینترنتی زیاد صحبت کرده ایم. با وضعیت بازار امروز ایران و گران بودن تبلیغات، و محدودیت های شبکه های اجتماعی، سئو در ایران نسبت به سایر کشور ها اهمیت بیشتری دارد. شما می توانید با سرمایه گذاری چند ماهه بر روی سئو به جایگاه مطلوبی در صفحه نتایج جستجوی گوگل دست پیدا کنید. در ادامه نیز با یک برنامه نگهداری سئو می توانید این جایگاه را حفظ کرده و از آن بهره برداری کنید.

چون تبلیغات گوگل با نرخ کنونی دلار برای ما گران است. گزینه دیگر تبلیغات در وب سایت های ایرانی می باشد. جایگاه های زیادی در سایت های مختلف وجود دارد که می تواند بنر تبلیغاتی کسب و کار شما در آن قرار بگیرد. اما لازم است این جایگاه ها (که تعدادشان کم  نیست) با دقت و تحقیق انتخاب شود، تا هزینه صرف شده به حداکثر بازدهی منجر گردد.

اما به عنوان آخرین کلام، به شخصه اعتقاد دارم باید به عنوان صاحب کسب و کار شبکه های اجتماعی را جدی تر گفته و برای فرصت هایی که در آینده در این حوزه به وجود می آید آماده باشید. همانطور که اینستاگرام توانست کاربران فیسبوک را به خود جذب کند، شبکه های اجتماعی آینده نیز چنین راهی را خواهند پیمود.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز