اشتباهات رایج در طراحی سایت با وردپرس

نوشته شده توسط مهندس کلانتری

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=60

4/5 - (2 امتیاز)

وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا یا CMS است که تقریبا از هر چهار وب سایت یکی از آن استفاده می کند. این محبوبیت وردپرس بخاطر سادگی و انعطاف پذیری آن است. شما می توانید در توسعه یک وبلاگ تا یک وب سایت فروشگاهی از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید. و از آنجایی که وردپرس دارای کاربران و جامعه پشتیبان بزرگ تری در بین توسعه دهندگان وب است روز به روز بر امکانات و امنیت آن افزوده می شود.

سادگی استفاده از وردپرس عوارض جانبی ناخواسته ایی را با خود داشته است. یکی از آن ها به وجود آمدن نسل تازه کار در صنعت توسعه وب است که توانسته اند با دانش و تجربه ایی اندک دست به توسعه وب سایت بزنند و بعضا مشکلاتی برای صاحبان وب سایت و مشتریان آن به وجود آوردند. برای همین است که ما در دارکوب بعضی مواقع با مشتریانی مواجه می شویم که به علت ناراضی بودن از طراحی وب سایت قبلی خود مشکل را از وردپرس می بینند و می خواهند در وب سایت بعدی خود از سایر تکنولوژی ها استفاده شود. همانطور که گفتم این یک نتیجه گیری غلط است و مشکل در حرفه ایی نبودن توسعه دهنده وب است و نه از وردپرس.

بنابراین تصمیم گرفتم برخی از مشکلاتی را که صاحبان وب سایت بخاطر حرفه ایی نبودن طراحان در وردپرس با آن مواجه می شوند را بررسی کنم تا این نگرانی ها بابت استفاده از وردپرس رفع شود.

 

استفاده از قالب آماده

در توسعه قالب وب سایت شما دو انتخاب دارید. از قالب آماده استفاده کنید یا قالبی را تماما از نو کدنویسی کنید. هر یک از این روش های مزایای خود را دارند. اما مشکلی که من می خواهم در اینجا به آن اشاره کنم استفاده از قالب آماده است. قالب آماده می تواند سرعت و در نتیجه هزینه توسعه وب سایت را کاهش دهد. اما قالب های آماده اغلب با محدودیت ها و ریسک هایی همراه هستند. از محدودیت های آن می توان به رمزگذاری شدن بخش هایی از آن توسط توسعه دهنده اصلی قالب اشاره کرد. یعنی شما در زمان دستکاری کد های قالب و نیاز به تغییرات خاصی در آن نیاز به اجازه توسعه دهنده اصلی دارید. که در صورت در دسترس بودن آن شخص شما باید کار توسعه وب را به وی بسپارید و با شرایط آن کنار بیایید.

از سوی دیگر از آنجایی که کد های قالب آماده توسط شخص دیگر توسعه داده شده است می تواند حاوی کد های مخرب بوده و یا در همان نقطه اول کیفیت توسعه خوبی را نداشته باشد. علاوه بر این در استفاده از قالب های آماده برای طراحی وب سایت، این احتمال وجود دارد که وب سایت شما شبیه وب سایت دیگری باشد. این مسئله نیز برای یک حضور حرفه ایی در بازاریابی اینترنتی به چشم کاربر چندان خوشایند نبوده و باعث می شود که کاربر حسی بی تفاوت به سایت شما به علت خاص نبودن طراحی آن پیدا کند.

بنابراین پیشنهاد ما در دارکوب این است که تا جایی که می شود از قالب های آماده در توسعه وب سایت استفاده نکنید. همانطور که ما این روش را برای مشتریان خود پیشنهاد نمی کنیم و هرگز انجام نمی دهیم.

 

ایمن سازی

مسئله دیگری که اغلب ما از صاحبان وب سایت به عنوان نارضایتی از وردپرس می شنویم مربوط به امنیت است. اکثر افراد فکر می کنند که مشکل از وردپرس است. اما در واقع این سیستم مدیریت محتوا در بسیاری از وب سایت ها استفاده شده است و به طور مداوم در حال توسعه بیشتر و رفع باگ های نسخ جدید آن است. وردپرس برای هر حفره امنیتی راه حلی در نسخه اصلاحی ارائه می دهد. اما چرا برخی وب سایت ها همچنان مشکل امنیتی دارند؟ علت آن را باید در عدم نگهداری مناسب وب سایت جستجو کرد. همانطور که گفتم با رفع یک مشکل امنیتی نسخه جدیدی از وردپرس ارائه می گردد که لازم است در وب سایت به روز شود. البته این حفره امنیتی نیز می تواند نه در خود وردپرس بلکه در درون پلاگین ها و افزونه های آن باشد. یعنی در زمان توسعه وب سایت ممکن است از پلاگینی استفاده شده باشد که حفره امنیتی آن هنوز کشف و رفع نشده باشد و لازم است که علاوه بر استفاده از پلاگین های با کیفیت همیشه مراقب مشکلات امنیتی آن باشیم و آن ها را نیز به روز نگه داریم.

البته مشکل امنیتی یک وب سایت می تواند به دلایل ساده تری نیز رخ دهد. مثلا توسعه دهندگان غیر حرفه ایی ممکن است تکنیک های لازم را که باید در هر وب سایتی برای ایجاد امنیت و پیشگیری از نفوذ هکر ها و بد افزار ها صورت می گیرد را نشناسد و در زمان توسعه وب سایت از آن ها استفاده نکند. یا حتی وجود پلاگین های غیر فعال می تواند وب سایت آسیب پذیر نماید. بنابراین وب سایت به راحتی در چنین وضعیتی مورد هجوم و آسیب امنیتی قرار می گیرد که این مسئله نیز باید توسط یک توسعه دهنده وب حرفه بررسی و رفع گردد. در غیر این صورت مشکلات امنیتی وب سایت که توسط گوگل قابل شناسایی است باعث آسیب به سئوی وب سایت می گردد. چون امن بودن یک وب سایت یکی از معیار های رتبه بندی وب سایت است. اگر وب سایت شما مشکل امنیتی داشته باشد مرورگر اینترنتی این مسئله را به کاربر اطلاع می دهد و در این وضعیت وب سایت شما نزد کاربران چهره خوبی را نشان نمی دهد و در این حالت کاربران زیادی را از دست خواهید داد.

 

سرعت وب سایت

بعضا دیده می شود که سرعت بارگذاری وب سایت پایین است. خوشبختانه وردپرس نیز در زمینه سرعت خوب عمل می کند و می توان با آن وب سایت های زیبا، سبک و کارآمدی را توسعه داد. اما چرا برخی از وب سایت هایی که با وردپرس توسعه داده می شوند سرعت خوبی ندارند؟ علت این مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد. وب سایت می تواند به دلایل مختلفی کند باشد. مثلا هاست آن سرعت و کیفیت مناسبی نداشته باشد یا هاست مخصوص میزبانی وردپرس تنظیم نباشد. اما اگر بخواهیم مشکل را در قسمت طراحی بیابیم باید چند نکته را بررسی کنیم.

تصاویر و ویدئو ها بیشترین حجم یک صفحه وب را به خود اختصاص می دهند. هر چه تعداد تصاویر بالاتر باشد حجم صفحه بالاتر می رود و در نتیجه صفحه در مدت زمان بیشتری بارگذاری می شود. اما برای این مسئله هم توسعه دهندگان وب حرفه ایی راه حلی دارند. علاوه بر تغییر اندازه عکس و تنظیم کیفیت آن می توان از پلاگین ها و ابزار های بهینه سازی تصاویر استفاده کرد. این ابزار ها حجم و ساختار فایل ها را برای کاهش حجم آن تغییر می دهند تا سریع در سیستم کاربر بارگذاری شود.

دیگر آنکه سرعت وب می تواند بخاطر تکنولوژی ها و کدهای استفاده شده در وب سایت نیز کاهش پیدا کند. این مسئله می تواند به چندین شیوه رخ دهد. تکنولوژی استفاده شده حجم و سرعت مناسبی ندارد یا به درستی از آن استفاده نشده است. اما نکته دیگری که می توان در اینجا به آن اشاره کرد حجم بالا صفحه و سرعت پایین آن بخاطر عدم فشرده سازی فایل ها است. که می توان کد های وب سایت را با روش هایی فشرده سازی کرد و یا از نسخ کم حجم آن برای سرعت بهتر سایت استفاده نمود.

راه دیگری که امروز طراحان حرفه ایی در جهت بالا رفتن سرعت وب سایت بکار می برند استفاده از متد های Caching است. یکی از کار های این متد ها ذخیره فایل ها در قسمت Cache مرورگر اینترنتی است. با ذخیره شدن برخی فایل ها در این قسمت با رفتن کاربر به صفحات مختلف سایت و یا بازدید های بعدی کاربر دیگر نیازی به دانلود مجدد این فایل ها نیست، در نتیجه سرعت وب سایت افزایش می یابد.

این ها تنها چند نکته کوچک و متداول درباره سرعت وب سایت در وردپرس و هر نوع دیگر طراحی وب است. بهینه سازی وب سایت خود نیاز به دانش و تجربه زیادی دارد چون مسائل زیادی می تواند بر سرعت وب سایت تاثیر منفی بگذارد.

 

ساختار وب سایت

ساختار وب سایت از دو جهت اهمیت دارد. راحتی پیشمایش وب سایت توسط کاربر و دیگری قابل فهم بودن سایت برای ربات های موتورهای جستجو. هر دوی این موارد می تواند بر روی سئو و نرخ تبدیل کاربر به مشتری تاثیر بگذارد. هرچه کاربران راحت تر وب سایت را پیشمایش کنند رضایت آن ها بالاتر می رود، کالا و محتوای مورد نیاز خود را سریع تر می یابند و مراحل سفر کاربر از انتخاب محصول تا انجام خرید سرعت و سهولت خواهد یافت.

از سوی دیگر ربات ها موتورهای جستجو نیز مدام در حال رفتن از یک وب سایت به سایت دیگر هستند. مطالب آنها را خوانده و فهرست می کنند. اینکه چه مقدار از محتویات یک وب سایت خوانده و فهرست شود به ساختار قابل فهم و استاندارد آن برای سئو و ربات های موتورهای جستجو بستگی دارد.

بنابراین برای به دست آوردن حداکثر بازدهی از وب سایت باید ساختار آن را برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه کرد. این ساختار می تواند در جنبه های مختلفی صورت پذیرید. مثلا تعداد سطوح طبقه بندی، دسته بندی های اصلی و فرعی، تگ ها و از همه مهمتر ساختار URL ها باید در طراحی بسیار سنجیده و بهینه باشند.

 

پشتیبان گیری

معمولا بسیاری از صاحبان وب سایت و توسعه دهندگان آن پشتیبان گیری از فایل ها و اطلاعات را فراموش می کنند. لازم است اطلاعات با ارزش وب سایت ها مرتبا به صورت دستی و یا اتوماتیک پشتیبان گیری شود. شما حتی می توانید با نصب پلاگین ها از پشتیبان غیر دستی استفاده کنید. در هر صورت پشتیبان گیری باید یکی از مواردی است که باید همیشه در نظر داشته باشید.

 

طراحی واکنش گرا

امروز تعداد کاربران موبایل از کاربران دستگاه های دسکتاپ بیشتر شده است. بیشتر کاربران ترجیح می دهند که از دستگاه های موبایل برای انجام جستجو های خود استفاده کنند. برای همین گوگل پیشنهاد می کند که وب سایت برای بهبود تجربه کاربران در بازدید وب سایت از طریق دستگاه های موبایل، از طراحی واکنش گرا یا Responsive استفاده شود. با این روش وب سایت در صفحات نمایش با اندازه های متفاوت به خوبی دیده خواهد شد. علاوه بر تجربه کاربری بهتر با طراحی واکنش گرا در دستگاه های موبایل، این روش نسبت به سایر روش ها هم از نظر هزینه پیاده سازی و هم از نظر نگهداری بسیار راحت تر و به صرفه تر می باشد. بنابراین شما با طراحی واکنش گرا (مگر در استراتژی های بازاریابی متفاوت) به توسعه نسخه موبایل وب سایت و یا اپ ها برای دسترسی کاربران موبایل به وب سایت نیازی نخواهید داشت.

 

توجه به پشتیبانی و بروز رسانی

وب سایت را باید یک سیستم زنده در نظر گرفت. یک سیستم زنده نیاز به مانیتورینگ، تعمیر و نگهداری دارد. وب سایت های حساس و پر کاربر مانند بانک ها نیاز به پشتیبانی 24 ساعته دارد. اما وب سایت های معمولی با حساسیت کمتر نیز بی نیاز از پشتیبانی نیستند. تکنولوژی مدام در حال پیشرفت است. حفره ها و مشکلات امنیتی مدام در حال کشف و رفع و بوجود آمدن مجدد هستند. بنابراین وب سایت شما نیز نیاز به روز رسانی خواهد داشت و شما نباید وب سایت خود را تا زمانی که از سرویس خارج می شود به حال خود رها کنید. در غیر این صورت وب سایت شما به خاطر بدی عملکرد نزد کاربران و موتورهای جستجو اعتبار خود را از دست خواهد داد. این بروز رسانی ها می تواند در پلاگین ها، نسخه وردپرس و یا طراحی وب سایت انجام گیرد.

 

کلام آخر

همانطور که دیدید اشتباهات متداول در طراحی سایت با وردپرس بیشتر مربوط به عدم استفاده صحیح از این سیستم مدیریت محتوا و تکنولوژی های مرتبط با آن است. برای همین پیشنهاد من این است در زمان طراحی وب سایت انرژی خود را صرف یافتن یک شرکت طراحی وب سایت حرفه ایی و شناخته شده کنید. تا علاوه بر اینکه در زمان توسعه وب سایت محصولی با کیفیت به شما ارائه شود، بلکه در زمان نیاز پشتیبانی مناسبی به شما ارائه گردد. مشکلی که بسیاری از صاحبان وب سایت ها دارند همین عدم پشتیبانی مناسب از محصول است. زیرا طراحان غیر رسمی توانایی پشتیبانی دراز مدت مشتریان متعدد را ندارند و طبیعتاً در ادامه کار دچار مشکل خواهند شد. بنابراین پیشنهاد ما در دارکوب به شما این است که علاوه بر طراحی باید به پشتیبانی وب سایت در زمان سفارش آن نیز توجه لازم را داشته باشید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز