نوشته شده توسط مهندس کلانتری
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=84
سئو به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال نقش موثری در کسب و کارهای اینترنتی بازی می کند. داشتن وب سایت کافی نیست. شما نمی توانید رقابت وب سایت ها را نادیده بگیرید. بدون سئو یک وب سایت در انبوه وب سایت های مشابه گم می شود. چون اکثر کاربران به صفحه اول و حداکثر تا صفحه سوم نتایج جستجو اهمیت می دهند. اگر وب سایتی اصول سئو را رعایت نکند نمی تواند به این رتبه دست پیدا کند. موتورهای جستجو محتوای وب سایت را ها فهرست بندی و رتبه دهی می کنند. اما بطور مداوم توجه آن ها به عملکرد وب سایت می باشد اینکه چقدر محبوب کاربران است و اینکه چه رقبایی در این میان وجود دارند.
ما در دارکوب با تجربه بلند خود در سئو می دانیم که سئو و رفتار موتورهای جستجو مدام در حال تغییر است. سالهای نه چندان دور سئو محدود به کلمات کلیدی و بک لینک ها می شد. اما الگوریتم های زیادی در طول این سال ها به وجود آمدند و هر چند وقت یک بار نیز به روز رسانی می شوند.
مسئله مهم و دشوار در سئو نا مشخص بودن جزئیات الگوریتم های آن است. تنها چیزی که موتورهای جستجو در اختیار سئو کاران قرار می دهد اطلاعات کلی درباره روش های رتبه بندی و اصول طراحی و نگهداری وب سایت است که لازم است برای قابل درک بودن وب سایت برای ربات های موتورهای جستجو صورت پذیرد. به واقع موتورهای جستجو راز هایی رتبه بندی را مخفی نگه می دارند و به اصطلاح شعار آن ها رضایت مندی کاربر برابر برای رتبه بالاتر است.
در کنار سئو تبلیغات کلیکی بخصوص ادوردز وجود دارد که صاحبان وب سایت می توانند با پرداخت هزینه برای هر کلیک در صفحه نتایج جستجو جایگاهی را به طور موقت بدست آورند. و این نشانه آن است که تا چه حد سئو می تواند از نظر مالی برای وب سایت ها و کسب و کار ها مهم باشد و همچنین اینکه چه رابطه ایی با درآمد موتور جستجو دارد.
دنیای تکنولوژی از سوی دیگر مدام به سرعت در حال تغییر و پیشرفت است. هر روز موضوعی نو مطرح می شود که می تواند در عملکرد اینترنت و سئو تاثیر بگذارد. شیوه های جدید میزبانی وب سایت، تکنولوژی های برنامه نویسی، تکنولوژی های مخصوص موتورهای جستجو و غیره نمونه ایی از تغییرات هستند.
اگر شما می خواهید در زمینه سئو فعالیت کنید یا آنکه می خواهید یک کارشناس سئو را برای وب سایت خود به کار بگیرید باید بدانید که سئو نیاز به دانش و تجربه زیادی دارد. همانطور که گفتم سئو کاران باید از مرحله طراحی تا میزبانی، بازاریابی و انواع تحلیل ها آگاهی و تجربه داشته باشند. یک سئو کار باید بتواند وب سایتی را طراحی و یا تنظیم کند که حداکثر سازگاری را با موتورهای جستجو داشته باشد و از سوی دیگر رضایت کامل کاربران را نیز جلب نماید.
برای رسیدن به اهداف سئو که رتبه و ترافیک پایدار برای وب سایت است، یک سئو کار لازم است که بتواند رفتار موتورهای جستجو را تجزیه و تحلیل نماید. بخشی از این اطلاعات با مطالعه دستور العمل های سئو که توسط موتورهای جستجو ارائه می شود و یا برخی از سایت های تخصصی سئو قابل کسب است. اما بخش دیگر دانش را باید با تجربه و ایجاد پروژه های آزمایشی در طول زمان بدست آورد. یعنی در جایی لازم است که کارشناس سئو برای تشخیص رفتار موتورهای جستجو درباره یک مورد و حالت خاص در وب سایت، برای تست آن را بر روی وب سایت خود پیاده سازی نماید تا از تغییر رفتار موتور جستجو بتوان دانشی نو بدست آورد. این کسب دانش بدون هزینه نیست. بسته به استراتژی که سئو کار استفاده می کند ممکن است رتبه یک وب سایت به کلی از بین برود و لازم شود که برای کسب رتبه مجدد تلاش هایی نو صورت پذیرد. البته هیچ سئو کار حرفه ایی این تست ها را بر روی وب سایت مشتری انجام نمی دهد بلکه می تواند آن را بر روی وب سایت ها تستی مخصوص اینکار انجام دهد.
سئو فرآیندی زنده است بنابراین یک سئو کار لازم است با آن زندگی کند تا رفتار های آن را بیاموزد برای همین از نظر زمانی یک شخص هزینه زیادی را باید برای حرفه ایی شدن در این کار بپردازد. بخشی از این هزینه صرف آموزش می شود و بخشی صرف به دست آوردن تجربه های گران قیمت.
برای همین در این مقاله از دارکوب تصمیم گرفتم لیستی از مهارت های لازم برای حرفه ایی شدن در سئو تهیه کنم. دامنه مهارت های سئو بسیار زیاد است بنابراین شاید من نتوانم به همه آن ها به اشاره کنم. و در این مقاله به بخشی از آن خواهم پرداخت.
لیست مطالب
تحلیل کردن تا حدی آموختی است و تا حدی ذاتی. به هر حال اگر می خواهید یک سئو کار موفق باشید پیش از همه چیز نیاز به یک ذهن تحلیل گر دقیق دارید. چون لازم است شما بتوانید اطلاعات زیادی را جمع آوری کرده و برای بدست آوردن اطلاعات مفید برای کار خود در میان جزئیات به دنبال سرنخ باشید تا بتوانید الگوهای جدید را کشف کنید. حتی گاهی لازم است شما تصویر و اطلاعات کلی را درک کنید و سپس بر اساس آن با احتیاط اقدام نمایید.
کسب این دانش می تواند سال ها به طول بیانجامد تا شما به درک واقعی چگونگی ارتباطات وب برسید. این دانش از شبکه و سرور ها آغاز می شود و تا عملکرد مرورگر های اینترنت ادامه دارد. هر چه شما از این زنجیره اطلاعات داشته باشید موفق تر خواهید بود و کار شما در سئو آسان تر خواهد شد. این دانش چیزی نیست که شما در دوره آموزش شبکه به آن آگاهی یابید بلکه باید در عمل این دانش درک شود.
شما به عنوان یک سئو کار اطلاعات کمی از پشت صحنه موتورهای جستجو دارید. برای همین لازم است بیشتر مواقع خود را جای یک مهندس موتور جستجو بگذارید و فکر کنید تا شاید بتوانید طرز کار موتورهای جستجو را کشف کنید. موتورهای جستجو به دنبال پاسخگویی به سوالات کاربران هستند و شما باید کشف کنید که چطور می خواهند به این هدف برسند. با این حال همیشه رفتار موتورهای جستجو قابل درک نیست و ممکن است در مواقعی بی معنی و عجیب به نظر برسد.
شما نمی توانید یک سئو کار خوب باشید اگر مجبورید برای درک کدهای وب سایت به جزوات خود مراجعه کنید. تگ های HTML و زبان برنامه نویسی وب سایت ها که در نتیجه وب سایت را می سازند نقش مهمی در سئو دارند. در واقع کار سئو از زمان توسعه وب سایت آغاز می شود و ادامه می یابد. و شما در مراحل مختلف به دانش برنامه نویسی خود نیاز پیدا خواهید کرد.
در سئو شما باید مشاهده گر خوبی باشید. برای مشاهد گر خوب بودن لازم است شما حافظه خوبی داشته باشید. چون گاهی نیاز است کوچک ترین اطلاعات و تغییرات را در زمان گذشته به خاطر بیاورید تا روند و تاثیر آن را تا به امروز بررسی کنید.
سئو مانند یک کوه است. شما از فاصله دور آن را ساده و قابل صعود می بینید. اما هر چه به کوهپایه آن نزدیک تر می شوید، عظمت و سختی آن برای شما مشخص تر می شود. وقتی سعی می کنید به سمت قله حرکت کنید در این زمان مسیر خود را به سختی خواهید یافت و تا حد زیادی در تاریکی قدم برخواهید داشت. وقتی مسیر خود را یافتید در حمله نهایی به قله تمام توان شما محک خواهد خورد. اینجا جایی است که بسیاری از سئو کاران توان ادامه را ندارند. راه دشواری را پشت سر گذاشته اند اما با این حال سئو کار حرفه ایی بایستی با پشتکار و قدرت زیاد مسیر را خود را هر لحظه بیابد و قدم بردارد. این تشبیه ایی است از یک حرفه ی دشوار با پیچیدگی های پایان ناپذیر. اما وقتی آمادگی صعود را یافتید و موفق شدید قطعا پیمودن این مسیر منحصر به فرد برای شما لذت و اعتماد به نفس برای کار کردن در این صنعت را به همراه دارد.
اگر شما این ویژگی شخصیتی را نداشته باشید در این کار به مشکل بر خواهید خورد. در سئو ممکن است همه چیز را آنطور که می دانید به درستی انجام بدهید اما نتیجه مطلوبی حاصل نشود. در چنین وضعیتی چه کسی مسئول است؟ شما باید در چنین وضعیتی چالش و مسئولیت را بپذیرید و راه حلی تازه کشف کنید. تنها در این موقعیت هاست که شما می توانید از تمام توانایی خود برای یادگیری و صعود به قله سئو استفاده کرده و رشد کنید.
بدیهی است اگر شما می خواهید وب سایتی را بهینه سازی کنید، باید به امنیت آن نیز اهمیت بدهید. بنابراین یکی از کارهای یک سئو کار دانش کافی درباره امنیت وب سایت است. نا امنی وب سایت می تواند تمام تلاش های سئوی شما را از بین ببرد. مرورگرهای اینترنتی در صورت نا امن بودن وب سایت آن را به کاربر اعلام می کنند. از سوی دیگر موتورهای جستجو علاقه ایی به رتبه بندی کردن وب سایت های نا امن ندارند. چون با این کار به تعداد زیادی از کاربران آسیب خواهند زد.
حتما شنیده اید که محتوا پادشاه است. این گفته هنوز هم درست است. یک سئو کار حرفه ایی باید درباره بازاریابی محتوا اطلاعات زیادی داشته باشد. تحقیق درباره کلمات کلیدی، موضوعات و روند های داغ، انواع محتوا و کیفیت های ارائه، زمانبندی انتشار محتوا نسبت به نوع سایت، ارزیابی کیفیت محتوا و غیره تنها بخشی از دامنه بازاریابی محتوا است. بدون این دانش و تجربه در آن، وب سایت شما چگونه می تواند محتوای اورجینال و منحصر به فرد برای سئو شدن ارائه دهد؟ از سوی دیگر نگهداری کیفیت محتوای وب سایت و گزارش کپی و انتشار محتوای وب سایت توسط سود جویان در سایت های دیگر از وظایف یک سئو کار و بازار یابان محتوا است. که در این صورت باید لینک های آن سایت ها کشف و برای حذف از نتایج جستجو به گوگل اعلام شود.
سئو یک سرمایه گذاری بلند مدت بر روی وب سایت است. اگر شما می خواهید یک وب سایت را بهینه کنید، لازم است بسته به نوع وب سایت زمان زیادی را صرف آن نمایید. در این راه است که شما کم کم به مرور در می یابید که سئو تنها به ساخت بک لینک و کلمات کلیدی محدود نمی شود. سئوی امروز دارای پیچیدگی ها و نکات نا شناخته است ذهن شما را هر روز به چالش می کشد. بنابراین بهتر است پیش از وارد شدن به این رشته در همه زمینه های وب اطلاعات خود را بالا ببرید و پس از چند سال کسب تجربه آنگاه می توانید وارد دنیای سئو شوید. البته روش های دیگری هم هست اما اگر شما به دنبال پیشرفت پله به پله و اصولی هستید لازم است نکاتی را که گفته شد جدی بگیرید در غیر اینصورت تجربه شما از سئو همراه با شکست های فراوان و کسالت آور خواهد بود.