رازهای طراحی سایت و بازسازی آن

رتبه بندی کاربر: 5 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE

طراحی یک وب‌ سایت و همچنین پشتیبانی مداوم آن، حرفه ­ای بسیار جذاب به نظر می­رسد. به‌ کارگیری سبک­ های جدید طراحی، در بهبود ظاهر وب­ سایت کمک شایانی می­ کند. مالکیت یک وب‌ سایت جذاب که توجه مخاطبان مورد نظر شما را به خود جلب کند، می­ تواند در پیشرفت تجارت شما تأثیر بسزایی داشته باشد. این کار ترافیک بالایی به سمت وب‌سایت شما جذب می­ کند و به‌ این‌ ترتیب مخاطبان زیادی به محصولات و سرویس ­هایی که در وب‌سایت خود ارائه کرده‌اید دسترسی پیدا می­ کنند و این امر شمارا به کسب نتیجه مطلوب کمک می­کند.

رازهای طراحی سایت و بازسازی آن

کاربران یا صاحبان کسب و کار باید یک وب سایت جذاب و کاربرپسند طراحی کنند زیرا وب سایت شما ظاهر کسب و کار شماست. قبل از ایجاد سایت ممکن است در مورد طرح سایت، پشتیبانی، مدیریت سایت سوال داشته باشید. ما در اینجا به همه این سوال ها پاسخ می دهیم.

طراحی سایت

سوال اولی که ممکنه داشته باشید اینه که طراحی سایت چیست؟ طراحی سایت به فرآیند و اجرای سایت به گونه ای که کاربردی باشد و برای کاربران کارایی داشته باشد گفته می شود. وب سایت ها باید طوری طراحی شوند که ساده و کارآمد باشند و به کاربران اجازه دهد اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنند، همچنین از نظر بصری جذاب باشد. ترکیب این موارد مشخص می کند که  سایت طراحی شده چقدر خوب و کاربرپسند است. در ابتدا سایت ها با استفاده از زبان HTML و CSS نوشته می شدند سپس این زبان ها منسوخ شدند و ایجاد سایت به دو طریق کدنویسی و سیستم مدیریت محتوا انجام شد. شما به انتخاب خودتون می تونید یک سایت را از پایه کدنویسی کنید یا از پلتفرم های سیستم مدیریت محتوا طراحی سایت را رایگان انجام دهید. سیستم مدیریت محتوا رایگان مانند جوملا، وردپرس، دروپال و ... هستند. حالا بیایید با این اصطلاحات آشنا بشیم.

HTML چیست؟ مخفف HyperText Markup Language است که برای طراحی ساختار و محتوای یک صفحه استفاده می شود. HTML یک زبان نشانه گذاری است که از تعدادی عناصر تشکیل شده است. HTML در کل به مرورگرهای وب می گوید که چگونه متن، عکس یا لینک را نمایش دهد و برای افزایش عملکرد به زبان های دیگر مثل CSS و JavaScript متکی است.

کدنویسی سایت چیست؟ کدنویسی سایت به طراحان این امکان را می دهد تا سایت هایی با امکانات و عملکردهای مختلفی مثل انیمیشن، طرح بندی های خاص و ... بسازند. ساخت سایت با استفاده از زبان های برنامه نویسی PHP، Python انجام می شود.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟ سیستم مدیریت محتوا یک برنامه نرم افزاری است که زیرساخت های اساسی برای ساخت وب سایت ها را فراهم می کند. این پلتفرم ها به کاربران اجازه می دهند تا یک سایت را از پایه و رایگان طراحی کنند و مدیریت آن را با استفاده از پنل مدیریت انجام دهند. پلتفرم های CMS مثل وردپرس، جوملا، دروپال و ... هستند که از بین این ها طراحی سایت با وردپرس محبوبیت بیشتری از لحاظ کارایی نسبت به سایرین دارد. استفاده از سیستم مدیریت محتوا یا کدنویسی سوالی است که کاربران همیشه از ما می پرسند، در جواب باید بگم که شما با سیستم مدیریت محتوا به راحتی می توانید طراحی سایت را انجام دهید ولی با کدنویسی چالش های بیشتری خواهید داشت.

دو نوع متدوال از طراحی سایت عبارتند از:

  • سایت استاتیک: این سایت زمانی طراحی می شود که نیاز به تعامل کم و بدون نیاز به به روزرسانی محتوا باشد و صرفا با زبان برنامه نویسی HTML انجام می شود مثل سایت نمایشکاهی
  • سایت داینامیک: این سایت بر خلاف سایت های استایتک نیاز به نعامل کاربر و به روزرسانی محتوا دارد و توسط کدنویسی و سیستم مدیریت محتوا ایجاد می شود مثل سایت فروشگاهی

طراحان وب با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، طراحی و چیدمان یک وب سایت را با تخصص و دانش فنی خود ایجاد می کنند. طراحان سایت باید درک عمیقی از رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) داشته باشند تا با مهارت های بصری و تخصصی خودشون وب سایت کاربرپسند و خاص از نظر زیبایی شناسی طراحی کنند. برخی از اصول طراحی وب شامل گرافیک وب، رابط کاربری، تجربه کاربری، اصول طراحی UI/UX، تئوری رنگ، تایپوگرافی و ... می باشد. طراحی وب درها را به روی فرصت های مختلف در توسعه وب و صنعت فناوری اطلاعات باز می کند برخی از فرصت های شغلی مرتبط با طراحی سایت شامل توسعه دهنده وب، توسعه دهنده Front End، توسعه دهنده Back End، طراح UX، طراح UI، طراح گرافیک می باشد.

عناصر کلیدی طراحی وب سایت

یک وب سایت خوب، وب سایتی است که تعادل بین ظاهر و عملکرد داشته باشد. اگر وب سایت شما از نظر زیبایی شناختی جذاب باشد اما نتواند اطلاعاتی را که مخاطب نیاز دارد ارائه دهد در این صورت کارایی لازم را نخواهد داشت. عناصر بصری و کاربردی دو عنصر مهم در طراحی سایت هستند. 

  • عناصر بصری: عناصر بصری یا زیبایی شناسی سایت، جنبه ظاهری سایت را نمایش می دهد و به مواردی مانند فونت ها، رنگ ها، اشکال، طرح بندی، نمادها، لوگو، تصاویر و ویدئو ها گفته می شود. 
  • عناصر عملکردی: عناصر عملکردی یا کاربردی از نظر نحوه مشاهده وب سایت شما توسط موتورهای جستجو گفته می شود. این ها بر تجربه کاربری تاثیر می گذارند مانند ناوبری سایت، تعامل کاربر، سرعت سایت و ریسپانسیو بودن سایت 

مزایای وب سایت جذاب

یک طراحی وب خوب می تواند معرف کسب و کار و برند شما باشد و می تواند مزایای خوبی را برای شما به دنبال داشته باشد مانند:

  • تاثیرگذاری: برای همه برندها مهمه که بدانند کاربران چه دیدی به کسب و کار آنها دارند. وب سایت شما نشان دهنده نام تجاری شماست و اگر وب سایت جذاب داشته باشید به شما در قانع کردن مشتریان کمک می کند.
  • رتبه بندی در گوگل: وب سایت ها عناصر مختلفی دارند که رتبه گوگل سایت شما را تحت تاثیر قرار می دهند مانند محتوا، ریسپانسیو بودن، سرعت وب سایت، نقشه سایت و ...
  • برند سازی: چندین ویژگی برند شما مانند لوگو، فونت و رنگ سایت، شما را میان دیگر رقبا متمایز می کند و به اعتبار برند شما می افزاید.
  • کاهش نرخ پرش:  زمانی که وب سایت شما از لحاظ ظاهری و محتوایی جذاب و کاربرپسند باشد باعث می شود بازدیدکنندکان برای مدت طولانی تری در سایت شما بمانند بنابراین نرخ پرش سایت کاهش می یابد.

هر آنچه درباره طراحی سایت باید بدانید

قبل از اینکه سایت خود را طراحی کنید باید چند مورد را رعایت کنید. شما برای ایجاد یک سایت نیاز به ثبت دامنه و هاست دارید همچنین به یک گواهی SSL برای ایمن سازی سایت، ابزار برای بهینه سازی موتور جستجو(SEO) نیاز دارید تا مطمئن شوید که مردم شما را پیدا می کنند. در ادامه همه مواردی که برای طراحی، ساخت و نگهداری سایت نیاز دارید را میگم:

  • میزبانی وب: محتوای وب سایت شما به فضای فیزیکی نیاز دارد و این همان کاری است که هاست انجام می دهد.
  • نام دامنه: نام دامنه شما آدرسی است که کاربران به هنگام جستجوی سایت شما می بینند. برای اینکه کاربران شما سردرگم نشوند بهتره از نام برند خود استفاده کنید
  • گواهی SSL: برای امنیت و شهرت کسب و کار خود و همینطور ایمنی اطلاعات سایت، گواهی SSL را دریافت کنید.
  • سازنده وب: یکی از پلتفرم های CMS را انتخاب کنید تا دیگر نیازی به کدنویسی نداشته باشید و بتوانید سایت رایگان خودتون را بسازید.
  • پشتیبانی: پشتیبانی و بکاپ گیری از سایت و محتوای آن از الزامات هر سایت بعد از طراحی است.
  • بهینه سازی موتورهای جستجو: سئو از موارد مهم برای معرفی برند و کسب و کار شماست.

طراحی مجدد وب سایت در مقابل به روز رسانی وب سایت

قبل از شروع، اجازه دهید به وضوح مشخص کنیم که طراحی مجدد وب سایت چیست. طراحی مجدد وب سایت فرآیندی است برای به روز رسانی و تغییر اساسی یک وب سایت از جمله محتوا، ساختار، کد، طراحی و بسیاری موارد دیگر می باشد. توجه داشته باشید که بین طراحی مجدد وب سایت و به روز رسانی آن تفاوت وجود دارد. طراحی مجدد شامل تغییرات اساسی است، در حالی که تازه سازی به معنای به روز رسانی ساده محتوا یا تغییر برخی عناصر ساده طراحی است. طراحی مجدد معمولاً شامل تغییر و به روز رسانی طراحی و ساختار وب سایت است. برخی از نشانه هایی که به شما می گوید سایت شما نیاز به بازسازی دارد عبارتند از:

  • تعداد بازدیدکنندکان کاهش یافته
  • محتوا قدیمی است و نیاز به، بهینه سازی دارد.
  • سئو سایت دیگر به روز نشده باشد.
  • سایت ریسپانسیو نباشد.
  • طراحی قدیمی
  • بهینه نبودن سایت
  • هک شدن و مسائل امنیتی
  • سرعت بارگذاری پایین

توجه کنید که بازسازی سایت چیزی نیست که شما همینجوری تصمیم به انجام آن بگیرید، در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر بازسازی را انجام دهید. هیچ سیگنال ثابتی برای بازسازی وب سایت وجود ندارد این تا حدی به عملکرد سایت شما بستگی دارد. 

چگونه یک وب سایت را بازسازی کنیم

در اینجا با جزئیات بررسی می کنیم که برای بازسازی سایت چه مراحلی را باید انجام بدید که رتبه سایت خود را در گوگل حفظ کنید.

آنالیز وب سایت

اولین چیزی که باید بدانید این است که نیازی نیست همه ی محتوای سایت خودتون و حذف کنید و یک سایت جدید ایجاد کنید به خصوص اگر یک برند معتبر هستید. ممکنه کاربران شما برخی از امکانات سایت شما را دوست داشته باشند و شما با این کار اعتماد و علاقه آنها را از دست می دهید. برای اینکه ریسک نکرده باشید ابتدا سایت خودتون و تجزیه و تحلیل کنید، عملکرد وب سایت مانند نرخ پرش، تعداد بازدید کنندگان، سرعت و ترافیک سایت، نرخ کلیک و .. را بررسی کنید، اینطوری می تونید پیدا کنید که کدام صفحه بیشتر برای کاربران شما جذاب هستند و کدام صفحات عملکرد کمتری داشتند.

اهداف سایت

مرحله بعدی اینه که اهداف خودتون را از بازسازی سایت بررسی کنید. چرا به طراحی مجدد نیاز دارید؟ در هر صورت باید اهداف روشنی برای بازسازی داشته باشید مثلا افزایش ترافیک سایت، افزایش فروش، افزایش اعتبار دامنه و یا حتی بهبود عملکرد سئو را می خواهید.

آنالیز رقبا

تجزیه و تحلیل رقبا فرآیندی است که باید تو هر مرحله انجام دهید چون می تواند دید وسیع تری بهتون بده. البته که از آنها کپی برداری نکنید، ایده بگیرید چون ممکنه رقبای شما به همه جنبه های طراحی اهمیت نداده باشند و شما آن را ببینید. 

کاربرد سایت 

 مطمئن شوید که چه امکاناتی از سایت خودتون می خواهید و چه تغییراتی باعث رشد کاری شما می شود. اعضای تیم شما هم می توانند کمک زیادی به ایده پردازی برای طراحی سایت شما بدهند.

بازسازی سایت

الان که همه موارد را بررسی کردید وقتشه که سایت خودتون و بازسازی کنید، به همه عناصر سایت خودتون اعم از لوگو، محتوا، طراحی و غیره توجه کنید. مطمئن شوید ویژگی هایی که بازدیدکنندگان شما دوست دارند را تغییر ندهید. وقتی همه چیز آماده شد سایت خودتون و راه اندازی کنید. فراموش نکنید که همه لینک ها را به وب سایت جدید هدایت کنید.

نکات مهم هنگام بازسازی سایت

به هنگام بازسازی سایت برخی از نکات را باید رعایت کنید که عبارتند از :

  • سئو و محتوا: با تغییراتی که روی طراحی سایت انجام می دهید نباید سئوی سایت را فراموش کنید. شما این سایت را برای بازدیدکنندگان می سازید اگر نتوانند شما را پیدا کنند این بازسازی چه فایده ای دارد؟ .
  • تصاویر با کیفیت: کاربران به طراحی و جلوه های بصری اهمیت زیادی می دهند بنابراین بهتره تصاویر با کیفیت بالا داشته باشید.
  • وب سایت کاربرپسند: بهتره یک سایت ساده و کاربرپسند داشته باشید تا یک سایت با طراحی جالب و ناوبری دشوار داشته باشید.

تاثیر بازسازی سایت روی سئو

بازسازی سایت ممکنه روی سئو سایت تاثیر بذاره و با چالش های زیادی روبرو بشید. اگربازسازی سایت به درستی انجام نشود، می تواند بر سئو وب سایت و رشد طولانی مدت تأثیر منفی بگذارد. اکثر تغییرات بصری هیچ تاثیری روی سئوی سایت شما ندارد و همینطور تغییرات جزئی محتوا نیز تا زمانی که کلمات کلیدی را حذف نکرده اید مشکل ساز نمیشه، اما اگر تغییرات اساسی روی وب سایت خودتون انجام میدید اگر مراقب نباشید سئو سایت شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. برای بسیاری از شرکت ها، سئو قدرتمندترین ابزار برای ارگانیک کردن ترافیک وب سایت است. آسیب به سئو در طول طراحی مجدد مخرب است. اگر چک لیست زیر را رعایت کنید می توانید فرآیند بازسازی را سازمان دهی کنید:

  • محتوای موجود را آنالیز کنید
  • تغییر مسیر URL را با دقت یادداشت کنید.
  • محتواهایی که نگه می دارید را بهینه کنید.
  • بهینه سازی سرعت صفحه

سخن پایانی

بازسازی سایت می تواند ظاهری جید به وب سایت شما بدهد و شروع تازیه برای کسب و کار شما باشد، از طرفی در بازاریابی دیجیتال هم به شما کمک می کند. ما تمام مواردی که باید بدانید و رعایت کنید و گفتیم و شما برای راهنمایی بیشتر می توانید با مشاوران دارکوب در تماس باشید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258
ایمیل: info@sitedar.com
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز