نوشته شده توسط سما کتیبه
آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=21486
در دنیای امروز که تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است و رفته رفته جامعه به سمت تمام هوشمند شدن در حال پیشرفت است، قاعدتا همه سازمان ها و شرکت ها به دنبال افرادی هستند که توانایی استفاده و برنامه نویسی را با توجه به پیشرفت جامعه به این سمت داشته باشند، براساس آمارهایی که وجود دارد استخدام برنامه نویس و توسعه دهندگان وب هر روز بیشتر از قبل می شود.
نکته مهمی که وجود دارد این است که پردرآمدترین زبان برنامه نویسی کدام است و کدام یک از زبان های برنامه نویسی در جامعه امروزی طرفداران بیشتری دارد و سازمان ها و شرکت ها به دنبال کارشناسان و برنامه نویسان کدام زبان برنامه نویسی هستند، در این مقاله قصد داریم پردرآمد ترین زبان برنامه نویسی در ایران را معرفی کنیم، پس اگر شما هم به دنبال بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع هستید، توصیه می کنم این مقاله از شرکت دارکوب را از دست ندهید.
لیست مطالب
درآمد برنامه نویسی یکی از عبارت هایی است که در فهرست موتور های جستجوی گوگل بسیار دیده می شود، چرا که متقاضیان این رشته پس از این که آموزش های لازم و کافی را گذراندند و تسلط نسبی بر مهارت های برنامه نویسی خود پیدا کردند حالا به دنبال راه هایی هستند که وارد بازار کار شوند و از این طریق به درآمد برسند.
یکی دیگر از عواملی که باعث می شود درآمد برنامه نویسان در صدر جستجوها باشند این است که همه افراد کم و بیش از از درآمد بسیار بالای برنامه نویسان شنیده اند و این موضوع نیز سبب کنجکاوی آن ها می شود و نکته مهمی که وجود دارد این است که، درآمد برنامه نویسی غالبا تحت شعاع عواملی قرار می گیرد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
تجربه و میزان مسئولیت غالبا دو موردی هستند که به یکدیگر مربوط می باشند، یک جایگاه شغلی برای یک برنامه نویسی که به تازگی کار خود را شروع کرده است، قاعدتا دارای وظایف و مسئولیت های بسیار کمتری نسب به یک برنامه نویس ارشد و دره بالا خواهد بود و شخصی با سابقه و تجربه 20 ساله اعتماد بیشتری را به دست آورده و در سازمان ها و شرکت ها قاعدتا به عنوان رهبر برنامه نویسان فعالیت خواهد کرد.
خدمات و محصولات در صنایع مختلف نیازهای متفاوتی را دارند، که همه این موارد با نیاز کارمندان و مهارت های آن ها ارتباط مستقیم دارد، برای خدماتی که در بازار تقاضای بیشتری را دارند و افراد برای آن خدمات میل و اشتیاق بیشتری را از خود نشان می دهند و از طرفی محصولات و خدماتی که مستلزم آموزش هستند و یا صنایع تولیدی که مهارت های بیشتری را می طلبند، کارمندان در این حوزه نیز دستمزد و درآمد بیشتری را می توانند داشته باشند، چرا که توانایی هایی که این افراد دارند نسبت به سایر افراد دیگر ارزشمند تر است و یافتن چنین افرادی برای سازمان ها و شرکت ها اغلب کار دشواری خواهد بود.
هرچه مدت زمان بیشتری را در حوزه و یا صنعت خاصی گذرانده باشید به همان میزان تجربه و تخصص شما نیز بیشتر خواهد شد، از طرفی هرچه تجربه فرد در حوزه ای بیشتر باشد عمق و ارزش بیشتری را دانش او خواهد داشت، به همین دلیل هر فردی با صرف زمان کمتری می تواند دانش و مهارت های خود را گسترش دهد.
افزایش دانش و مهارت سبب می شود که ارزش فرد برای یک سازمان و یا شرکت افزایش پیدا کند چرا که هرچه مهارت و دانش فردی در زمینه های مختلف بیشتر باشد نشان دهنده این است که بهره وری تاثیرگذارتر و مثبت تری شامل حال آن سازمان و شرکت خواهد شد و فرد آینده شغلی درخشان تری در انتظارش خواهد بود.
مهارت های سخت افراد با تجربه به همراه مهارت های نرم که اغلب برای رهبری مورد نیاز هستند به آن ها کمک می کند تا درآمد بهتر و بالاتری را داشته باشند، همچنین مشغول به کار بودن در یک شرکت برای مدت طولانی، اعتبار کارکنان را افزایش می دهد و این موضوع نشان دهنده تعهدی است که آن ها به سازمان و شرکت دارند که جزو موارد بسیار مثبت برای هر فرد به حساب می آید.
هرچه یک برنامه نویس تجربه بیشتری داشته باشد، سازمان ها و شرکت های بیشتری طالب آن خواهند بود و درآمد برنامه نویسان تا حد بسیاری به سابقه کاری و تجربه ای که داشته اند بستگی دارد چرا که برنامه نویسی جزو مشاغلی است که هرچه بیشتر در آن مهارت کسب کنن توانایی حل چالش های بیشتری را خواهند داشت.
دوره های آموزشی که یک برنامه نویس می گذارند تاثیر مستقیمی را بر روی درآمد او می گذارد، چرا که این دوره ها مهارت های یک برنامه نویس را تایید می کند و همچنین گواهینامه ای است برای این که برنامه نویس به اصول تکنولوژی عصر حاضر مسلط است، آموزش زبان برنامه نویسی تنها محدود به مهارت های آن دوره نمی شود و یک برنامه نویس موفق لازم است برای پیشرفت خود دائما اطلاعاتش را به روز کند.
نوع سازمانی که هر فردی در آن مشغول به کار می شود، به طور قابل توجهی بر درآمد آن فرد تاثیر گذار خواهد بود، معمولا استارتاپ های کوچکی که به تازگی مشغول به کار شده اند و در مراحل اولیه فعالیت خود به سر می برند به علت این که در شروع کار هر سازمان و شرکتی محدودیت هایی را در بودجه خود دارد؛ دستمزد کمی را برای کارکنان خود در نظر می گیرند و غالبا اکثر سرمایه خود را برای سئو و بهینه سازی سایت هرینه می کنند.
اما نکته مهمی که وجود دارد فعالیت در این شرکت ها و سازمان ها غالبا فرصت های رشدی بسیاری را برای افراد در بلند مدت به وجود خواهد آورد و از طرفی شرکت های بزرگی مانند آمازون و یا حتی دیجی کالا سرشار از سرمایه هستند و حقوق های خوبی را برای کارکنان و برنامه نویسان رده بالا در نظر خواهند گرفت.
چندین زبان برنامه نویسی وجود دارد که می توانید آن ها را برای یادگیری انتخاب کنید، در حالی که ممکن است هدف شما انتخاب زبانی برای یادگیری با درآمد بالا برای آینده باشد، اما عوامل متعدد دیگری وجود دارد که یک زبان برنامه نویسی را برای توسعه دهندگان با تجربه جذاب تر کند، در ادامه به معرفی پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی می پردازیم .
اولین و یکی از پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی که می توانیم نام ببریم زبان برنامه نویسی پایتون است، پایتون یک زبان سطح بالا و چند منظوره است که نحو بسیار ساده ای نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی دارد. این زبان برنامه نویسی چندین کتابخانه برای ارائه دارد که برنامه نویسی و مواردی مانند تجزیه و تحلیل داده ها، توسعه وب، یادگیری ماشینی و غیره را آسان می کند.
برنامه نویسان فرانت اند هم در مواردی از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده می کنند تا بتوانند به کمک این زبان برنامه نویسی به راحتی میان داده ها با بک اند وب سایت ارتباط برقرار کند، بنابراین این زبان در برنامه نویسی فرانت اند نیز کاربردهایی را دارد.
از توسعه وب و نرم افزارهای گرفته تا علم داده و یادگیری ماشین، پایتون در حوزه های مختلف به کار گرفته می شود و تقاضای زیادی برای متخصصان آن وجود دارد، این ویژگی ها زبان برنامه نویسی پایتون را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی تبدیل کرده است، علاوه بر سادگی و قابلیت هایی گسترده، پایتون دارای کتابخانه ها و چارچوب های متعددی است که توسعه دهندگان را در انجام پروژه های مختلف یاری می کند.
از طرفی با توجه به رشد سریع فناوری و افزایش نیاز به تحلیل داده ها، تسلط بر پایتون می تواند فرصت های شغلی بسیاری را برای برنامه نویسان ایجاد کند و درآمدهای بالایی را برای برنامه نویسان ایجاد کند، به همین دلیل است که آموزش پایتون به عنوان یکی از زبان های برنامه نویسی پردرآمد، سرمایه گذاری مطمئنی است برای آینده شغلی هر فردی به حساب می آید.
درآمد برنامه نویسان پایتون، درآمدی در بین 20 تا 25 میلیون تومان است و اگر برنامه نویس پایتون در حوزه بک اند نیز مهارت هایی داشته باشند این درآمد چیزی در حدود 35 تا 45 میلیون تومان خواهد شد.
دومین زبان برنامه نویسی پردرآمدی که می توانیم در این لیست قرار دهیم زبان برنامه نویسی PHP است، که یک زبان برنامه نویسی متن باز رایج است و برای ساخت برنامه های کاربردی وب محور از آن استفاده می شود، این زبان برنامه نویسی به توسعه دهندگان وب این امکان را می دهد تا محتوای پویا ایجاد کنند و با پایگاه داده ها تعامل داشته باشند.
اپن سورس بودن، رایگان بودن، انعطاف پذیری و سرعت و امنیت بالا در این زبان برنامه نویسی باعث شده است که به عنوان یکی از بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته شود که همین موضوع یکی از دلایلی است که این زبان را به یکی از پردرآمد ترین زبان های دنیا تبدیل کرده است. این زبان برنامه نویسی یک زبان همه منظوره است که در سال 1994 خلق شده است و به سرعت جایگاه خود را در میان زبان های برنامه نویسی تثبیت کرده است.
درآمد برنامه نویسان PHP با توجه به مهارتی که در این زمینه دارند مبلغی بین ماهیانه 12 تا 30 میلیون تومان می باشد که این درآمد با توجه به شهر و شرکتی که برای آن ها کار می کنید می توانید بیشتر و یا حتی کمتر هم بشود.
سومین زبان برنامه نویسی که جزو لیست پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی می توانیم از آن نام ببریم جاوا اسکریپت است. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت که به اختصار JS نیز نامیده می شود، یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است و زبانی سطح بالا، داینامیک، تفسیری و شی گرا می باشد که از شیوه های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می کند.
از این زبان می توانید برای برنامه نویسی سمت سرور، اپلیکیشن های موبایل، بازی و اپلیکیشن های دسکتاپ استفاده کنید، بنابراین می توانیم این گونه بگوییم که این زبان برنامه نویسی، یک زبان همه فن حریف می باشد و بدون شک یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی در دنیای وب است که به صورت گسترده ای در طراحی و توسعه برنامه های تحت وب از آن استفاده می کنند.
گستردگی کاربردها و تقاضای بازار کار برای متخصصین و کارشناسان جاوا اسکریپت، این زبان برنامه نویسی را به یکی از پر سودترین زبان های برنامه نویسی تبدیل کرده است و با تسلط به این زبان برنامه نویسی، افراد می توانند در شرکت های معتبر فناوری مشغول به کار شوند و درآمدهای قابل توجهی را به دست بیاورند.
حقوق برنامه نویسان جاوا اسکریپت با توجه به میزان مهارت و تسلطی که بر این زبان و کتابخانه های آن دارند، چیزی در حدود 15 تا 45 میلیون تومان می باشد که در شهر های مختلف این مبلغ متفاوت می باشد.
یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی که در دهه 1900 ایجاد شده است زبان برنامه نویسی جاوا است، که این زبان برنامه نویسی در دسته زبان ها پرقدرت و بسیار پردرآمد قرار دارد و همچنین در دسته زبان های برنامه نویسی شی گرا قرار می گیرد،مزیتی که این زبان برنامه نویسی دارد این است که می توان آن را بر روی هر دستگاهی اجرا کرد.
به طور مثال می توانیم بگوییم که زبان برنامه نویسی جاوا در تلفن های هوشمند، دستگاه های اندرویدی، تلوزیون های هوشمند و تمام سیستم های کامپیوتری استفاده می شود و در برنامه نویسی اندروید و ساخت اپلیکیشن ها و توسعه بک اند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بازار کار برنامه نویسی به طور کلی بسیار پر رونق است اما این زبان برنامه نویسی در دنیا نیز بسیار پرطرفدار است.
به طور مثال شرکت های بزرگی مانند گوگل و Ebay نیز از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده اند و همواره به دنبال کارشناسان و متخصصین این زبان برای استخدام در شرکت های خود هستند و به علاوه این که با توجه به محبوبیت و گستردگی این زبان برنامه نویسی تقاضا برای برنامه نویسان ماهر در ای زبان روز به روز در حال افزایش است.
میانگین درآمد برای زبان برنامه نویسی جاوا با توجه به مهارت و توانایی هایی که هر فردی در آن دارد متغیر بین عددی حدود 10 تا 25 میلیون تومان می باشد که با توجه به شهری که نیرو برای استخدام و کار می خواهند این عدد قابل تغییر است.
یکی از پر درآمدترین زبان های برنامه نویسی که می توانیم معرفی کنیم C# است که این زبان خود از ترکیب دو زبان دیگر به نام C و C++ به وجود آمده است، این زبان نیز در دسته زبان های برنامه نویسی شی گرا قرار می گیرد. این زبان برنامه نویسی توسط شرکت ماکروسافت توسعه داده شده است که در واقع با هدف رقابت با زبان برنامه نویسی جاوا در سال 1990 ایجاد شده است.
برنامه نویسان می توانند با استفاده از سرویس وب XML و پلتفرم NET. به راحتی برنامه های تحت وب را توسعه دهید که در ایران غالب برنامه نویسان از این زبان برای محیط وب استفاده می کنند. این زبان برنامه نویسی به علت اهمیت و تقاضایی که دارد توسط شرکت هایی که با تکنولوژی ماکروسافت در حال فعالیت هستند جزو زبان های پردرآمد به حساب می آید.
میانگین حقوق برای افرادی که در این زبان برنامه نویسی مشغول به فعالیت هستند با توجه به توانایی و مهارت هایی که دارند 10 تا 30 میلیون تومان می باشد که با توجه به شهر و منطقه ای که در حال فعالیت هستید این میزان متفاوت می شود.
زبان برنامه نویسی GO یکی دیگر از زبان های پردرآمدی است که می توانیم در این لیست قرار دهیم، این زبان برنامه نویسی توسط گوگل برای توسعه پروژه های نرم افزار ایجاد شده است، زبان برنامه نویسی GO شبیه به زبان برنامه نویسی C است اما نحو و استفاده از آن به مراتب بسیار ساده تر است و به علاوه این که از این زبان برنامه نویسی می توانیم در پروژه های مقیاس پذیر تر برای پشتیبانی از آن استفاده کرد.
ابن زبان برنامه نویسی در بک اند نیز کاربردهای فراوانی دارد و به کمک و بادگیری آن می توانید برای انجام پروژه های بک اند آماده شوید، این زبان توسط شرکت گوگل توسعه یافته است و بر پایه مدل همزمانی بنا شده است، این ویژگی به زبان برنامه نویسی سرعت چشمگیر و کارایی بی نظیری را در مقایسه با زبان های سنتی دیگر مانند جاوا و پایتون می بخشد.
میانگین درآمد برنامه نویسان GO با توجه به مهارت و توانایی هایی که در این زبان به دست آورده اند بین 13 تا 25 میلیون تومان خواهد بود که مسلما با توجه به شهر و شرکتی که در آن مشغول به فعالیت خواهید شد این مبلغ متفاوت است.
SQL یک زبان برنامه نویسی پردرآمد دیگری است که به افراد این امکان را می دهند که با استفاده از آن با پایگاه داده ها کار کنند، SQL یا زبان پرس و جو ساختار یافته به شما این امکان را می دهد داده ها را به پایگاه داده اضافه کنیدو آن ها را استخراج کنید و حتی در صورت لزوم تغییر دهید و با این فرآیند پایگاه داده را برا تحلیگران داده و توسعه دهندگان هوش مصنوعی بسیار مفید تر می کنید.
میانگین درآمد در این زبان برنامه نویسی نیز مانند سایر زبان ها مبلغی در حدود 10 تا 25 میلیون تومان با توجه به توانایی و مهارت هر فرد می باشد.
روبی یک زبان برنامه نویسی است که در سال 1990 توسعه یافته است و یکی از زبان های برنامه نویسی بسیار ساده است که هر فردی به راحتی می تواند آن را یاد بگیرد که بیشتر در بستر وب از آن استفاده می شود و انعطاف بالایی دارد و از طرفی دیگر خواندن و نوشتن آن بسیار ساده است و میانگین درآمد برنامه نویسان در این حوزه مبلغی در حدود 5 تا 25 میلیون تومان با توجه به مهارت و توانایی های هر فرد می باشد.
یادگیری زبان های برنامه نویسی مزیت بزرگ و مهمی که دارد این است که به وسیله آن ها می توانید در سراسر جهان به یک شغل پردآمد دسترسی پیدا کنید، چرا که امروزه در جهان راه اندازی سایت، مشاغل اینترنتی و بازی سازی با استفاده از زبان های برنامه نویسی بسیار رایج است، در ادامه به معرفی زبان های برنامه نویسی خواهیم پرداخت که جزو پردرآمدترین ها در جهان به حساب می آیند.
اولین زبان برنامه نویسی که قصد معرفی آن را به عنوان پردآمدترین زبان های برنامه نویسی جهان داریم Haskell است که اولین بار در سال 1990 معرفی شد. این زبان برنامه نویسی کاملا کاربردی است که برای از بین بردن اشکالات Hope، ML و Miranda ایجاد و راه اندازی شده است. غالب برنامه نویسان در جهان از این زبان برای آموز شبرنامه نویسی تابعی و تحقیق استفاده می کنند.
به علاوه این که این زبان به طور گسترده در صنعت فناوری نیز کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد، از ویژگی های مهمی که می توان در رابطه با این زبان برنامه نویسی اشاره کرد پاکسازی و مرتب کردن کدها، قابل اطمینان بودن و امنیت بالا و کوتاه بودن زمان برای برنامه نویسی اشاره کرد. میانگین حقوق این زبان در جهان مبلغی بین 118 تا 121 هزار دلار به صورت سالانه می باشد.
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی که در جهان بسیار پردرآمد و پرطرفدار است Scala است که در رتبه بالایی قرار دارد. Scala یک زبان سطح بالاست که ترکیبی از برنامه نویسی تابعی و شی گرا را ارائه می دهد. این زبان برنامه نویسی را می توان بر روی یک ماشین مجازی جاوا اجرا کرد. جالب است بدانید که این زبان برنامه نویسی یک افزونه جاوا نیست اما قابلیت ادغام با آن را دارد.
به همین دلیل است که این زبان در میان توسعه دهندگان جاوا بسیار محبوب خوانده می شود و هدف از ارائه این زبان برنامه نویسی این است که انتقادات و ایراداتی که به جاوا وارد بوده است را حل کند، با این زبان برنامه نویسی قادر هستید اپلیکیشن های تجاری را مقیاس پذیرتر، ساده تر و قابل اعتماد تر کنید.
میانگین درآمد این زبان برنامه نویسی در جهان 150 هزار دلار در سال می باشد که نشان دهنده اهمیت و محبوبیت این زبان است.
شاید یکی از قدیمی ترین و پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی که می توانیم از آن نام ببریم Perl است که در سال 1987 توسط لری وال توسعه یافته است و یکی از زبان های برنامه نویسی چندمنظوره، پویا و سطح بالا است که درابتدا به عنوان یک زبان برنامه نویسی یونیکس برای پردارش ساده تر گزارش و ویرایش متن همراه با تمونه سازی، برنامه نویسی شبکه، توسعه رابط کاربری گرافیکی، مدیریت سیستم و کارهای توسعه وب طراحی شده است.
Perl نه تنها که یک زبان برنامه نویسی قوی است بلکه هب علت امنیت بالایی که دارد یکی از قابل اعتمادترین زبان های برنامه نویسی به حساب می آید و از یونیکد پشتیبانی می کند، میانگین درآمد این زبان برنامه نویسی مبلغی در حدود 100 تا 130 هزار دلار در سال می باشد.
زبان برنامه نویسی پردرآمد دیگری که در جهان بسیار محبوب است Typescript است که درسال 2012 به جهان ارائه و راه اندازی شد و روز به روز به محبوبیت آن اضافه می شود. Typescript یک زبان برنامه نویسی متن باز و رایگان است که توسط ماکروسافت توسعه و پشتیبانی می شود، با کمک این زبان برنامه نویسی می توانید برنامه های وب کلاینت را بنویسید که در مرورگرها قابل اجرا هستند. درآمد سالانه توسعه دهنده Typescript سالانه حدود 100 تا 120 هزار دلار می باشد.
کاملا مشهود است که امروزه به علت پیشرفتی که در زمینه های مختلف تکنولوژی در حال شکل گیری است رقابت در دنیای توسعه نرم افزارها به بالاترین حد خود رسیده باشد، برای این که در این رقابت بتوانید موفق باشید لازم است که مهارت های خود را در طراحی سایت و زبان های برنامه نویسی مختلف تقویت کنید. دنیای تکنولوژی امروز دائما در حال تغییر و پیشرفت است برای این که همیشه در این رقابت بمانید باید مهارت های خود را تقویت کنید و از سایر رقبا عقب نمانید.