کدام پلتفرم طراحی وب سایت برای شما مناسب است؟

نوشته شده توسط مرضیه نوایی لواسانی

آدرس کوتاه: https://sitedar.com/?p=3953

پلتفرم طراحی وب سایت
4.6/5 - (16 امتیاز)

هر شخصی که یک کسب و کاری دارد برای اینکه حضور آنلاین موثری داشته باشند ضروری است که ساخت وب سایت را در اولویت قرار دهد. اما سوال اینجاست که کدام پلتفرم طراحی وب سایت برای شما مناسب است؟

با وجود اینکه پلتفرم های مختلفی وجود دارند، انتخاب بهترین پلتفرم می تواند چالشی برای شما داشته باشد. بستر های متفاوتی برای طراحی وب سایت ها با قابلیت ها و پلاگین ها و جوانب مثبت و منفی مختلفی وجود دارند و برای اینکه بتوانید بستری مناسب را انتخاب کنید بایستی تمامی این مسائل را در نظر بگیرید. در این مقاله به بررسی پلتفرم های محبوب طراحی وب سایت می پردازیم تا به شما در تصمیم گیری کمک کنیم.

شما با بستری که انتخاب می کنید می توانید طرح، اهداف و شکل ظاهری وب سایت خود را درست کنید. برخی از این پلتفرم ها ساده و برخی پیچیده، برخی با منبع باز و برخی محدود کننده هستند. اما به هیچ کدام عنوان خوب و یا بد نمی توانیم بدهیم. فقط واقعیت اینست که آنها با یکدیگر فرق دارند و بسته به اهداف مختلف بایستی انتخاب شوند.

برخی از این پلتفرم ها که رایگان هستند، قادر خواهید بود بدون نیاز به هیچ زبان برنامه نویسی خاصی یک وب سایت کامل را به طور رایگان در مرورگر خود ایجاد کنید.

اما برای استفاده از برخی از ویژگی ها و سرویس های اضافی بایستی ماهانه مبلغ کمی را پرداخت کنید. مزیت استفاده از این ویژگی ها، سرعت بالایی است که ارائه می دهند.

با انتخاب درست یک پلتفرم مناسب می توانید هزینه های توسعه ی وب سایت تان را در آینده کاهش دهید و به حداقل برسانید. برای این کار لازم است هدف و نیاز های خود از طراحی وب سایت را به طور شفاف مشخص نمایید.

روش های طراحی وب سایت

طراحی وب سایت یکی از مهم ترین مراحل در بازاریابی آنلابن است. با پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی برای طراحی وب سایت وجود دارد. طراحی وب سایت به دو طریق برنامه نویسی اختصاصی و استفاده از سیستم های مدیریت محتوا انجام می گردد.

برنامه نویسی اختصاصی به معنای طراحی و توسعه یک وب سایت از پایه و با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند HTML, PHP, Python, Java Script و غیره است. در این روش برنامه نویسان کنترل کامل بر روی عملکرد وب سایت دارند و می توانند هر قابلیتی را با استفاده از برنامه نویسی پیاده سازی کنند.

دو نوع زبان برنامه نویسی در وب داریم که نوع اول آن زبان برنامه نویسی سمت کاربر می باشد که بر روی مرورگر کاربر اجرا می گردند و نحوه نمایش وب سایت را کنترل می نمایند. زبان های برنامه نویسی سمت کاربر HTML و CSS و زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت و همچنین هر نوع زبان برنامه نویسی می باشد که بر روی مرورگر کاربر اجرا می گردند.

زبان های برنامه نویس سمت سرور بر روی سرور اجرا می گردند و پس از انجام فرایندهای لازم به صورت HTML و CSS و همچنین جاوا اسکریپت به مرورگر کاربر ارسال می گردد. زبان های برنامه نویسی سمت سرور قابلیت اتصال به دیتابیس های مختلف جهت ثبت اطلاعات و همچنین گرفتن اطلاعات را می دهند. PHP ، ASP.NET ، JAVA and JSP، python از این دست زبان های برنامه نویسی هستند.

سیستم های مدیریت محتوا پلتفرم هایی هستند که به کاربران اجازه می دهند بدون نیاز به دانش برنامه نویسی وب سایت های خود را ایجاد و مدیریت کنند. این سیستم های مدیریت محتوا یا از پایه با استفاده از زبان های برنامه نویسی وب نظیر PHP و ASP.NET پیاده سازی می گردند و یا از سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر جوملا ، وردپرس و دروپال استفاده می گردند.

انتخاب بین برنامه نویسی اختصاصی و استفاده از سیستم های مدیریت محتوا به نیازها، اهداف و منایع شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک وب سایت سفارشی با قابلیت های منحصر به فرد هستید و منابع مالی و فنی کافی دارید برنامه نویسی اختصاصی می تواند گزینه ایده آلی باشد. اما اگر به دنبال راه اندازی سریع و آسان یک وب سایت با قابلیت هیای استاندارد هستید و دانش فنی محدودی دارید می توانید از یک CMS مانند وردپرس استفاده کنید.

در این مقاله قصد داریم پلتفرم های سیستم مدیریت محتوا را مورد بررسی قرار بدیم. برای اطلاعات درباره تفاوت کدنویسی و سیستم مدیریت محتوا می توانید مقالات زیر را بخوانید:

استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا کد نویسی از پایه

در انتخاب سیستم مدیریت محتوا به چه چیزهایی توجه کنیم؟

مقایسه وردپرس، جوملا و دروپال

کدام پلتفرم بهتر است: وردپرس، دروپال یا جوملا؟

طراحی سایت با وردپرس

چرا انتخاب پلتفرم مناسب اهمیت دارد؟

فرض کنید که می خواهید یک فروشگاه راه اندازی کنید، آیا بدون برنامه ریزی برای مکان فروشگاه، دکوراسیون و یا نحوه جذب مشتریان کار خود را شروع می کنید؟ جواب حتما نه هست. طراحی وب سایت هم به همین صورت است.

پلتفرمی که برای طراحی انتخاب می کنید مانند زیربنای فروشگاه شماست، اگر این زیربنا محکم و متناسب نباشد، ممکن است در ادامه با مشکلات زیادی رو به رو شوید.

ابتدا باید بدانید که دقیقا چه چیزی می خواهید، وب سایت فروشگاهی می خواهید یا شرکتی؟ چقدر بودجه مدنظر دارید؟ چه ویژگی هایی برای شما مهم است؟

اگر تجربه ای در کدنویسی ندارید بهتره سراغ پلتفرم های بروید که استفاده از آن ها آسان است و نیازی به دانش فنی ندارد.

انواع پلتفرم های طراحی وب سایت

با وجود پلتفرم های متعدد طراحی وب سایت، انتخاب بهترین گزینه می تواند چالش برانگیز باشد زیرا هر پلتفرم ویژگی ها و مزایا و معایب خاص خود را دارد و انتخاب نادرست منجر به مشکلاتی می شود.

الان بعد از گذراندن مراحل بالا، نیازهای شما مشخص شده است و در ادامه می خواهیم چند پلتفرم را بررسی کنیم تا شما با مزایا و معایب هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا برای طراحی سایت را آشنا شوید.

      1. وردپرس (WordPress)

وردپرس محبوب ترین پلتفرم طراحی وب در جهان است که بیش از 40% از وب سایت های جهان از آن استفاده می کنند. استفاده از آن آسان و بصری است و طیف گسترده ای از گزینه های مختلف را دارد به طوری که حتی افرادی که طراح وب سایت نیستند با استفاده از وردپرس می توانند سایت هایی با ظاهری زیبا ایجاد و راه اندازی کنند. وردپرس در کنار سادگی استفاده به شما امکانات و قابلیت های فروانی برای راه اندازی انواع مختلف سایت ها را به شما می دهد، اعم از طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی، خبری و …

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس را در ادامه بررسی می کنیم.

مزایای وردپرس:

  • انعطاف پذیری بالا، شما می توانید هر نوع سایتی اعم از فروشگاهی، شرکتی، خبری و … را طراحی کنید.
  • گزینه های رایگان و پرداخت شده
  • پلاگین های فعال در بازار
  • سیستم مدیریت محتوای ساده
  • بسیاری از گزینه های سفارشی سازی
  • قابلیت های تجارت الکترونیکی
  • سئو دوستانه

معایب وردپرس:

  • به روزرسانی های زیاد
  • مشکلات امنیتی
  • سرعت کم بارگذاری

در طراحی سایت با وردپرس می توانید به هر اندازه که می خواهید در وب سایتتان تغییر ایجاد کنید. وردپرس به سرعت بارگیری می شود و دقیقاً همانطور که می خواهید عمل می کند. یادگیری وردپرس آسان است و برای افرادی که تازه پا به عرصه ی طراحی وب گذاشته اند، گزینه ی خوبی است.

وردپرس در ابتدا برای وبلاگ نویسان پیشنهاد شد، اگرچه هنوز هم برای وبلاگ نویسی مناسب است و از آن حمایت می کند. این پلتفرم رایگان گزینه های زیادی دارد که رایگان هستند اما شاید لازم باشد برای استفاده از برخی از مضامین و افزونه های از پیش ساخته مبلغی را هزینه کنید. استفاده از بعضی از این پلاگین های پولی ارزش سرمایه گذاری را دارند.

به طور مثال، اگر بر روی سئوی سایت خود کار می کنید با استفاده از پلاگین Yoast می توانید سایت خود را برای موتور های جستجوگر بهینه سازی کنید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که اگر خواهان داشتن برخی مضامین اضافی در سایت خود هستید، با استفاده از آن می توانید این مضامین را در سایت خود بارگذاری کنید.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس به مشتریان شما این امکان را می دهد که اگر می خواهند تغییرات ساده ای مانند اضافه کردن یک پست را در وب سایتشان ایجاد کنند، قادر به انجام آن باشند.

     2. جوملا و دروپال

جوملا یکی دیگر از پلتفرم ها و بستر های طراحی وب سایت است که به شما امکان می دهد تا به سرعت و به راحتی تغییراتی را در سایت خود ایجاد کنید. جوملا همچنین دارای یک پایگاه کاربری عظیم است ( مانند وردپرس ) که به طور مداوم با ویژگی های جدید بروز می شود تا با قدرت اجرا شوند.

برخی از مهمترین ویژگی های جوملا عبارتند از:

  • سیستم مدیریت محتوای ساده
  • دارای بسیاری از گزینه های سفارشی سازی
  • مدیریت چند رسانه ای
  • ساخته شده در جستجوی وب سایت
  • جوملا به طور اتوماتیک برای کاربران تلفن همراه ریسپانسیو است

جوملا و دروپال این امکان را به شما می دهد که به راحتی ویژگی هایی را که نمی خواهید خاموش کنید. همچنین دارای افزودنی هایی است که دقیقاً مشابه با افزونه های وردپرس کار می کند. در جوملا می توانید ویژگی های اضافی را برای سفارشی سازی سایت خود به راحتی بارگیری نمایید.

جوملا یک بستر قابل اعتماد و مقرون به صرفه است که میلیون ها نفر از آن استفاده می کنند.

وردپرس، جوملا و دروپال در رده ی سیستم های مدیریت محتوای غیر اشتراکی (رایگان) هستند. اما جوملا و دروپال به اندازه ی وردپرس محبوب نیستند و به اندازه ی وردپرس مضامین و پلاگین ندارند.

اغلب توسعه دهندگان وب سایت ها معتقدند که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوایی است که کار کردن با آن آسانتر است و همچنین دارای پلاگین های بیشتری نسبت به جوملا و دروپال است و ترجیح می دهند تا با وردپرس کار کنند.

اگرچه برخی توسعه دهندگان وب، جوملا و دروپال را ترجیح می دهند. به طور کلی برای انتخاب مناسب بایستی جوانب مثبت و منفی هر کدام را در نظر بگیرید.

   3. شاپیفای (Shopify)

اگر قصد راه اندازی فروشگاه آنلاین را دارید شاپیفای یکی از بهترین گزینه هاست. شاپیفای یک پلتفرم فروشگاه ساز است که به شما این امکان را می دهد تا خیلی آسان و بدون نیاز به کدنویسیف خرید هاست و دامنه سایت خود را طراحی و راه اندازی کنید.

شاپیفای در ایران با محدودیت هایی مواجه شده است که به دلیل تحریم های این کشور می باشد. که عبارتند از:

  • عدم دسترسی مستقیم به سایت
  • عدم پشتیبانی از زبان فارسی
  • محدودیت ها در درگاه پرداخت
  • هزینه های بالا

پلتفرن شاپیفای بیشتر برای طراحی وب سایت های خارج از کشور استفاده می شود و به دلایل تحریم ها کاربرد زیادی در ایران ندارد. برخی از ویژگی های طراحی سایت با شاپیفای:

  • کاربری آسان
  • امکان مدیریت موجودی و پرداخت
  • پشتیبانی از چند کانال فروش
  • قالب های متنوع و قابل تنظیم

طراحی سایت با شاپیفای

   4. ویکس (Wix)

ویکس یک پلتفرم طراحی وب سایت مبتنی بر drag-and-drop است، به این صورت که به کاربران اجازه می دهد بدون نیاز به دانش برنامه نویسی سایت های زیبا و کاربرپسند ایجاد کنند.

از مزایای پلتفرم ویکس می توان به سهولت استفاده، قالب های آماده و همینطور هاست رایگان اشاره کرد و از معایب آن انعطاف پذیری کمتر و مشکلات در سئو نام برد.

نکات مهم در انتخاب بهترین پلتفرم طراحی وب سایت

در هنگام انتخاب پلتفرم برخی از نکات را باید بررسی کنید برای مثال:

– با نوع کسب و کار شما تطابق داشته باشد.

– هزینه ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که انتخاب شما مطابق با هزینه شما و مقرون به صرفه است.

اگر مطمئن نیستید می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید تا درباره بهترین پلتفرم راهنمایی شوید.

پلتفرم های طراحی وب مبتنی بر اشتراک (غیر رایگان)

برای استفاده از این پلت فرم ها بایستی مبلغی را ماهانه بپردازید و ممکن است لازم باشد علاوه بر شارژ ماهانه مبلغی را بر اساس ارائه دهنده و پشتیبان پلت فرم نیز پرداخت کنید. اگرچه برخی از ورژن های آنها رایگان نیز هستند.

این پلت فرم ها برای راه اندازی وب سایت های تجارت الکترونیک که نیاز به پشتیبانی فنی و امنیت بیشتر دارند، مناسب است. نمونه هایی از این پلت فرم ها عبارتند از  wix ،weebly ،squarespace .

Wix یکی از ساده ترین پلفت فرم های بازار است. Squarespace محدویت هایی دارد و یک پلت فرم جدید می باشد. این سه پلت فرم بسیار کاربر پسند هستند و عناصر چشم نوازی دارند.

خلاصه

با بررسی تفاوت های پلتفرم های مختلف می توانید بستری که مناسب و در راستای اهداف طراحی وب سایت شماست را انتخاب کنید. انتخاب بهترین پلتفرم برای طراحی وب سایت بستگی به نیازها و اهداف شما دارد.

وردپرس با انعطاف بالایی  که دارد می تواند برای بسیاری از افراد حتی آنهایی که نتوانسته اند اهداف خود را مشخص کنند، مناسب باشد.

اما اگر نیاز های سایت خود را می دانید سعی کنید پلت فرمی را انتخاب کنید که دارای مضامینی است که نیاز ها و اهداف وب سایتتان را برآورده می کند. اینگونه می توانید بخش بزرگی از هزینه های توسعه ی وب سایت خود را در آینده کاهش دهید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز