افت ورودی های وب سایت از موتورهای جستجو نظیر گوگل ممکن است باعث شکست یک کسب و کار گردد و بنابراین می بایست به آن توجه بسیاری نمود. دلایل بسیاری ممکن است باعث کاهش بازدید کنندگانی که از موتورهای جستجو وارد وب سایت می گردند شده باشد که در بخش زیر برخی از دلایل را بیان می نمایم:
کاهش ناگهانی و غیرقابل توضیح در ترافیک وب سایت می تواند نشان دهنده چیزهای زیادی باشد، این مشکل ممکن است مرتبط با سئو، تغییر رفتار کاربر، جریمه ها، به روزرسانی های الگوریتم گوگل و ... باشد که اگر بتوانید علت از دست دادن ترافیک خود را مشخص کنید، معمولا می توانید با سری تغییرات اوضاع را عوض کنید. از طریق سرچ کنسول هم می توانید بررسی کنید، برای مثال ممکن است یکی از سایت هایی که رپورتاژ انجام دادید یا بک لینک سازی انجام دادید، صفحه ارجاع به سایت شما را حذف کرده باشد.
در موارد دیگر، تشخیص دلیل اینکه چرا ترافیک سایت شما کاهش داشته مشکل باشد. حتی اگر ایده اولیه هم داشته باشید ممکن است بازگرداندن آن ترافیک مشکل باشد، یا اگر خودتون به تنهایی نمی توانید ترافیک ورودی خودتون را به تنهایی برگردانید باید از یک سئوکار کمک بگیرید.
چرا سایت من در گوگل افت می کند؟ این سوالی است که خیلی از کاربران از ما می پرسند، در اینجا فهرستی از مهمترین دلایل رتبه بندی سایت در گوگل را بیان می کنم و در ادامه آنها را بررسی می کنم:
- به روز رسانی الگوریتم گوگل
- قوانین Robots.txt
- تغییر مسیرها
- خطاهای نمایه سازی (Indexing)
- جریمه گوگل
- تعییرات SERP
- مسائل فنی
- از دست دادن بک لینک با کیفیت
- محتوای قدیمی
- رقابت قوی
- عدم فعالیت بر روی سایت
- هک شدن سایت
- تجربه کاربری ضعیف و نرخ پرش بالا
البته ممکن است ده ها مشکل دیگر نیز وجود داشته باشد در حالی که ما به رایج ترین مشکلات وب سایت می پردازیم، مهم است که توجه داشته باشید مهم ترین مهارت توانایی شما در تحقیق ودرک مشکل است.
به روزرسانی الگوریتم گوگل
شما چه صاحب کسب و کاری باشید، چه سئو کار یا حتی بازاریاب باشید با الگوریتم های گوگل مواجه هستید. الگوریتم های گوگل سیستم پیچیده ای هستند که گوگل برای رتبه بندی صفحات وب سایت در نتایج جستجو از آن استفاده می کند. اگر سایت ها این قوانین را رعایت کنند در رتبه های بهتری نمایش داده خواهند شد. این الگوریتم ها به طور مداوم در حال به روزرسانی هستند که مبنای آن نیز نیاز و رفتار کاربران است. این به روزرسانی ها بسیار مهم هستند، قوانین را برای سازندگان محتوا تغییر می دهند و اغلب منجر به کاهش ترافیک ارگانیک سایت شما می شود. گوگل چندین بار در سال این به روزرسانی ها را انجام می دهد، گاهی ممکن است شما متوجه آن نشوید. در کل این به روزرسانی استراتژی شما را تغییر می دهد.
راه حل
بهترین راه حل اینه که بررسی کنیم چرا وب سایت آسیب دیده و ترافیک آن کاهش داشته است. به روزرسانی های اخیر گوگل را بررسی کنید. در مرحله بعد با یک سئوکار مشورت کنید، این به شما کمک می کند تا مسائل بیشتری را بسنجید. به طور معمول، این مسائل مربوط به کیفیت سایت شما، محتوای سایت، مرتبط بودن موضوعات، بک لینک های با کیفیت است. اما، تا حد زیادی ساده ترین راه برای به دست آوردن اطلاعات در مورد تغییرات الگوریتم، استفاده از ابزارهایی مانند Mozcast - از Moz.com و SEMrush Sensor از SEMrush است.
پنالتی شدن سایت توسط گوگل
پنالتی گوگل مجازات ها و اثرات منفی است که مستقیما به رتبه بندی سایت ضربه می زند یا حتی سایت را از نتایج جستجو حذف می کند. شما واقعا باید قوانین گوگل را نقض کرده باشید تا گوگل شما را جریمه کند. مجازات گوگل به این معنی است که سایت شما یا دیگر در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود یا رتبه شما برای کلمات کلیدی مورد نظر به شدت کاهش می یابد. این نقض می تواند شامل استفاده از تاکتیک های سئو کلاه سیاه، محتوای کپی رایت یا نامناسب و یا داشتن لینک اسپم می باشد. جریمه های گوگل نتیجه ای از الگوریتم های پیچیده و تکامل یافته ای هستند که برای خزیدن و آنالیز وبسایت ها استفاده می شوند. دلایلی که ممکن است سایت شما جریمه شده باشد شامل:
- چندین صفحه جدید بدون محتوای اصلی منتشر کرده اید.
- جریمه گوگل یرای سئو کلاه سیاه
- اسپم کلمات کلیدی
- محتوای بی ارزش
- لینک های غیرطبیعی به سایت شما
راه حل
درسته گوگل سخت گیره اما منصفه، برای اینکه این مشکل پیش نیاد برخی از راه های جلوگیری از پنالتی شدن را در زیر گفتم:
- از طریق سرچ کنسول وارد قسمت گزارش عملکرد دستی بشید و بررسی کنید مشکل از کجاست.
- صفحاتی که به این مشکل برخوردند را آنالیز کنید.
- از خزیدن گوگل در صفحات سایت مطمئن بشید.
- تبادل لینک انجام دهید.
- سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهید.
مشکلاتی که در هر صفحه به وجود آمده را بررسی و برطرف کنید. رفع تنها چند مورد مشکل را برطرف نمی کند. هنگامی که اصلاحات را انجام دادید روی درخواست بررسی در گزارش کلیک کنید. این یک هشدار جدی برای پاکسازی عملکرد سئو و بازگشت به مسیر درست است.
خطاهای نمایه سازی (Indexing)
نمایه سازی به معنی معرفی سایت شما به گوگل است که به واسطه بررسی سایت، تجزیه و تحلیل و ذخیره اطلاعات محتوای سایت شما می باشد. خزنده های وب لینک هایی منتهی به وب سایت شما را دنبال می کنند وارد سایت شما می شوند و تمام محتوای سایت را بررسی می کنند. حال اگر وب سایت شما در گوگل ایندکس نشده باشد برای موتورهای جستجو نامرئی می شود به این معنی که دیگه به کاربران نمایش داده نمی شود. نامرئی بودن در سئو بدترین اتفاق ممکنه. برخی از دلایلی که باعث این مشکل می شوند شامل:
- تگ تصادفی noindex در صفحات
- نقشه سایت ناقص باشد.
- محتوای تکراری و بی کیفیت
- سرعت وب سایت
- تگ X-Robots
راه حل
از نقشه سایت شروع کنید، مطمئن بشید که به روز باشد. تگ های مزاحم noindex را حذف کنید. اطمینان پیدا کنید که محتوایی که در سایت قرار دادید به روز باشد.
از دست دادن بک لینک با کیفیت
داشتن یک بک لینک قوی برای بهینه سازی وب سایت شما ضروری است. بک لینک سازی با کیفیت تاثیر زیادی در بهینه سازی سایت شما دارد. قبلا موتورهای جستجو به تعداد لینک هایی که به سایت شما هدایت می شد اهمیت می داد ولی الان کیفیت بک لینک هاست که براش مهمه. یک بک لینک از سایتی با اعتبار بالا می تواند به اندازه صد لینک از سایت های کم اعتبار با ارزش باشد و اگر شما این بک لینک را از دست بدهید رتبه شما به شدت کاهش پیدا می کند.
راه حل
رفع این مشکل به ماهیت اون لینک بستگی دارد. اگر صفحه ای که به شما پیوند داده حذف شده باشد می توانید با مدیر سایت صحبت کنید و لینک را به صفحه دیگری منتقل کنید یا اگر اون صفحه در سایت شما حذف شده است می توانید URL صفحه دیگری را برای مدیر سایت بفرستید تا به اون صفحه جدید لینک بدهد.
محتوای قدیمی
محتوای قدیمی را به روز رسانی کنید در غیر این صورت در طول زمان رتبه بندی سایت خودتون و از دست می دهی. محتوای قدیمی و بی کیفیت اعتبار و نفوذ وب سایت شما را کاهش می دهد. بدانید که اگر محتوای جدیدی بنویسید، این محتوا را منتشر کنید و پیوند های داخلی را که باید در آن قرار می دادید فراموش کرده باشید. اگر صفحات سایت شما پیوند داده نشده باشند، موتورهای جستجو و افراد نمی توانند به آن دسترسی پیدا کنند. عدم وجود لینک های داخلی بر نحوه کشف محتوای سایت شما توسط خزنده های موتورهای جستجو تأثیر منفی می گذارد. اصطلاحا به این صفحات، محتوای یتیم گفته می شود و لازم است حتما این مورد را نیز رعایت کنید. برای بررسی سایت به Google Analytics بروید و ببینید کدام صفحات مسئول بیشترین افت ترافیک هستند و اگر محتوای آن قدیمی و منسوخ شده است آن را به روزرسانی کنید.
راه حل
محتوای خود را به روز نگه دارید، بهتره به طور دوره ای این کار و انجام بدید. این به شما کمکی کند تا همیشه در آنالیز سایت توسط الگوریتم های گوگل به روز باشید و دچار افت رتبه سایت در گوگل نشوید.
رقابت قوی
مطالعات جستجو نشان داده است که صفحه اول گوگل تقریبا 30% از کل کلیک ها را دریافت می کند، رتبه اول گوگل معمولا بیش از دو برابر ترافیک صفحه صفحه رتبه بندی شده شماره 2 و چهار برابر ترافیک صفحه رتبه بندی شده شماره 3 را دریافت می کند. به کنسول جستجو بروید و تعیین کنید که کدام کلمات کلیدی حذف شده اند، سپس می توانید رقبای موتور جستجوی خود را تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید آیا یک رقیب خاص از موقعیت قبلی شما پیشی گرفته است یا خیر. اگر رتبه شما از 5 به 9 صقوط کند، نباید متوجه افت شدید شده باشید. اما افت از هر نقطه ای در 3 جایگاه برتر باعث کاهش ترافیک شما می شود.
راه حل
این یکی از سخت ترین موارد است زیرا شما باید رقبا را شکست دهید، صفحاتی که از شما بالاتر هستند را بررسی کنید که چه چیزی آنها را قوی کرده است سپس صفحه خود را بر اساس لینک قوی تر، محتوای بهتر و هر چیزی که باعث میشه رتبه شما در گوگل افزایش داشته باشد بهبود بدید.
سرعت وب سایت
بسیاری از صاحبان کسب و کار از اینکه زمان بارگذاری وب سایت آنها چگونه بر رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر می گذارد بی اطلاع هستند، باید بدانید که سرعت سایت شما به طور قابل توجهی بر سئو و همینطور بر رتبه سایت شما تاثیر می گذارد. اگر سرعت بارگذاری سایت شما بالا باشد کاربران سایت شما را ترک خواهند کرد و متعاقبا نرخ پرش سایت افزایش خواهد داشت.
راه حل
سرعت وب سایت به عوامل زیر بستگی دارد و باید آنها را بهبود دهید:
- یک سرور خوب انتخاب کنید.
- عکس هایی که در سایت قرار می دهید فشرده کنید.
- فایل های CSS را سازماندهی کنید.
- فشرده سازی اسکریپت را انجام دهید.
- کش مرورگر را فعال کنید.
خطاهای متعدد در سایت
وجود خطاهایی مانند خطای 404، تگ noindex، لینک های شکسته، متا تگ ها، تصاویر شکسته، صفحات دارای تگ Cannonical، و غیره روی سایت نارضایتی کاربران را به دنبال خواهد داشت. این خطاها جزء معمول ترین خطاهایی است که در سایت رخ می دهد.
راه حل
خطای ایجاد شده را از طریق سرچ کنسول پیدا کنید و نسبت به رفع هر کدام اقدام کنید.
چگونه ترافیک از دست رفته وب سایت را بازیابی کنیم؟
اگر تمام موارد موجود در این مقاله را مطالعه کرده باشید، تصور بهتری از علت کاهش ترافیک وب سایت خواهید داشت و اینکه چه کاری برای بهبود آن انجام دهید. در اکثر موارد مشکل مرتبط با سئو است. بنابراین باید همه احتمالات را بسنجید و مشکل را پیدا کنید. بهترین اقدام شما معمولا تمرکز بر عوامل ارگانیکی مانند پیوندهای ورودی، محتوای سایت، ساختار سایت، تجربه کاربری و غیره دارد. صرف نظر از اینکه چرا ترافیک شما کاهش می یابد، راه هایی برای بازگرداندن آن به مسیر اصلی وجود دارد ممکن است کمی تلاش لازم باشد. برای مثال:
- محتوای سایت و با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی عنوان، بهینه سازی URL، بهینه سازی تصاویر و غیره سئو کنید.
- سایت را برای سرعت و موبایل بهینه کنید.
- با استفاده ازتعداد کلیک رتبه سایت را افزایش دهید.
- استفاده از شبکه های اجتماعی
تاثیر سئو در افت نکردن سایت
بهینه سازی موتورهای جستجو یک استراتژی برای افزایش رتبه سایت و ترافیک ارگانیک است. در حالی که متوقف کردن سئو ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. در کل میشه گفت سئو راهکاری برای افزایش ترافیک سایت و کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو است. خدمات سئو نیز در رتبه بندی سایت تاثیرات زیادی دارد مثل:
- بک لینک سازی
- تولید محتوا
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- سئو تکنیکال
- سئو محلی
- کلمات کلیدی
- تجربه کاربری و رابط کاربری
- سرعت وب سایت
- ناوبری ساده
- تبلیغات در گوگل
در بالا درباره بیشتر این موارد صحبت کردیم. طبق مشاهدات انجام شده بیش از 90 درصد کاربران اینترنت تنها به نتایج صفحه اول گوگل توجه می کنند. پس برای اینکه بازدیدکنندگان را به مشتری دائمی خودتون مبدل کنید باید موارد گفته شده را رعایت کنید. پس آموزش سئو را جدی بگیرید. بازاریابی محتوا و اطلاع از اهمیت آن در کسب و کار بسیار مهم است. برای خروج از افت وب سایت و ورودی های وب سایت از موتورهای جستجو می توانید با کارشناسان دارکوب تماس حاصل فرمایید و بهتر است برای بررسی بهتر اقدامات و اتفاقاتی که ظرف 6 ماه گذشته بر روی وب سایت انجام گرفته است لیست نمایید تا بررسی بهتری بر روی وب سایت انجام گردد. این موارد می توانید شامل موارد زیر باشد:
- درج مطالب جدید بر روی وب سایت
- طراحی مجدد وب سایت
- بک لینک سازی
- تبلیغات در سایر سایت ها
- تعویض سرور
- هک شدن وب سایت
- ارسال ایمیل تبلیغاتی
- فعالیت سئو کار بر روی سایت
پس از بررسی وب سایت شما وهمچنین گزارش 6 ماه وب سایت شما دارکوب می تواند اقدام به رفع عیب وب سایت نماید که این رفع عیب می تواند از یک هفته الی 6 ماه به طول انجامد تا وب سایت شما رفع عیب گردد. برای آنکه درک درستی از سئو وب سایت از نظر موتورهای جستجو نظیر گوگل را داشته باشد به شما پیشنهاد می نمایم مقاله Search Engine Optimization Starter Guide گوگل را مطالعه نمایید.
سخن آخر
افت غیرمنتظره در ترافیک وب سایت می تواند حتی برای شرکت های بزرگ هم اتفاق بیفتد. هیچ کس کاملا از تاثیر به روزرسانی های پیش بینی نشده الگوریتم گوگل، مسائل فنی سئو و یا حتی کلید واژه ها مصون نیست. شناسایی سریع منبع مشکل و انجام اقدامات لازم برای حل آن می تواند به شما در افزایش تاثیر سئو و رتبه سایت شما کمک کند. با اصلاح استراتژیهای تحقیق در مورد کلمات کلیدی و بازاریابی محتوا، میتوانید کاری بیش از بهبودی ساده از کاهش ناگهانی ترافیک انجام دهید همچنین میتوانید ترافیک وبسایت خود را در دراز مدت افزایش دهید.