تغییر قالب وب سایت و تاثیر آن بر سئو

نوشته شده توسط مهندس کلانتری

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=475

5/5 - (3 امتیاز)

ساخت وب سایت با کمک CMS ها کمک بزرگی در توسعه وب است. با CMS هایی مانند وردپرس، جوملا و غیره دیگر نیازی به این نیست برنامه نویس قسمت های تکراری و مشترک هر وب سایت را از نو بسازد. البته CMS ها همیشه بهترین گزینه برای ساخت وب سایت نیستند. گاهی لازم است ما به سراغ تکنولوژی هایی مانند لاراول برویم تا وب سایتی اختصاصی تر توسعه دهیم که احتمالا با یک CMS نمی توانیم به حداکثر بهره وری آن برسیم.

زمانی که ما از CMS استفاده نمی کنیم، تکلیف روشن است. باید تمام قسمت های وب سایت با کمک یکی یا چند تکنولوژی وب و دیتابیس ها توسعه داده شود. این شامل قالب یا Theme وب سایت نیز می شود. اما در CMS مسئله قدری متفاوت است. ما در توسعه وب سایت با CMS می توانیم از قالب های آماده استفاده کنیم یا یک قالب را از نو توسعه دهیم. البته ما در شرکت طراحی سایت و سئو دارکوب هیچگاه از قالب آماده استفاده نمی کنیم، چون قالب های آماده مسائل و محدودیت های خود را دارند و در برخی موارد می توانند مشکل ساز شوند.

وب سایت شما از هر نوع که باشد فرقی نمی کند. شاید روزی تصمیم بگیرید که قالب آن را به دلیل زیبایی تغییر بدهید. اما قالب بجز زیبایی، از نظر کارایی (کاربر پسند بودن) و سازگاری با موتورهای جستجو (سئو) نیز بسیار اهمیت دارد.

بنابراین ما نباید تنها به ظاهر وب سایت توجه کنیم، باید کاربر پسند بودن آن را به آزمایش بگذاریم. آیا کاربر به راحتی می تواند به آنچه که می خواهد در وب سایت دسترسی پیدا کند؟ آیا کاربر به درستی در مسیر سفر وب سایت، یعنی آشنایی با برند و محصول تا در نهایت خرید و مراحل پس از فروش قرار می گیرد؟ یا کاربران زیادی بدون اینکه این مسیر را کامل کنند وب سایت را ترک می نمایند؟

یک وب سایت علاوه بر کاربران باید برای موتورهای جستجو نیز مطلوب باشد. موتورهای جستجو وب سایت ها را از طریق هوش مصنوعی و ربات های برنامه نویسی شده بازدید و درک می کنند. اما بازدید های ربات ها با درک آن ها از وب سایت با یک کاربر انسانی کاملا متفاوت است.

ربات ها برای درک یک وب سایت بجای خواندن صفحات با چشم، به کد های صفحه مراجعه می کنند. این کدها علاوه بر محتوا حاوی اطلاعاتی درباره شیوه نمایش صفحه به کاربر انسانی هستند. بنابراین یک صفحه وب باید به گونه ایی توسعه داده شود که شیوه ارائه انسانی آن با شیوه ارائه برای ربات ها به یکدیگر تاثیر منفی نگذارند. برای مثال یک صفحه وب سایت می تواند از نظر انسانی به خوبی قابل بازدید و درک باشد اما شیوه کدنویسی آن بر خلاف منطق قابل فهم از سوی موتورهای جستجو باشد.

در این مقاله از دارکوب ما بیشتر به تاثیر قالب بر سئو می پردازیم. در نهایت شما یا کارشناس سئوی وب سایت شما باید با بررسی قالب وب سایت و استاندارد های سئوی پیاده سازی شده در آن درباره تغییر قالب وب سایت تصمیم بگیرید.

 

چرا قالب وب سایت بر روی سئو تاثیر می گذارد؟

قالب وب سایت ارائه دهنده محتوای صفحات برای بازدید کنندگان و موتورهای جستجو است. از منظر کاربر اگر وب سایتی نتواند به خوبی با بازدید کننده ارتباط برقرار کند و مسیر سفر وی را در آن تا پایان مرحله خرید و پس از آن را هموار نماید، می تواند باعث نارضایتی کاربر و ترک وب سایت توسط وی شده و در نتیجه با افزایش نرخ پرش (Bounce Rate) بر روی سئوی وب سایت تاثیر بگذارد. برای مثال اگر وب سایتی بخاطر استفاده از یک قالب سنگین و بهینه نشده سرعت بارگذاری وب  سایت را افزایش دهد، می تواند موجب نارضایتی و ترک وب سایت توسط کاربر شود.

از منظر موتورهای جستجو نیز وب سایتی که استاندارد های سئو را در قالب خود رعایت نکرده است ممکن است به دلایل مختلف مورد بی توجهی موتورهای جستجو قرار گیرد. هرچه کدهای وب سایت برای موتورهای جستجو قابل درک تر باشد، صفحات و محتوای بیشتری از سایت توسط موتورهای جستجو فهرست و رتبه بندی می گردد که این باعث افزایش رتبه و بهبود سئو وب سایت می شود.

در ادامه حالاتی را که در هر قالب وب سایت می تواند بر روی سئو تاثیر بگذارد بررسی می کنیم.

 

تاثیر شلوغی قالب بر سئو

شما در ارائه محتوا به بازدید کننده باید یک تعادل برقرار کنید. زمانی اطلاعات زیادی آن هم ها پشت سر هم و بدون سازماندهی مناسب در یک صفحه قرار می دهید، با این کار به سادگی بازدید کننده از وب سایت شما خسته و فراری می شود. زمان صرف شده در وب سایت توسط کاربر و نرخ ترک وب سایت از پارامتر های سئو می باشد.

بنابراین در قالب شما، باید محتوا به شکل خوانا و کاربر پسندی ارائه گردد. امکاناتی که CMS ها و HTML به شما می دهند، همان تگ هایی هستند که ساختار یک صفحه را سازمان می دهند. استفاده صحیح از کد های می تواند بر خوانایی صفحه تاثیر گذار باشد. برای مثال: تگ های H1-H6 می توانند طبقاتی از عنوان را ارائه دهند که بازدید کننده با یک نگاه به بخش های مختلف ارائه شده محتوا پی برده به خواندن ادامه می دهد. این خوانایی یکی از مهم ترین پارامتر ها برای باقی ماندن کاربر در وب سایت است که علاوه بر این مطلب مطالب دیگری را از وب سایت شما بخواند چون اطلاعات وب سایت شما به طور مفید و جذابی به وی ارائه شده است. از سوی دیگر اگر در وب سایت خود از تبلیغات استفاده می کنید زیاد بودن آن ها می تواند موجب نارضایتی کاربران شود. و این نیز به کاربرد و سئوی وب سایت آسیب وارد می کند.

اما اگر موتور جستجو از وب سایت شما بازدید کند چطور؟ از آنجایی که ربات های موتورهای جستجو با کدهای وب سایت شما سر رو کار دارند، اگر در قالب وب سایت شما استاندارد ها رعایت نشده باشند، احتمالا ربات ها از محتوای وب سایت شما آگاهی نخواهند یافت و به سئو آسیب وارد می شود. یکی از نکاتی مهم این است که در کد نویسی صفحه و ارائه آن نظم رعایت شود. توجه داشته باشید که ترتیب کدها می تواند با ترتیب المان ها و محتوایی که در صفحات وب ارائه می شوند متفاوت باشد. اگر محتوای کم اهمیت زیادی پیش محتوای اصلی قرار گیرد و ترتیب منطقی در آن رعایت نشود، ممکن است موتورهای جستجو محتوای اصلی را نیافته یا به آن توجه کمی داشته باشند. علاوه بر این اگر در قالب وب سایت برای ارائه محتوا از کدهای جاوا اسکریپت استفاده شده باشد. ممکن است محتوا در میان کدهای جاوا اسکریپت قرار گرفته شده باشد که این نیز می تواند مانعی برای درک موتورهای جستجو از محتوای وب سایت شما شود.

در واقع هر نوع طراحی قالب باید علاوه بر توجه به رضایت بازدید کننده باید برای موتورهای جستجو نیز مطلوب باشد. کاربران نیازی به درک منطق کدهای استفاده شده در صفحه وب ندارند، اما ربات های موتورهای جستجو برای خواندن صفحه و فهرست و رتبه بندی کردن آن نیازی شدیدی به درک کد های آن دارند.

 

قالب سایت و تاثیر آن بر سئو و سرعت وب سایت

این روزها هیچ کس حوصله و صبر گذشته را ندارد. همه انتظار دارند که با یک کلیک به آن چیز که می خواهند برسند. تحقیقات نشان می دهد که اگر بیش از 7 ثانیه بارگذاری وب سایت طول بکشد احتمال ترک وب سایت توسط کاربر به شدت افزایش می یابد. نه تنها با ترک کاربر وب سایت شما بازدهی کمتری خواهد داشت بلکه موتورهای جستجو سرعت پایین سایت و این رفتار کاربران را تشخیص داده و سئوی وب سایت تاثیر منفی می گذارد.

قالب هایی که برای سئو مناسب نیستند اغلب حجم زیادی دارند و کدهای آن ها برای سئو بهینه نشده اند. تصاویر پیش زمینه سنگین، کد های فشرده نشده قالب، استفاده زیاد از فایل های فلش و غیره همه می توانند بر سرعت وب سایت تاثیر منفی بگذارند. اگر قالب وب سایت شما این گونه است بهتر است که فکری به حال آن کنید و طراحی آن را تا جای ممکن با سئو سازگار نمایید. همچنین شما می توانید از ابزار تست سرعت گوگل برای مناسب بودن سرعت آن بهره ببرید.

 

قالب ریسپانسیو و سئو

از آنجایی که تعداد کاربران موبایل وب سایت از کاربران دسکتاپ روز به روز بیشتر می شود، هر وب سایتی باید در طراحی قالب سازگاری لازم را با انواع دستگاه ها با اندازه صفحات متفاوت را داشته باشد. برای سرویس دهی به کاربران موبایلی وب سایت سه راه وجود دارد: یکی تهیه نسخه موبایلی وب سایت، تهیه app و دیگری استفاده از طراحی Responsive یا واکنش گرا. گوگل نیز به صاحبان وب سایت ها استفاده از طراحی واکنش گرا را پیشنهاد می دهد. این راه حل بسیار ساده تر و کم هزینه تر از سایر گزینه ها است. با یک قالب واکنش گرا صفحه وب سایت به اندازه صفحه نمایشگر کاربر تغییر اندازه می دهد و المان های صفحه را نیز متناسب می سازد. خوب این چه ربطی به سئو دارد؟ گوگل حواسش به سازگاری وب سایت شما با دستگاه های موبایل است در صورتی که عدم سازگاری آن را به کاربران موبایل پیشنهاد نمی دهد و حتی اگر کاربری با موبایل وارد وب سایت شما شود از آن بهره کافی را نخواهد برد. در هر صورت شما ترافیک و بازدهی وب سایت را از جهت کاربران موبایل از دست می دهید. شما می توانید با تهیه یک قالب واکنش گرا این مسئله را به راحتی حل نمایید.

 

تاثیر قالب های آماده بر سئو

استفاده از قالب های آماده در طراحی وب سایت بسیار متداول است. چون زمان و هزینه توسعه پروژه را کاهش می دهد. اما همه قالب های آماده مناسب نیستند. یا بهتر است بگوییم اکثر قالب های آماده خوب بسیار گران تر از یک قالب اختصاصی است. قالب های آماده همراه با خود محدودیت هایی دارند که بر سئو تاثیر می گذارد. چون طراحی سئو جدا از وب سایت نیست و این دو باید به شکلی با هم توسعه داده شوند. در صورتی که یک قالب آماده اصول فنی سئو را در هنگام توسعه در نظر نگرفته باشد، این مسئله می تواند در آینده بسیار مشکل ساز باشد. از سوی دیگر برخی از قالب های آماده با رمز گذاری بخشی از کد های قالب از دستکاری های حرفه ای قالب توسط صاحب وب سایت جلوگیری می کنند. و این مانعی است برای پیاده سازی سئوی حرفه ایی و انجام تغییرات لازم در وب سایت. حتی انجام این تغییرات نیز خود بدون صرف هزینه و زمان امکان پذیر نیستند. برای همین ما در شرکت طراحی وب سایت و سئوی دارکوب از قالب های آماده استفاده نمی کنیم و همچنین آن ها را به مشتریان خود نیز پیشنهاد نمی کنیم.

 

خطا های قالب وب سایت

درست است که وب سایت شما ظاهرا درست کار می کند اما این نشان دهنده بی خطا بودن وب سایت نیست. از طرف دیگر هیچ چیز از چشم گوگل پنهان نمی ماند. گوگل نیز خطاهای وب سایت شما را می بیند. ممکن است به آن ها توجه نکند یا برعکس برخی از خطا ها را به عنوان نشان بی کیفیتی وب سایت شما در نظر بگیرد و در نهایت در سئوی وب سایت تاثیر منفی بگذارد. برای همین لازم است خطاهای وب سایت بخصوص قالب آن را بررسی نمایید و در رفع آن ها بکوشید. برای دیدن این خطا ها باید به view page source در مرورگر اینترنتی خود مراجعه کنید. البته باید بدانید که کدام خطا مهم و کدام خطا بی اهمیت و قابل چشمپوشی است.

 

قالب های معنایی یا Semantic HTML

همانطور که پیش از توضیح دادن موتورهای جستجو با خواندن کدهای وب سایت است که به محتوای آن پی برده در نتیجه برای رتبه و دسته بندی آن تصمیم می گیرند. زمانی که قالب وب سایت از Semantic HTML به دسترسی استفاده کرده است درک این صفحه برای موتورهای جستجو بسیار آسان می شود. استفاده بجا از تگ های سازمان دهنده صفحه نشان دهنده سطح توان برنامه نویس است. تگ های متا دیتا نیز برای موتور های جستجو اهمیت فراوان دارند. در واقع هر آنچه در کد ها آمده باید معنایی منطقی برای موتورهای جستجو داشته باشد در غیر این صورت موتورهای جستجو درکی از آن پیدا نخواهند کرد.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز