هسته سیستم موضوعی Core Topicality Systems گوگل چیست؟

نوشته شده توسط سما کتیبه

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=20519

5/5 - (1 امتیاز)

هر روزه سوالات بسیاری ذهن ما را مشغول می کند که جوابی برای آن ها نداریم و یا شاید منابع کافی برای پاسخ گویی به آن ها در دسترس ما وجود ندارد، ابهامات و سوالاتی که ذهن همه ما را درگیر می کند می تواند از ساده ترین موضوعات و مباحث باشد تا مسائل تخصصی و پیچیده ای که تنها کارشناسان قادر به پاسخ گویی آن هستند.

در این مواقع اولین اقدامی که برای پاسخگویی به سوالاتمان انجام میدهیم جستجو در گوگل است، موتورهای جستجو طبق الگوریتم گوگل پاسخ های مناسب به سوالات مارا در اختیارمان قرار می دهند. موضوعی که امروز قصد داریم در این مقاله به آن پاسخ دهیم این است که آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که گوگل چگونه به این سوالات پاسخ می دهد؟ چه کسی بهترین و مناسب ترین پاسخ را برای سوالات شما پیدا می کند و در اختیارتان قرار می دهد؟

در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و شما را با هسته سیستم موضوعی گوگل آشنا کنیم، پس تا انتها همراه شرکت دارکوب باشید.

سیستم موضوعی گوگل چیست؟

موتورهای جستجوی گوگل، طبق آمارهایی که در اختیار کاربران و مخاطبین قرار داده شده است هرثانیه به بیش از 90 هزار سوال پاسخ می دهند، یعنی تصور کنید شما استاد یک کلاسی هستید که 90 هزار دانشجو دارید و در هر ثانیه قادرید به سوالات متفاوتی که هریک از دانشجوهای شما می پرسند پاسخ دهید، سوالاتی که موضوعات مختلفی دارد از حوزه طراحی سایت و دیجیتال گرفته تا پزشکی و سوالات مربوط به مصرف دارو.

با مثال بالا مطمعنا متوجه قدرت هوش مصنوعی گوگل شده اید و اینکه این الگوریتم گوگل تا چه اندازه توانمند است که می تواند در عین حال به چندین سوال با موضوعات مختلف و در حوزه های گوناگون پاسخ دهد. گوگل برای پاسخ دهی به این حجم سوالات از سیستم خاصی به اسم سیستم موضوعی گوگل استفاده می کند.

منظور از سیستم موضوعی گوگل در این مورد این است که موتورهای جستجو گوگل برای یافتن پاسخ مناسب برای ابهامات و سوالات کاربران خود توجه خاصی به موضوع پرسیده شده می کنند تا به وسیله آن بهترین پاسخ را بیابند و محتوا و نوشته هایی را در صفحه اول گوگل بیاورند که مرتبط است، سیستم موضوعی گوگل مانند یک کارآگاه هوشمند و باهوش عمل می کند که توانایی این را دارد که موضوع اصلی سوال و ابهام شما را تشخیص دهد و بهترین پاسخ را برای آن پیدا کند.

جالب است بدانید که طبق آمارهای به دست آمده توسط گوگل روزانه حدود 15 درصد از سوالاتی که توسط کاربران از موتورهای جستجو گوگل پرسیده می شود سوالات کاملا جدیدی هستند پس لازم است که پاسخ دهنده ای هوشمند برای این سوالات وجود داشته باشد.

سیستم موضوعی گوگل چگونه کار می کند؟

همانطور که گفتیم موتورهای جستجوی گوگل روزانه سوالات بسیاری را پاسخ می دهند و به وسیله آن به بازاریابی موتور جستجو می پردازند، اما موضوعی که ذهن بسیاری را درگیر کرده است این است که طریقه کار کردن این هوش مصنوعی گوگل چگونه است، نقطه شروع برای درک این سوالات توسط گوگل این است که این سیستم به دو روش شروع به پردازش سوالات می کند و به وسیله آن می تواند پاسخ مناسب را برای آن ها بیابد، که این دو روش شامل موارد زیر می شود.

  • درک سوالات کاربران
  • درک موضوعات

در ادامه قصد داریم هریک از این دو روش را به اختصار توضیح دهیم تا با طریقه کار کردن سیستم موضوعی گوگل آشنا شوید.

درک سوالات کاربران

اولین روشی که می توان برای موتورهای جستجوی گوگل نام برد که بدانید و بهینه سازی سایت را براساس آن انجام دهید، این است که آن ها به درک مفاهیم سوالاتی که از آن ها پرسیده شده است می رسند، یعنی در واقع هوش مصنوعی گوگل با دریافت کردن سوالات مخاطبین می تواند متوجه این موضوع شود که مفهوم سوال پرسیده شده چه چیزی است، تا جایی در این مورد قوی عمل می کند که گاهی پیش میاید مخاطبین سوالات را مبهم و یا از کلماتی نا مفهوم استفاده می کنند اما هوش مصنوعی گوگل قادر خواهد بود ارتباط و مفاهیم موجود را شناسایی کند.

برای این منظور از اولین هوش مصنوعی که استفاده می کند هوش مصنوعی RankBrain است که بوسیله آن می توانند مفاهیم ذاتی سوالات و ابهاماتی که کاربران در جستجوی آن هستند را بیابند، این روش بسیار پیچیده تر و مهم تر از درک موضوع است چرا که سیستمی که می تواند مفاهیم ذاتی سوالات را درک کند پس از آن به موتورهای جستجو کمک می کند تا بتوانند موضوعات مرتبط با سوالات را به درستی در اختیار کاربران قرار دهند.

طریقه کار کردن هوش مصنوعی RankBrain به نقل از گوگل این گونه است که” RankBrain قادر است پاسخ به سوالاتی را برای ما فراهم کند که پیش از استفاده از این هوش مصنوعی قادر به پاسخ گویی و درک آن نبودیم، اما با استفاده از RankBrain به درک گسترده تری نسبت به ارتباط کلمات و مفاهیم آن رسیده ایم.

بعنوان مثال زنجیره غذایی موضوعی است که همه آن را می دانیم و تا حدودی به مفهوم آن آشنایی داریم، زمانی که از موتورهای جستجوی گوگل درباره این موضوع بپرسیم که بزرگترین مصرف کننده در سطح زنجیره غذایی چیست؟ سیستم گوگل قادر خواهد بود به سادگی با دیدن کلمات در صفحات مختلف به این درک برسد که ممکن است مفهوم زنجیره غذایی با حیوانات مرتبط باشد و پاسخ درست مربوط به مصرف کنندگان انسانی نباشد و صرفا منظور حیوانات هستند، RankBrain دقیقا می داند که شما به دنبال چه چیزی هستید و حتی تبلیغات در گوگل نیزبا همین هوشمندی انجام می شود ”

متن بالا توضیحی در مورد قابلیت هوش مصنوعی RankBrain بود که توسط خود گوگل به توضیح آن پرداخته شده بود و اطلاعات لازم و مربوط به آن را منتشر کرده بودند. بعلاوه BERT یک مدل یادگیری عمیق است که به گوگل کمک می کند کلمات موجود و مرتبط با سوالات کاربران را برای درک بهتر موضوع متن دریافت کنند.

درک موضوعات

دومین روشی که موتورهای جستجوی گوگل به وسیله آن پاسخ سوالات و ابهامات کاربران خود را میابند و لازم است برای بالا آمدن در گوگل بدانید، این است که به درک موضوع می پردازند، در گذشته یک سیستم و تکنیک وجود داشت که بوسیله آن می توانستند به درک موضوعات مختلف بپردازند، تکنیک مدل سازی آماری که به مدل سازی نیز معروف بود جزو اولین روش هایی که موتورهای جستجو گوگل جهت درک موضوع یک صفحه وب سایت و تطبیق آن با نیاز و عبارت های جستجو شده توسط کاربران بوده است.

امروزه با استفاده از هوش مصنوعی بسیار دور از ذهن می رسد که گوگل برای تطبیق موضوع و محتوا با سوالات و ابهامات کاربران از روش مدل سازی استفاده کند، استفاده از دیریکله پنهان در سال 2000 میلادی یک روش پیشرفته بوده است که به موتورهای جستجو گوگل جهت درک موضوعات کمک کننده بود.

جالب است بدانید که در سال 2015 میلادی محققان به یک روش به اسم مدل سند متغیر دست یافته اند که طی آن به این حقیقت رسیده اند که گوگل با استفاده از برچسب زدن بر وب سایت ها، آن ها را برای سوالات مختلف دسته بندی می کند و در رتبه اول گوگل قرار می دهد به این صورت که اگر محتوای موجود در یک وب سایت به پاسخ سوال کاربری نزدیک تر باشد برچسب بسیار مرتبط را می زند و اگر محتوای موجود تا حدودی مرتبط باشد از همین عنوان و اگر هیچ ارتباطی به موضوع نداشته باشد از مرتبط نیست استفاده خواهد کرد.

پیشنهاد شده است که از این طبقه بندی در اعلان رتبه بندی LLM استفاده شود، تا موتورهای جستجو بتوانند هر مقاله و صفحه را رتبه بندی کنند و با استفاده از رتبه بندی که شده است بین آن ها تمایز قائل شود و در نتیجه رتبه بندی دقیق تری را به دست بیاوریم.

اهمیت موضوع و موضوعیت

همانطور که تا این قسمت مقاله متوجه شدیم موضوع و موضوعیت از اهمیت بسیاری برخور دار هستند، چرا که سیستم های موضوعی و الگوریتم گوگل به این صورت هستند که تمرکز اصلی خود را بر روی تجزیه و تحلیل موضوعات انجام می دهند، این سیستم ها به گوگل کمک می کنند تا موضوعاتی که مورد پرسش کاربران است را متوجه بشوند و به طور دقیق به درکی از خواسته کاربران برسند و سپس آن ها را با صفحات وب هایی که با سوالات و ابهامات آن ها مطابقت دارد پیوند دهند.

موضوعی که در این مورد قابل اهمیت این است که وب سایت هایی که به دنبال گرفتن نتایج بهتر هستند باید بدانند که در این جور مواقع که موضوع و موضوعیت پر رنگ می شود باید تمرکز خود را بر روی بهینه سازی کلمات کلیدی قرار دهند به عبارت بهتر باید گفت که هسته سیستم موضوعی بر روی سئو وب سایت نیز تاثیر گذار است.

نکته دیگری که وجود دارد این است که اصرار بر یک کلمه کلیدی در تولید محتوا یکی از خطاهای رایج برای بهبود سئو وب سایت است، چرا که مدیران وب سایت باتفکر بر این که اگر یک کلمه کلیدی دائم تکرار شود باعث بهبود رنکینگ گوگل می شود که باید بگویم این تفکر کاملا غلط است و موضوعی که ما در این مقاله باید به آن پی ببریم این است که الگوریتم گوگل بر موضوع محتوا دلالت دارد.

تک بعدی بودن در تولید محتوا برای وب سایت ها باعث کاهش رتبه آن ها می شود، بهترین کار این است که برای بهبود رتبه وب سایت تمرکز خود را بر روی چندین موضوع مرتبط قرار دهیم و در رابطه با آنها محتوا را تولید کنیم، این تکنیک با نحوه رتبه بندی وب سایت ها که متمرکز بر روی ارتباط موضوعی است هماهنگی دارد و به این صورت سئو وب سایت هم راستا و هم سو با الگوریتم گوگل خواهد بود.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با هسته موضوعی گوگل آشنا کنیم تا بدانید وب سایت ها برای این که بتوانند در فهرست نتایج گوگل جزو ده رتبه اول باشند علاوه بر اصول ابتدایی که هر کارشناس سئویی لازم است آن را بداند و در وب سایت خود رعایت کند چندین نکته مهم دیگری وجود دارد که با رعایت و پیش بردن مسیر، هم راستا با الگوریتم گوگل می تواند سایت را در رتبه اول گوگل حفظ کند.

دومین موضوع مهمی که لازم است به عنوان سخن پایانی بدانید این است که الگوریتم های گوگل هر روزه در حال پیشرفت و هوشمند تر شدن هستند و لازم است که برای حفظ وب سایت خود در بهترین نتایج تمام دقت لازم را به خرج دهید و از صرف هزینه و وقت کوتاهی نکنید چرا که موتورهای جستجوی گوگل ارزش بسیاری برای کاربران خود قائل هستند.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز