سئو منفی: آیا مزدوری برای تخریب سئوی سایت شما استخدام شده است؟

نوشته شده توسط میلاد سبزی

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=613

مجموعه دارکوب
5/5 - (2 امتیاز)

متاسفانه در هر رقابتی افرادی هستند که بجای تلاش مثبت برای رسیدن به موفقیت دست به اقدامات منفی علیه دیگران می زنند. در دنیای وب سایت ها و سئو نیز ما با همچین پدیده هایی مواجه هستیم. عده ایی با اقدامات منفی بر روی یک سایت از صاحبان آن ها انتقام می گیرند یا از آن ها اخاذی می کنند. گاهی صاحبان وب سایت های بزرگ تهدید می شوند که در صورت عدم پرداخت فدیه بر روی وب سایت آن ها اعمال خرابکارانه و مختل کننده وب سایت انجام می شود. حتی خرابکاران تهدید می کنند که علیه سئو یک وب سایت با ساختن لینک های مخرب کاری می کند که رتبه و ترافیک ورودی وب سایت آسیب ببیند. در این مقاله از دارکوب می خواهم درباره اقدامات خرابکارانه علیه سئوی وب سایت صحبت کنم.

شاید برای شما سوال باشد که چطور شخصی با ساختن لینک برای وب سایت شما می تواند به سئوی آن آسیب بزند؟ مگر لینک سازی برای هر وب سایتی ضروری نیست؟ مگر لینک های بیشتر باعث بهبود سئوی وب سایت نمی شوند؟ مگر لینک رایگان بد است؟

متاسفانه چنین توطئه هایی بخشی از یک روند رو به افزایش در صنعت وب است که به اصطلاح به آن سئو منفی یا Negative SEO می گویند. کمپین های عملیاتی سئوی منفی برای ساختن صد ها لینک کم کیفیت و اسپمی به سمت وب سایت های رقبا موجب می شوند که یک وب سایت نزد موتورهای جستجو مانند گوگل بی کیفیت و اسپم به نظر بیاید و با جریمه شدن وب سایت از سوی موتورهای جستجو (بخاطر اسپم) رتبه سایت به شدت آسیب ببیند. علت جریمه وب سایت بخاطر سئوی منفی و کاهش رتبه آن، وجود الگوریتم پنگوئن گوگل است. این الگوریتم کار شناسایی و جریمه وب سایت هایی را بر عهده دارد که از لینک های ورودی اسپمی یا روش های فریبکارانه (سئوی کلاه سیاه: روش های سریع اما غیر مجاز برای رتبه گیری وب سایت) استفاده می کنند.

سال ها پیش کار سئوکاران به دست آوردن تعداد حداکثری لینک (Inbound Links) بود، بدون آن که به کیفیت این لینک ها اهمیتی بدهند. لینک بیشتر همیشه به معنای رتبه بهتر بود، به طوری که کل صنعت سئو با میل افراد به کسب لینک های بیشتر تطبیق یافت. در نتیجه ایجاد و انتشار عظیم محتوای بی کیفیت و اسپمی در وب آن هم تنها به هدف دست یافتن به لینک (نه خدمات رسانی به کاربران) نتایج جستجوی گوگل به گونه ایی مسدود و نا کار آمد شد. کاربران شروع به نارضایتی از گوگل بخاطر نتایج جستجوی کم کیفیت کردند برای همین گوگل دست به اقدام زد و الگوریتم پنگوئن گوگل برای حل این مسئله طراحی و ارائه شد.

در یک حرکت سریع، گوگل اثربخشی کیفیت لینک ها را بر تعداد لینک ها ارجحیت داد. حال نه تنها کیفیت رتبه بندی افزایش یافت بلکه لینک های بی کیفیت اما زیاد اثر منفی بر سئو داشته و تاثیر آن ها برعکس گذشته شده است.

اما متأسفانه این روش جدید سئوی منفی از سوی رقبا را ممکن ساخت، که با ساخت لینک های بی کیفیت رتبه و نمایش یک وب سایت در موتور جستجو را تحت تاثیر منفی قرار دهند. این وضعیت در ها را به شرکت های مزدور و پول دوست برای ظهور باز کرد و اصطلاح سئوی منفی Negative SEO متولد شد.

نظر گوگل درباره سئوی منفی

خوب، گوگل باید در مورد چنین کمپین هایی (سئوی منفی) چه کار کند؟ آیا تهدیدات سئوی منفی چیزی است که مدیران وب باید نگران آن باشند؟

به وضوح مشخص شده است که گوگل موضوع سئوی منفی را جدی گرفته است، همانطور که در ویدیویی در Google Webmaster  در 2012 توضیح داده شده است. مت کاتز رئیس تیم اسپم گوگل در این ویدیو می گوید که آن ها سال های متمادی از این سوء استفاده احتمالی آگاهی داشته اند و در الگوریتم های خود سپری محافظتی در برابر آسیب (لینک های اسپمی) خرابکاران برای علیه وب سایت های درستکار ایجاد کرده اند.

با این که گوگل از پتانسیل کمپین های سئوی منفی آگاه است، آن ها باور دارند که این مسئله نباید باعث نگرانی صاحبان وب سایت های کوچک شود. مت کاتز می گوید با این که این پدیده وجود دارد اما نسبت به تجربه من عموم وب داران نباید نگران باشند، و افراد کمی دست به سئوی منفی می زنند و همیشه نیز موفق نمی شوند. وی اضافه می کند: می دانم که خیلی از صاحبان وب سایت ها نگران سئوی منفی هستند. اما با اینکه بحث درباره آن زیاد است روش های کمی برای حمله سئوی منفی وجود دارد.

با اینکه گوگل می گوید که وب سایت های کوچک نباید نگران سئوی منفی باشند، گوگل ابزاری را برای محافظت وب مستر ها از تاثیر سئوی منفی توسعه داده است که به آن Disavow Tool گفته می شود.

شرکت دارکوب

Disavow Tool چیست؟

در تلاشی برای ارائه ابزاری به مدیران وب برای اطلاع دادن به گوگل از لینک های نا معتبر یا ناخواسته ورودی به سایت، گوگل شروع به ارائه ابزار Disavow در ابزار گوگل وب مستر کرد. Disavow اجازه می دهد تا صاحبان وب سایت ها لیستی از لینک ها (یا کل یک دامنه) را به گوگل ارسال کنند که باید در هنگام بررسی پروفایل لینک سایت از سوی گوگل نادیده گرفته شود.

در ویدیویی دیگر، مت کاتز درباره ابزار Disavow صحبت کرد و هدف اصلی آن را روشن نمود. از همان ابتدا، گوگل ثابت کرده است که این ابزار در درجه اول برای مدیران وب هایی بود که سئوی بد انجام داده بودند (یعنی ساخت پیوندهای دستکاری شده و اسپمی) و اقدامات (اخطار یا جریمه) دستی Manual Action بر علیه آنها در نتایج جستجو انجام شده بود.

اگر این صاحبان وب سایت ها برای بهبود بخشیدن به پروفایل لینک وب سایت خود اقدام  کرده و لینک های بد و کم کیفیت را حذف نموده بودند، اما هنوز لینک هایی اسپمی در پروفایل خود دارند، می توانند از ابزار Disavow برای تمیز کردن پروفایل لینک خود استفاده کنند.

مت کاتز در این ویدئو روشن می کند که، اما وب مسترها نباید منتظر بمانند تا اقدامات دستی علیه سایت آنها صورت بگیرد تا از این ابزار استفاده کنند. او به صاحبان وب سایت ها که از بابت لینک های ورودی خود نگرانی دارند، را تشویق می کند تا از این ابزار به سود خود بهره ببرند.

اگر شما قربانی سئوی منفی هستید چه کاری باید انجام دهید؟

اگر فکر می کنید سایت شما قربانی کمپین سئوی منفی شده است، اولین کاری که باید انجام دهید این است که حساب گوگل وب مستر خود را بررسی کنید. اگر وب سایت شما اقدام دستی Manual Action (اخطار یا جریمه بابت روش های سئوی غیر مجاز) از سوی گوگل دریافت کرده، از طریق این وب مستر به شما اعلام می شود و همچنین گاهی لیستی از لینک های غیر مجاز و اقداماتی که باید انجام دهید نیز ارائه می گردد.

با این حال اگر سایت شما اقدامات دستی دریافت نکرده است، از ابزار Disavow استفاده کنید تا گوگل این لینک های مخرب را برای سایت شما نادیده بگیرد.

برای استفاده از این ابزار به حساب گوگل وب مستر خود وارد شوید و در زیرSearch Traffic ، روی Links to Your Site  کلیک کنید. در قسمت Who links the most ، روی More و سپس Download more sample links کلیک کنید. حالا شما یک لیست کامل از لینک ها به سایت خود دارید، و می توانید از میان این لینک ها مواردی را انتخاب و به گوگل بگویید که آن را نادیده بگیرد. این لینک ها را در یک فایل .txt ذخیره کنید و سپس آنها را درDisavow links page  بارگذاری کنید.

آیا گوگل به اندازه کافی علیه سئوی منفی کار می کند؟

به نظر می رسد که با معرفی ابزار Disavow، گوگل سهم خود را انجام داده است و مابقی قدرت و اختیار را با این ابزار در دست مدیر وب سایت قرار داده است. و همانطور که کاتز در ویدیوی 2012 خود اظهار داشت، الگوریتم های گوگل همیشه دارای برخی سپر های محافظتی هستند تا تاثیر چنین حملاتی را کاهش دهند.

اما دقیقا ابزار Disavow تا چه اندازه موثر است؟ بسیاری ادعا می کنند که ابزار Disavow هیچ اثری ظاهری ندارد. بعضی دیگر ادعا می کنند که ابزار Disavow فقط روشی است تا گوگل دیگران را برای یافتن و شناسایی وب سایت های اسپمی به کار بگیرد، تا گوگل بتواند آنها را از فهرست خود حذف کند. در واقع این ابزار در ارتباط با الگوریتم و به روز رسانی های فهرست نتایج گوگل عمل می کند و شاید نمی توان از آن انتظار تغییر یا نتیجه بزرگی را در یک بازه زمانی کوتاه مشاهده نمود.

اگر شما یک ایمیل اخاذی از سوی کسی دریافت کرده اید که تهدید می کند که در صورت عدم پرداخت پول با کمپین سئوی منفی به وب سایت و کسب و کار شما آسیب می زند، من شما را تشویق به نادیده گرفتن این ایمیل می کنم. اما از شما می خواهم که از طریق وب مستر گوگل نگاه دقیقی به لینک های ورودی سایت خود بیاندازید و مرتبا آن را مانیتور کنید. اگر در تعداد و کیفیت این لینک ها مورد مشکوکی دریافتید، یا دیدید که برخی از این لینک ها از دامنه های اسپمی آمده اند، پس از بررسی کارشناسی دقیق با ابزار Disavow درخواست نادیده گرفتن آن ها را به گوگل بدهید.

من در مقاله دیگری از دارکوب به چگونگی بررسی پروفایل لینک های سایت و نحوه ارسال و پیگیری درخواست Disavow را کامل توضیح داده ام. با این حال به شما پیشنهاد می کنم پس از بررسی این پروفایل و قبل از هر اقدامی حتما با یک کارشناس با سابقه سئو مشورت کنید. چون همانطور که در این مقاله توضیح داده ام، در خواست Disavow شرایط خاصی دارد و شاید شما نیاز به انجام زمان بندی برای این درخواست و انجام لینک سازی همزمان دارید تا از افت رتبه وب سایت خود جلوگیری نمایید. همچنین در مقاله ایی دیگر تاثیر حذف یک بک لینک بر روی سئو را بیشتر توضیح داده ام.

روش های سئو منفی

تکنیک ها و فعالیت های مختلفی برای بهینه سازی سایت و بالا آوردن سایت در نتایج جستجو انجام میگیرد، اما برخی از افراد می خواهند تا این ضحمات را به باد داده و رتبه وب سایت شما را در نتایج جستجو کاهش دهند. همانطور که گفته شد سئو منفی به مجموعه از روش های غیر اخلاقی گفته می شود که عده ای با استفاده از این روش ها سعی می کنند به وب سایت های دیگر ضربه بزنند و رتبه وب سایت هدف را کاهش دهند. سئو منفی بخشی از سئو کلاه سیاه به حساب می آید و بر خلاف الگوریتم گوگل عمل میکند و میتواند برای وب سایت بسیار مخرب ظاهر شود. سئو منفی دارای روش ها و انواع مختلفی می باشد که هرکدام از آنها تاثیر منفی بر روی سئو وب سایت خواهند گذاشت و رتبه وب سایت را به شدت کاهش می دهند.

هک کردن وب سایت

امنیت در فضای کسب و کار های اینترنتی حرف اول را میزند و در تمامی مشاغل اینترنتی حفظ امنیت صفحه از اهمیت بالایی برخوردار است. هنگامی که امنیت یک وب سایت پایین باشد به راحتی هک شده و هکر ها به تمامی اطلاعات و بخش های محتلف سایت دسترسی خواهند داشت و به سادگی میتوانند تمامی ضحمات و داشته های شما را بر باد بدهند.

دادن لینک های اسپم به وب سایت

همانطور که می دانیم بک لینک سازی نقش مهمی در ارتقا رتبه وب سایت دارد و ساخت بک لینک خوب به طور چشم گیری سبب پیشرفت سئو وب سایت خواهد شد. اما در صورتی که تعداد بسیار زیادی لینک به وب سایت شما زده شود میتواند بسیار مخرب عمل کند و جریمه گوگل را به همراه داشته باشد. یکی دیگر از روش های سئو منفی لینک های اسپمی می باشد، در این روش رقبای شما تعداد بسیار زیادی لینک اسپم را به سمت سایتتان ارسال می کنند، به طوری که در درون این لینک ها انکرتکستی طراحی میکنند که نشان می دهد این لینک ها را صاحب وب سایت ایجاد کرده است و از این طریق باعث می شوند تا گوگل وب سایت شما را جریمه نماید.

محتوای تکراری

در این روش رقبای شما با دسترسی به وب سایت محتوای شما را در اینترنت پخش می کنند. هنگامی که گوگل متوجه شود که یک محتوا در چندین صفحه کپی شده است، تنها یک نسخه از آن محتوا را رتبه بندی می نماید. با این کار ممکن است گوگل محتوای قرار گرفته در وبسایتتان را به عنوان یک محتوای کپی شده شناسایی کند و به محتوای شما رتبه ندهد.

ایجاد لینک با کلمات غیر اخلاقی

ممکن است برخی از خرابکاران با استفاده از بک لینک بد و انکرتکست های حاوی کلمات نا مناسب و غیر اخلاقی به وب سایت شما لینک بدهند. با این کار موتور جستجو گوگل حوزه کاری وب سایت شما را غیر اخلاقی و غیر قانونی می شناسد.

حذف لینک های سایت شما

در این نوع روش سئو منفی خرابکاران با دسترسی به گوگل وبمستر تولز لینک های خوب و ارزشمند سایت شما را حذف میکنند، این کار نتیجه بسیار منفی بر روی سئو وب سایت خواهد گذاشت و رتبه سایت را در نتایج جستجو کاهش خواهد داد.

اعضای دارکوب

دوره های آموزش سئو وب سایت

سئو یکی از بهترین و مهم ترین راه های موفقیت در دیجیتال مارکتینگ می باشد و انجام صحیح آن میتواند باعث پیشرفت مشاغل مختلف شود. آموزش سئو به زبان ساده شامل یادگیری تمامی فعالیت ها و تکنیک هایی می باشد که برای رسیدن به صفحات اول نتایج جستجو انجام میگیرد، به طوری که بتوان بررسی سئو سایت را انجام داد و با انجام فعالیت های مختلف رتبه وب سایت را در نتایج جستجو بالا آورد.

شرکت دارکوب در کنار خدمات سئو و بهینه سازی وب سایت خدمات آموزشی در این حوزه را نیز به کاربران ارائه می نماید. دوره سئو سایت دارکوب توسط سئوکاران و اساتید با تجربه این مجموعه برگزار میگردد. در این کلاس های آموزشی تمامی مباحث سئو از آموزش سئو مبتدی گرفته تا سئو پیشرفته به صورت کامل به هنرجویان آموزش داده خواهد شد، به طوری که با شرکت در دوره سئو پیشرفته به تمامی اصول و تکنیک های سئو تسلط کامل پیدا می کنید و می توانید سئو وب سایتتان را خودتان انجام دهید. برای شرکت در دوره های آموزشگاه دارکوب می توانید از طریق وب سایت آموزشگاه اقدام به تهیه فیلم های آموزشی و یا ثبت نام در دوره سئو کاربردی در این شرکت نمایید.

مراحل یادگیری سئو

تبدیل شدن به یک سئوکار حرفه ای نیازمند گذراندن یکسری مراحل مربوط به سئو است که باید به ترتیب و توسط افراد ماهر و با سابقه طی شود. پس از گذراندن تمامی این مراحل و انجام تمرینات می توانید به یک سئوکار ماهر تبدیل شوید و پروژه های سئو را به بهترین شکل انجام دهید. مراحل یادگیری سئو به ترتیب شامل موارد زیر می باشد:

  • معرفی سئو و اهمیت آن در دیجیتال مارکتینگ
  • نحوه کار موتور های جستجو
  • انواع سئو و یادگیری ویژگی های سئو
  • اهمیت تحقیق کلمات کلیدی و یادگیری جنبه های تجزیه و تحلیل
  • یادگیری سئو داخل صفحه
  • بهینه سازی وب سایت خارج از صفحه
  • محتوای تکراری
  • طراحی رابط کاربری برای موتور های جستجو
  • سئو محلی
  • آشنایی با تغییرات سئو و بروزرسانی الگوریتم ها
  • ترکیب سئو با دیگر حوزه ها
  • یادگیری ابزار سئو و ابزار های مفید در سئو
اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز