این روزها که همه چیز آنلاین است داشتن سایت از اولویت های حضور در بازار کسب و کار است. طراحی سایت بهترین راه برای معرفی کسب و کار و برندینگ شماست. زمان صرف شده برای طراحی سایت، به روزرسانی و همینطور پشتیبانی سایت از مسائل مهمی است که باید به آن دقت کنید. اگراصول طراحی سایت را رعایت کنید می توانید یک سایت کاربرپسند داشته باشید تا کاربران بیشتری را به سمت سایت حود جذب کنید. طراحی سایت انواع مختلف دارد مثلا داینامیک، استاتیک که نوع طراحی هر کدام متفاوت است. در ادامه درباره تفاوت های سایت های داینامیک و استاتیک صحبت خواهیم کرد.
طراحی سایت داینامیک (Dynamic)
سایت داینامیک یا پویا یکی از به روزترین روش ها در طراحی سایت می باشد. سایت های داینامیک امکانات بیشتری را بابت مدیریت سایت در اختیار کاربر قرار می دهد. این سایت ها دارای پایگاه داده هستند و به وسیله چندین زبان برنامه نویسی از جمله سیستم مدیریت محتوا (CMS) و همینطور PHP، Python،HTML، CSS و JavaScript استفاده می شود. سایت های داینامیک چند صفحه ای و دارای پنل مدیریتی هستند که همه محتوای سایت با استفاده از پنل مدیریت به راحتی بهینه و به روزرسانی می شوند. این نوع طراحی کارفرما را قادر می سازد تا در صورتی که وب سایت نیاز به تغییرات خاصی داشته باشد بتواند به راحتی و بدون نیاز به مراجعه به طراح، مطالب وب سایت خود را مدیریت نماید. میزان دسترسی برای اعمال تغییرات در وب سایت معمولا شامل منوها، مطالب صفحات و تصاویر می باشد و معمولا کارفرما دسترسی برای تغییر قالب و گرافیک کلی وب سایت را نخواهد داشت. امروزه اکثر طراحان وب سایت ها را به صورت داینامیک طراحی می نمایند زیرا مدیریت و اعمال تغییرات را حتی برای توسعه دهندگان وب ساده می سازد. سایت های داینامیک بیشتر در طراحی سایت هایی مانند شرکتی، فروشگاهی، آموزشی و ... مورد استفاده هستند. سایت های داینامیک مزایای زیادی دارند از جمله:
- به راحتی می توان به روزرسانی های سایت را انجام داد.
- هزینه ی به روزرسانی مقرون به صرفه
- تجربه کاربری بهتر
- بهینه سازی موتورهای جستجو
- دارا بودن پنل مدیریتی
سایت های داینامیک از ویژگی های مثبت زیادی برخوردار است که در اینجا بخشی از آن ها را گفتم، هر کدام از این ویژگی ها می تواند کمک زیادی به معرفی کسب و کار و برند شما کند. در ادامه برخی از معایب این سایت هم عنوان می کنم:
- هزینه تولید و هاست بالا
- سرعت بارگذاری پایین تر
- مدت زمان طراحی بالاتر
طراحی سایت استاتیک (Static)
وب سایت های استاتیک از اولین سایت هایی بودند که طراحی شدند. این نوع سایت ساختار ثابتی دارند و صرفا با HTML و CSS طراحی می شوند. موردی که در رابطه با این نوع سایت ها وجود دارد این است که چون این ها پنل مدیریت ندارند پس امکان به روزرسانی و ویرایش سایت به راحتی فراهم نیست و حتما باید توسط کدنویس حرفه ای انجام شود. شرکت هایی که تغییرات و به روز رسانی های محدودی دارند عموما از سایت های استاتیک استفاده می کنند. این سایت چون محتوای کمی دارد سرعت بارگذاری سایت بالاست و در نتیجه سایت سئوی خوبی هم دارد اما چون این سایت امکان به روزرسانی محتوا را به کاربر نمی دهد همین باعث می شود که رتبه سایت در گوگل کاهش پیدا کند. در ادامه برخی از مزایای سایت های استاتیک و میگم.
- مدت زمان طراحی کوتاه تر
- هزینه طراحی پایین تر
- سرعت بارگذاری بالاتر
- امنیت بالاتر
از سایت های استاتیک بیشتر برای طراحی سایت هایی مانند نمایشگاهی، معرفی کسب و کار، بیوگرافی و غیره استفاده می شوند. در کنار ویژگی های خوبی که این سایت دارد برخی از معایب آن هم باعث می شود که این نوع سایت ها کمتر طراحی شوند، برای مثال این نوع سایت ها چون سرعت بارگذاری بالاتری دارند بنابراین می توانند سئوی خوبی هم داشته باشند اما چون کاربران امکان به روزرسانی محتوا را ندارند این موضوع روی سئوی سایت هم تاثیر می گذارد و رتبه سایت را در گوگل کاهش می دهد.
- هزینه پشتیبانی بالا
- نداشتن پنل مدیریتی
- وابسته به طراح بابت پشتیبانی
- تک صفحه ای
مزیت های طراحی سایت داینامیک نسبت به استاتیک
در بالا درباره سایت های استاتیک و داینامیک هر کدام به طور جداگونه توضیح دادیم. طراحی سایت استاتیک امروزه کاربرد کمتری دارند.
- وب سایت داینامیک این قابلیت را به کارفرما می دهد تا بدون نیاز به طراح مطالب وب سایت را مدیریت نماید در حالی که وب سایت استاتیک چنین قابلیتی را ندارد و همیشه مالک وب سایت را وابسته به طراح می نماید.
- اعمال تغییرات در سایت های داینامیک بسیار راحت تر می باشد و برای تغییر در سایت کافی است کد مربوط به آن بخش عوض شود. به عنوان مثال در صورتی که لازم باشد قالب وب سایت خود را تغییر دهید در وب سایت داینامیک کافی است قالب کلی وب سایت را عوض نمایید حال آنکه در وب سایت استاتیک برای تغییر قالب می بایست تمامی صفحات وب سایت تغییر یابد که این مورد عملیات تغییر را بسیار مشکل می نماید.
- در طراحی سایت داینامیک در صورتی که قصد تصحیح و یا ویرایش بخش خاصی را داشته باشید که در تمامی صفحه ها تکرار می شود کافی است بخش مورد نظر را در یک قسمت از سایت تغییر دهید حال آنکه در وب سایت استاتیک می بایست بخش مورد نظر در تمامی صفحات وب سایت ویرایش گردد. به عنوان مثال در صورتی که قصد داشته باشید یک منو به منوهای وب سایت اضافه نمایید در نوع استاتیک می بایست در تک تک صفحه ها منوی مورد نظر را اضافه نمایید در صورتی که در روش دینامیک کافی است وارد کنترل پانل سیستم مدیریت محتوا شده و منوی جدید اضافه نمایید.
- به توجه به وجود سیستم های مدیریت محتوای رایگان امروزه هزینه های مربوط به طراحی سایت داینامیک به نسبت استاتیک پایین تر آمده و می توان عملیات های زمان بر و هزینه بردار در ساخت سایت را به مانند درج اطلاعات وب سایت به عهده کارفرما گذاشت تا بدین وسیله هزینه های تمام شده پروژه پایین بیاید.
- با اینکه سایت های داینامیک سرعت بارگذاری پایین تری دارند اما معمولا تجربه کاربری و عملکرد بهتری را نسبت به سایت های استاتیک دارند. پویا بودن سایت، امکان اعمال تغییرات در سایت نیز باعث ارائه تجربه کاربری بهتری می شود.
- یکی از موارد مهم در طراحی سایت و برندینگ، سئو و بهینه سازی است. یکی از مواردی که روی سئو تاثیر به سزایی دارد به روز بودن سایت است چون این سیگنال را به موتورهای جستجو می دهد که این کسب و کار فعال و پویاست. این امکان در سایت های داینامیک انجام پذیر است.
نتیجه گیری
به هیچ وجه وب سایت خود را به صورت استاتیک طراحی ننمایید زیرا در آینده و در جهت توسعه وب سایت خود با مشکلات بسیاری مواجه خواهید شد و می توانید برای داشتن بیشترین امکانات با پایین ترین هزینه ممکن از سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر دروپال، جوملا و وردپرس استفاده نمایید. این سیستم های مدیریت همچنین قالب ها و امکانات جانبی فراوانی دارند و این امکان را به شما می دهند که حتی وب سایت خود را به صورت رایگان طراحی نمایید و برای راه اندازی وب سایت خود فقط هزینه مربوط به ثبت دامنه و اختصاص هاستینگ را پرداخت نمایید. جهت هر گونه مشاوره در زمینه راه اندازی سایت های اینترنتی با کارشناسان دارکوب تماس حاصل فرمایید.