طراحی وب را به عنوان یک بوم پویا در نظر بگیرید که هماهنگ با پیشرفت تکنولوژی تکامل می یابد. به طور مداوم مفاهیم تازه را معرفی می کند و نشاط را به افکار مبتکر القا می کند. در نهایت، طراحی از تعامل و غوطه وری برای زنده کردن چشم اندازها استفاده می کند. همانطور که به سمت آینده نزدیک پیش می رویم.
امروزه راه اندازی سایت در 1403 از هر زمان دیگری آسان تر شده است. ولی در انتخاب بهترین پلتفرم برای طراحی سایت ممکنه شما را با چالش رو به رو کند. شما می توانید طراحی سایت را با استفاده از کدنویسی یا سیستم مدیریت محتوا (CMS) انجام دهید. در طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا نیازی به کدنویسی ندارید و به راحتی می توانید هر نوع سایتی را طراحی و منتشر کنید. با توجه به پیشرفت و پویایی تکنولوژی، سرعت تغییرات آنقدر زیاد است که همواره کلی ایده و ترند جدید معرفی می شه به همین دلیل سخت می توان گفت کدام یک از CMS ها برای شما مناسب باشد با این حال برخی از CMS های مطرح را در ادامه بررسی می کنیم.
سیستم مدیریت محتوا (CMS)
سیستم مدیریت محتوا چیست؟ برنامه کاربردی وب است که به کاربران اجازه می دهد وب سایتی را بدون نیاز به کدنویسی از ابتدا بسازند و مدیریت کنند. با استفاده از پنل مدیریت این نرم افزار می توان محتوای دیجیتال را مدیریت کرد، همچنین به چندین مشارکت کننده اجازه می دهد تا از یک پنل برای تولید، ویرایش و انتشار محتوا استفاده کنند. محتوای یک سیستم مدیریت محتوا در یک پایگاه داده ذخیره می شود و بر اساس مجموعه ای از قالب ها مانند یک وب سایت نمایش داده می شود. طراحی و عملکرد سایت و می توانید با خرید قالب ها و افزونه ها به جای کدنویسی سفارشی سازی کنید. برخی از مزایای CMS علاوه بر مواردی که گفتم عبارتند از:
- بدون نیاز به کدنویسی
- قابلیت مدیریت توسط چند کاربر
- تعریف نقش ها و مجوزها
- قالب های از پیش طراحی شده
- به روزرسانی آسان
- زمان بندی بندی انتشار محتوا
- کاربرپسند
- ابزارها و افزونه های سئو
- منبع باز
- پشتیبانی مطمئن
- چندزبانه بودن
- امکان به روزرسانی متا تگ ها
انواع سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا کلا به سه دسته اختصاصی، اشتراکی و متن باز تقسیم می شوند.
سیستم مدیریت محتوای اشتراکی (SAAS)
سیستم مدیریت محتوای اشتراکی یا Software As A Service (SAAS) سیستم مبتنی بر ابر است. این سرویس از امکانات سیستم های منبع باز برخوردار است اما شما به کدها دسترسی ندارید و برای دسترسی به کد ها باید از طریق شرکت ازائه دهنده اقدام کنید.
سیستم مدیریت محتوای اختصاصی (Proprietaty)
این سرویس به شما دسترسی کامل را به تمام بخش های وب سایت می دهد و شما می توانید مالک وب سایت باشید. در طراحی این سرویس زمان و هزینه بیشتری صرف می شود.
سیستم مدیریت محتوای متن باز (Open Source)
منبع باز بودن یک سیستم مدیریت محتوا به این معنی است که تمام کاربران می توانند به سورس سایت دسترسی داشته باشند و آن را تغییر دهند. این سرویس ها رایگان هستند و از طریق قالب های آماده امکان طراحی سایت را به شما می دهند. برخی از سیستم مدیریت محتوای منبع باز شامل وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو و غیره می شود. امروزه یکی از پرطرفدارترین سیستم ها وردپرس است که هر روز در حال به روزرسانی است. در ادامه درباره Open Source CMS ها صحبت می کنم و از مزایا و معایب آنها را بررسی می کنم.
طراحی سایت با وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس از پرطرفدارترین و محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا است. طراحی سایت با وردپرس پیشروترین بهترین راه برای اینکه وب سایت خود را راه اندازی کنید استفاده از وردپرس است، چراکه طراحی سایت با وردپرس ساده است و حتی استفاده از آن هم احتیاج چندانی به یادگیری زبان برنامه نویسی ندارد و نیاز شما را برای استفاده از وب سایت هایی با کدنویسی های پیچیده از بین میبرد. ابزار ایجاد سایت در سراسر جهان است. این سیستم منبع باز، آسان برای استفاده و یک انتخاب ایده آل برای طراحی هر نوع سایتی است. سایت هایی که می توان به وسیله وردپرس طراحی کرد عبارتند از:
- وبلاگ های شخصی
- پورتفولیو
- وب سایت های تجاری
- طراحی سایت شرکتی
- طراحی فروشگاه آنلاین
- باشگاه مشتریان
- طراحی پورتال
- وب سایت های خبری
- وب سایت های آموزشی
با وجود اینکه سایت سازهای زیادی در بازار وجود دارد وردپرس محبوب ترین سایت ساز است و ممکن است تعجب کنید که چه چیزی وردپرس را متمایز می کند. در اینجا دلایل مختلفی را که باعث شده وردپرس محبوبیت زیادی داشته باشه را بررسی می کنم.
- کاربری آسان: پنل مدیریت وردپرس بصری است و شما به راحتی می توانید محتوا، رسانه، تصاویر و غیره را مدیریت کنید.
- منبع باز: این سیستم امکان سفارشی سازی پیشرفته را فراهم می کند.
- مقرون به صرفه: دانلود نرم افزار اصلی و همینطور بسیاری از افزونه ها و تم ها به صورت رایگان در دسترس است.
- سئو دوستانه: این نرم افزار دارای ویژگی های داخلی است که سایت را برای موتورهای جستجوی گوگل بهینه می کند.
- مقیاس پذیر: شما می توانید هر سرور و طرحی را انتخاب کنید که با نیاز فعلی شما مطابقت دارد.
- چند زبانه: وردپرس به بیش از 70 زبان دسترسی دارد و به کاربران اجازه می دهد تا به زبان مادری خود استفاده کنند.
- امنیت بالا: تیم امنیتی وردپرس به طور مداوم برای حل مسائل امنیتی در این پلتفرم کار می کنند.
ساخت سایت با جوملا
جوملا چیست و چگونه ایجاد شد؟ جوملا یک سیستم منبع باز و رایگان است. با استفاده از این پلتفرم می توانید وب سایت های پویا ایجاد کنید و آنها را از طریق یک پنل مدیریتی با ویژگی های پیچیده مدیریت کنید. جوملا به زبان PHP نوشته شده است و معمولا بر پایگاه داده MySQL متکی است. طراحی سایت با جوملا طیف گسترده ای از ویژگی ها و عملکردها را ارائه می دهد، از جمله توانایی ایجاد انواع مختلف از جمله توانایی ایجاد انواع مختلفی صفحات وب، مدیریت دسترسی هر کاربر، سازماندهی محتوا و سفارشی کردن ظاهر وب سایت با استفاده از قالب جوملا و افزونه ها را در اختیار کاربر قرار می دهد. ویژگی هایی که جوملا را بستر مناسبی برای پروژه های آنلاین شماست:
- منبع باز
- انعطاف پذیر
- پنل مدیریت
- سئو دوستانه
- افزونه های متعدد
- رایگان
- ذخیره سازی داخلی
- چندزبانه
ایجاد سایت با دروپال
سیستم مدیریت محتوای دروپال نیز مانند جوملا و وردپرس یک پلتفرم رایگان و منبع باز است. میلیون ها نفر و سازمان ها در سراسر جهان از آن برای ساخت و نگهداری وب سایت های خود استفاده می کنند. طراحی سایت با دروپال یک چارچوب مدیریت محتوای محبوب و قابل تنظیم است. این باعث می شود که هم برای توسعه وب سایت های ساده و هم برای برنامه های کاربردی وب پیچیده مناسب باشد. این شامل هزاران ماژول و تم برای جذب مخاطبان وب، رشد آگاهی از برند و ایجاد یک جامعه است. پلتفرم دروپال برای چه کسانی مناسبه؟ دروپال هم مثل پلتفرمهای مدیریت محتوای دیگه یه سری مزایا و معایبی داره. این شغل شماست که باید مزایا و معایبش رو نسبت به شغل خودتون بسنجید تا تصمیم درستی بگیرید. امروز ما هم کمکتون میکنیم تا تصمیم بهتری بگیرید. دروپال همچنین دارای ویژگی ها و قابلیت هایی برای موارد زیر است:
- مدیریت URL
- مدیریت منو
- زمان بندی محتوا
- بهینه سازی موتورهای جستجو
- امکان تعیین نقش برای کاربران
بهترین سیستم مدیریت محتوا
هنگامی که بخواهید یک سیستم مدیریت محتوا انتخاب کنید با گزینه های زیادی روبرو هستید و انتخاب یک گزینه ی مناسب ممکن است چندان آسان نباشد. در حال حاضر تعداد زیادی برنامه در بازار وجود دارد که هر کدام امکانات و قابلیت های متفاوتی دارند. سؤالی که باید از خود بپرسید اینست که نیاز های CMS برای پشتیبانی بهینه از پروژه ی آنلاین برنامه ریزی شده ی شما به چه مواردی نیاز دارد؟! برای یافتن مناسب ترین CMS برای پروژه ی خود و بهره گیری از ویژگی های آن به بهترین وجه ممکن، درک روشنی از محتوای وب و هدف آن ضروری است. سوالی که همیشه کاربران از ما می پرسند اینه که برای طراحی سایت از سیستم مدیریت محتوا یا کد نویسی استفاده کنند؟ بهترین نرم افزار مدیریت محتوای سایت کدومه؟ در جواب این سوالات باید بگم که هدف و نیاز شما از طراحی سایت چیه؟ در جواب باید بگم که انتخاب پلتفرم و نوع طراحی سایت به نیاز و هدف شما از سایت بستگی دارد. برای دریافت مشاوره دقیق تر با مشاوران دارکوب تماس بگیرید.
سخن آخر
انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب برای کسب و کار شما میتونه کار سختی باشه. هر پلتفرمی از دیگری متفاوته. درسته که تا حالا وردپرس بیشترین نصب رو تو جهان داشته اما معنیش این نیست که برای شما بهترین گزینه است. سوالاتی که پرسیدیم رو مد نظر داشته باشید تا بتونید CMSها رو باهم مقایسه کنید. با توجه به موارد ذکر شده در بالا طراحی سایتی به روز و کاربر پسند برای شرکت ها لازم و ضروری می باشد و با انجام سئو و بهینه سازی وب سایت می توان سایت تبدیل به یکی از منابع جذب مشتریان نمود.
سایر مقالاتی که ممکن است علاقه مند باشید